CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
It is currently 22 Jan 2017, 21:28

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 702 posts ]  Go to page Previous 142 43 44 45 46 47 Next
Author Message
 Post subject:
Post #646 Posted: 19 Nov 2013, 21:32 
Offline
fresh
fresh

Joined: 19 Nov 2013, 20:48
Posts: 5
Zomal wrote:
pi razy drzwi wrote:
Jak to załatwić ?


Mi wywalało błąd jak kod wpisałem w to pierwsze okienko, spróbuj w drugie... Promotion
No chyba, ze to robiłeś. Jaki błąd się pojawia?


Image

No wlasnie wg mnie wpisalem poprawnie ten code w prawidlowe pole. Promotion a voucher to 2 rozne rzeczy.

@teknine wybacz ale po to zamazalem ten code aby uzyskac pomoc w innym sposob niz wpisywanie i przechodzenie

Pzdr


Top
   
 Post subject:
Post #647 Posted: 19 Nov 2013, 22:09 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 11 Jun 2012, 23:02
Posts: 240
A wprowadziłeś właściwy numer akademii ? :>
Pogrzeb w opcjach na VUE


Top
   
 Post subject:
Post #648 Posted: 19 Nov 2013, 22:35 
Offline
fresh
fresh

Joined: 19 Nov 2013, 20:48
Posts: 5
Zomal wrote:
A wprowadziłeś właściwy numer akademii ? :>
Pogrzeb w opcjach na VUE


ale tutaj nie ma zadnego numeru akademii. Jest tylko cisco ID ktore wpisalem na samym poczatku tworzenia konta

edit: faktycznie podczas rejstracji przegapilem numer akademii. O ile numer akademii moge znalesc na swoim koncie w netacad to co wpisac tutaj

Image

, co nie zmienia faktu ze podczas kolejnej proby wyskakuje

Image



edit2: Z tego co wyczytalem konto na pearsonvue musi byc spojne z tym z netacad aby ta znizke zaakceptowali. Tylko ze nawet jesli pominie sie jakies informacje cyferki i literki przy rejstracji to w profilu na pearsonvue nie mozna tego edytowac.

Powiem szczerze ze w zyciu nie spodziewalem sie tak podmatfanej drogi do znizki/voucher/promotion code tutaj tez nie jest to ujednolicone.

Eh... rece opadaja


Top
   
 Post subject:
Post #649 Posted: 20 Nov 2013, 09:35 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 11 Jun 2012, 23:02
Posts: 240
Słowem wstępu: U mnie na 2 grupy (2x15 osób) do egzaminu przystąpiły 3 osoby. A kurs zakończył się około stycznia. Jakby ten kod wygenerowany można było sprzedać to pewnie z 20 osób sprzedało go za kilka stówek. A tak aby wykorzystać kod trzeba mieć konto powiązane z akademią, a proces ten musi zostać potwierdzony.

Jakie masz wyjścia:
Założyć nowe konto na VUE (ja loginy/hasła mam na kartce zapisane bo się idzie pogubić)
Napisać do supportu meila. Mi raz odwołali egzamin (a zabokowałem go na 15 sierpnia - wtedy co było święto w Polsce) i odpowiedzieli mi po kilku dniach.

Jak generowałem voucher takie coś dostałem:

Discount Holder Information
First Name / Given Name: IMIE
Last Name / Family Name: NAZWISKO
Email Address: MEIL_TAKI_SAM_JAK_NA_AKADEMII
Cisco ID (CSCO): MÓJ NUMER CSCO
Mailing Address: ADRES
Cisco Networking Academy ID (Academy Connection): Mój numer akademii
If registering online for the exam, the above information must be entered exactly as shown into the Pearson VUE registration system

Discount Information
Exam Code: 640-802
Exam Name: Cisco Certified Network Associate
Number of Exam Attempts Authorized: 1
Promotion Code: [4znaki]CCNA (Taki był kod)
Discount Percentage: 58 %
Expiration Date: May 15, 2013


Kroki działania na podstawie otrzymanych meili (w 100% nie jestem pewny)
1. Rejestracja na Cisco aby mieć numerek CSCO
2. Odpowiednie powiązanie konta Cisco z VUE
3. Rejestracja na egzamin


Top
   
 Post subject:
Post #650 Posted: 20 Nov 2013, 13:10 
Offline
fresh
fresh

Joined: 19 Nov 2013, 20:48
Posts: 5
A nie da sie tego załatwic w osrodku edukacyjnym w ktory zdaje sie egzamin? Czy tylko rejstracja internetowa?

Te kroki dzialani to masz na mysli rejstracje na stronie cisco.com ktore ma mi wygenerowac CSCO? Przeciez ja ten numer posiadam na koncie netacad i nigdzie indziej go nie widzialem.

Pzdr


Top
   
 Post subject:
Post #651 Posted: 20 Nov 2013, 14:59 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 11 Jun 2012, 23:02
Posts: 240
pi razy drzwi wrote:
A nie da sie tego załatwic w osrodku edukacyjnym w ktory zdaje sie egzamin? Czy tylko rejstracja internetowa?

Te kroki dzialani to masz na mysli rejstracje na stronie cisco.com ktore ma mi wygenerowac CSCO? Przeciez ja ten numer posiadam na koncie netacad i nigdzie indziej go nie widzialem.

Pzdr


Ja mam nawet 2 numery CSCO, bo 2 razy się rejestrowałem. Korzystam z jednego.
Wejdź TUTAJ i tam się zarejestruj.

Wprawdzie jest to cert manager, ale chyba tam uzyskuje się CSCO

Image
Image

Wrzucałem kiedyś kolegom opis egzaminu na inne forum:
Mowa o rejestracji:
Do rejestracji potrzebny jest Academy Number oraz nasz Login, o ile braliśmy udział w kursie. Tworzymy konto na CISCO.COM aby otrzymać własny numer CSCO, dzięki któremu następnie możemy śledzić status naszych certyfikacji, zdanych egzaminów... Ogólnie jeszcze tworzymy konto na VUE, które powiążemy z kontem tym z Cisco, tutaj trzeba dać sobie wiecej czasu na to aby konto została aktywowane, trzeba się przyzwyczaić do tego, że na Cisco nie ma nic INSTANT... (Wszelkie loginy warto zapisać sobie na kartkę bo szczerze mówiąc sam sie w tym pogubiłem).


Co do ośrodka egzaminacyjnego. Zapłacisz +100 zł za tzw. opłatę manipulacyjną.


Top
   
 Post subject:
Post #652 Posted: 20 Nov 2013, 15:11 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 04 Aug 2011, 06:09
Posts: 75
Location: Gdynia, PL
Zomal wrote:
pi razy drzwi wrote:
A nie da sie tego załatwic w osrodku edukacyjnym w ktory zdaje sie egzamin? Czy tylko rejstracja internetowa?

Co do ośrodka egzaminacyjnego. Zapłacisz +100 zł za tzw. opłatę manipulacyjną.


Ja nie płaciłem - rejestracja przez ośrodek egzaminacyjny DC Edukacja ;) - to nie reklama, tylko opis doświadczeń. Wiem, że Altkom pobiera opłatę. Fakt pozostaje, że warto zadzwonić i się dowiedzieć o szczegóły.


Top
   
 Post subject:
Post #653 Posted: 20 Nov 2013, 17:01 
Offline
fresh
fresh

Joined: 19 Nov 2013, 20:48
Posts: 5
Nie potrafie tego zrobic...

Image

Nie wiem co mam tu wpisac. Nie mam zadnego Authorization ID code ID nic...

W zyciu nie sadzilem ze cisco robi tak ogromne problemy z tym discount. Kazda strona jest inna, mostwo kont, CODE ID, xyz ID, potwierdzenia zmiany hasel generowanie nowych CSCO a de facto nie ma normalnego faq tylko @ do supportu.

A co gorsza moj expiration data discount konczy sie w poniedzialek. Wiec zanim otrzymam jakiekolwiek wskazowki od supportu to termin przepadnie i chyba o to chodzi w tym calym procesie..


Top
   
 Post subject:
Post #654 Posted: 03 Jan 2014, 09:36 
Offline
fresh
fresh

Joined: 03 Jan 2014, 09:32
Posts: 4
Witam,
Ile czekaliście na zdany certyfikat?
Ja mam status: Oct 10, 2013 Fulfillment CCNA-Kit: Mailed
Niedługo będzie 3 miesiące

Czy jest to normalne?


Top
   
 Post subject:
Post #655 Posted: 03 Jan 2014, 14:24 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 12 Aug 2009, 09:57
Posts: 252
Location: Wrocław
Nie no 3 miesiące to zdecydowanie za długo, chyba że go tym statkiem co w lodowcu utknął posłali...

A tak na serio tu u mnie średnio 2 tygodnie, max 3

jesteś pewny poprawnego adresu? Jeśli tak to odezwij się do nich i opisz sytuację.

Pozdr


Top
   
 Post subject:
Post #656 Posted: 07 Jan 2014, 09:55 
Offline
fresh
fresh

Joined: 03 Jan 2014, 09:32
Posts: 4
Ciekawa sprawa,
W ustawieniach konta jako pocztę miałem ustawioną na o2.pl
Zmieniłem metodę wysyłania certyfikatu na elektroniczną (pdf na pocztę)
Czekałem pare dni ale nic nie przyszło.
Zmieniłem w ustawieniach pocztę na gmail.com i następnego dnia przyszedł mi na ten email wygenerowany certyfikat do wydrukowania. WTF?

Odnośnie tego statusu: Oct 10, 2013 Fulfillment CCNA-Kit: Mailed, to wygląda na to że przesyłka została wysłana. Chyba faktycznie statek gdzieś w Somalii zaginął :)
Poczekam jeszcze pare dni, jak nie przyjdzie wersja papierowa to się do nich odezwę tak z ciekawoći.
Ważne że elektroniczna wersja przyszła :)


Top
   
 Post subject:
Post #657 Posted: 08 Jan 2014, 18:20 
Offline
member
member

Joined: 07 Oct 2013, 14:14
Posts: 36
Location: CCNA
Witam Panowie. Dziś drugi raz zdawałem egzamin CCNA. Egzamin pass (931/1000). Przy okazji mam nową pracę w firmie informatycznej od początku stycznia. W życiu bym nie pomyślał że tak się dobrze może ułożyć w życiu :) Certyfikat mi się na pewno sprzyda w życiu zawodowym. Przy okazji parę godzin tygodniowo będę bawił się w GNS3 i konfigurował różne schematy sieciowe, żeby nie zapomnieć podstaw. Pozdrawiam serdecznie wszystkich tu na forum. :):) Tak czy siak dobrze jest posiadać certyfikat ....


Top
   
 Post subject:
Post #658 Posted: 23 Jan 2014, 14:11 
Offline
fresh
fresh

Joined: 20 Dec 2013, 17:23
Posts: 8
Location: Warszawa
Hej
Ja dzisiaj dostałe certa CCNA R&S do skrzynki pocztowej :)
Zdałem go 17 grudnia. Na karcie do certa info że wystawiony 30 grudnia i oczywiście własnoręczny podpis Johna Chambersa :)
W mailu zaraz po zdaniu egzamu miałem info żebym sprawdził adres i jak wszystko ok, to nic nie rób przyjdzie pocztą, i tak się stało. Po jakichś 2 tygodniach w systemie poprosiłem o przysłanie pdfa i dostałem po kilku dniach. Nic nie musiałem płacić.
Wszystko tak jak opisane w mailu. Może komuś się to przyda.
Pozdro

_________________
www.lbg.waw.pl


Top
   
 Post subject:
Post #659 Posted: 02 Feb 2014, 13:07 
Offline
member
member

Joined: 14 Jan 2014, 16:15
Posts: 31
Jak teraz wygląda egzamin CCNA ?? po zmianach.

Zamierzam zdawać po połowie by się nie przemęczać :P

[usunięte]

Ogólnie to Cisco zrobiło nam lekką kupe. Zakupiłem książki (4 tomy) w wersji 4.0, a tu się okazuje, że są już nie aktualne. :evil:

//edit peper: Promowanie nielegalnych materiałów do nauki


Last edited by Lechu_ on 10 Feb 2014, 13:35, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject:
Post #660 Posted: 02 Feb 2014, 16:46 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 11 Jun 2012, 23:02
Posts: 240
Lechu_ wrote:
Jak teraz wygląda egzamin CCNA ?? po zmianach.

Zamierzam zdawać po połowie by się nie przemęczać :P

jest jakiś symulator co można sobie te pytanka przećwiczyć.

Ogólnie to Cisco zrobiło nam lekką kupe. Zakupiłem książki (4 tomy) w wersji 4.0, a tu się okazuje, że są już nie aktualne. :evil:


Symulator z pytaniami? :D
Cisco poinformowało o zmianach, a one były wymagane, wersja 4.0 była troche postarzała, dobrze, że wrzucili sporo nowych topików, które de facto i tak nie są jakoś specjalnie trudne. Sporo pochodzi z CCNP więc nie narzekaj tylko się ucz :D Potem po CCNA zrobisz sobie CCNP: SWITCH samemu bo dużo materiału się powtarza.

[usunięte]

//edit peper: Zakaz promowania nielegalnych materiałów


Last edited by Zomal on 10 Feb 2014, 13:32, edited 1 time in total.

Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 702 posts ]  Go to page Previous 142 43 44 45 46 47 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited