CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
It is currently 18 Jan 2017, 08:58

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous 1 2 3
Author Message
 Post subject:
Post #31 Posted: 20 Aug 2007, 16:07 
Offline
rookie
rookie

Joined: 25 Jun 2007, 18:58
Posts: 13
xal wrote:
VIC-2FXO dziala na bank. Dokladne porownanie tych kart jest tu: http://www.cisco.com/en/US/products/hw/ ... 91ba1.html


No to widzialem, no i z tego wynika ze VIC-2FXO nie powinna dzialac, a jedyna sluszna to podobno VIC-2FXO-M1 ;( Czy mozesz mi wyjasnic o co tu biega. Z gory przepraszam za "lamerstwo".


Top
   
 Post subject:
Post #32 Posted: 20 Aug 2007, 16:28 
Offline
CCIE
CCIE
User avatar

Joined: 06 Jul 2006, 21:04
Posts: 804
Location: Farszafka
Chodzi dokladnie o obsluge typu sygnalizacji jaka jest uzywana pomiedzy FXO, a centrala miejska. Polecam poczytac tu: http://www.cisco.com/en/US/tech/tk652/t ... 6210.shtml

Nie jestem do konca pewien, ale wydaje mi sie ze w Polsce wszystkie powinny dzialac. Wersje Mx obsluguja dodatkowo battery-reversal, ale u nas nie jest to chyba obslugiwane przez centrale miejskie.

_________________
ccie24081.wordpress.com


Top
   
 Post subject:
Post #33 Posted: 15 Nov 2007, 18:40 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 28 Jun 2007, 11:15
Posts: 1435
A czy wystarcza zwykle 2600 czy musza to byc 2600xm?

_________________
Fire, aim, ready!


Top
   
 Post subject:
Post #34 Posted: 15 Nov 2007, 20:33 
Offline
CCIE
CCIE
User avatar

Joined: 06 Jul 2006, 21:04
Posts: 804
Location: Farszafka
Do laba wystarczy zwykly 2600. Ja uzywam 2610 i 2621 i jest OK.

_________________
ccie24081.wordpress.com


Top
   
 Post subject:
Post #35 Posted: 16 Oct 2009, 13:51 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 16 Oct 2009, 13:38
Posts: 159
Witam, właśnie zdałem CCNA i chciałem przygotować się do CCNP i tu zaczyna się mój problem, gdyż nie mam dostępu do akademii Cisco która by prowadziła zajęcia. Dlatego też postanowiłem wydać 2000 zł na sprzęty, chciałem się zapytać czy jest w ogóle możliwość skompletowania sprzętu za taką kwotę (oczywiście używany) ? I czy ktoś ma jakiś pomysł. Oczywiście domyślam się, że to stały wątek na tym forum, ale mam obawy że wcześniejsze informacje mogą być nie zgodne z wymaganiami Cisco na dzień dzisiejszy a te 2 tys. to całe moje stypendium więc nie chce ich wydać w błoto.

przepraszam post w złym dziale :/


Last edited by drim09 on 16 Oct 2009, 15:08, edited 1 time in total.

Top
   
 Post subject:
Post #36 Posted: 16 Oct 2009, 13:55 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 21 Nov 2006, 10:27
Posts: 1071
Location: Warsaw
drim09 wrote:
Witam, właśnie zdałem CCNA i chciałem przygotować się do CCNP i tu zaczyna się mój problem, gdyż nie mam dostępu do akademii Cisco która by prowadziła zajęcia. Dlatego też postanowiłem wydać 2000 zł na sprzęty, chciałem się zapytać czy jest w ogóle możliwość skompletowania sprzętu za taką kwotę (oczywiście używany) ? I czy ktoś ma jakiś pomysł. Oczywiście domyślam się, że to stały wątek na tym forum, ale mam obawy że wcześniejsze informacje mogą być nie zgodne z wymaganiami Cisco na dzień dzisiejszy a te 2 tys. to całe moje stypendium więc nie chce ich wydać w błoto.


lab do voip'a czy do ccnp? zalecany przez cisco ? chyba tylko na 2 aparaty voip ci starczy ;/

jak ccnp to dynamips + jak bardzo chcesz 2x switch L3 + 2xswitch L2 - jak jestes w wwy to moge ci pozyczyc ;/

V.


Top
   
 Post subject:
Post #37 Posted: 16 Oct 2009, 21:37 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 02 Jul 2006, 07:52
Posts: 727
Location: Krakow
vrankom wrote:
drim09 wrote:
Witam, właśnie zdałem CCNA i chciałem przygotować się do CCNP i tu zaczyna się mój problem, gdyż nie mam dostępu do akademii Cisco która by prowadziła zajęcia. Dlatego też postanowiłem wydać 2000 zł na sprzęty, chciałem się zapytać czy jest w ogóle możliwość skompletowania sprzętu za taką kwotę (oczywiście używany) ? I czy ktoś ma jakiś pomysł. Oczywiście domyślam się, że to stały wątek na tym forum, ale mam obawy że wcześniejsze informacje mogą być nie zgodne z wymaganiami Cisco na dzień dzisiejszy a te 2 tys. to całe moje stypendium więc nie chce ich wydać w błoto.


lab do voip'a czy do ccnp? zalecany przez cisco ? chyba tylko na 2 aparaty voip ci starczy ;/

jak ccnp to dynamips + jak bardzo chcesz 2x switch L3 + 2xswitch L2 - jak jestes w wwy to moge ci pozyczyc ;/

V.

Ja tez mam "jakieś telefony cisco" (sorry nie znam sie na tym), leżą nieuzywane w garazu... jakby sie komus przydały do labowania to chętnie wypożyczę.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous 1 2 3

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited