CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
It is currently 18 Jan 2017, 08:55

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next
Author Message
 Post subject:
Post #16 Posted: 20 Dec 2005, 20:05 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 17 May 2005, 21:23
Posts: 131
Jakie perspektywy maja specjalisci od voice'a w PL?
To ciagle nowinka techniczna czy juz jakies powazne wdrozenia maja miejsce?
Pominmy moze oddzialy korporacji zachodnich, ktore bez problemu moga sobie na to pozwolic.


Top
   
 Post subject:
Post #17 Posted: 21 Dec 2005, 00:46 
Offline
CCIE
CCIE

Joined: 17 Nov 2003, 17:29
Posts: 1392
teque wrote:
Jakie perspektywy maja specjalisci od voice'a w PL?

http://tinyurl.com/96jsv
Jest wiele takich instalacji, moze nie hurtowo, ale jak jestes dobry znajdziesz swoje miejsce.

PJ


Top
   
 Post subject:
Post #18 Posted: 23 Dec 2005, 15:18 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 16 Nov 2004, 13:55
Posts: 1661
Location: Edinburgh
simer wrote:
a w kwestii telefonow ? cos dokladniej, byle ktory model z serii 79xx ? czy na cos zwrocic uwage ? (pomijam kolorwy wyswietlacz w 7960 :>)


7912 stykna :)


Top
   
 Post subject:
Post #19 Posted: 23 Dec 2005, 22:06 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 22 Mar 2004, 09:05
Posts: 3173
ehh telefony ;)

jako ze ostatnio troche z nimi mieszam ;0
w sumie jest jeden telefon bez wyswietalacz 7902 o ile pamietam - najsmieszniejsze jest w nim to ze mimo tak ubogi w funkcje jest mega stabiilny szybko sie rejestruje ;)
w ogole moj pewniak jako SCCP fon
zwyczajowa nazwa "tekturka" :) studenci z niego sie smieja nie znajac mozliwosci :)

btw 7960 ma ten sam wyswietlacz co 7940
czyli c-b

kolor ma 7970 ;)
Image


Top
   
 Post subject:
Post #20 Posted: 23 Dec 2005, 23:00 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 12 Apr 2005, 00:40
Posts: 337
marcins wrote:
ehh telefony ;)

btw 7960 ma ten sam wyswietlacz co 7940
czyli c-b

kolor ma 7970 ;)


zgadza sie, z pamieci walnalem i sie pomylilem - dodatkowo jest to touchscreen

_________________
pozdrawiam
Szymon

"It's always a long day, 86,400 won't fit into a short."


Top
   
 Post subject:
Post #21 Posted: 01 Jan 2006, 18:26 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 29 Nov 2005, 17:31
Posts: 493
Location: Londyn
A może stare 3810 by sie nadał?
taki sprzęt za grosze nieraz sie spotyka:
http://cgi.ebay.com/Cisco-MC3800-MC3810 ... dZViewItem


Top
   
 Post subject:
Post #22 Posted: 24 Jan 2006, 10:43 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 24 Sep 2005, 19:41
Posts: 263
Location: Kraków
frontier wrote:
simer wrote:
a w kwestii telefonow ? cos dokladniej, byle ktory model z serii 79xx ? czy na cos zwrocic uwage ? (pomijam kolorwy wyswietlacz w 7960 :>)


7912 stykna :)


Mam pytanko :) Ile coś takiego kosztuje w polsce ?? :) Bo na allegro nie moge tego jakoś znaleść (oczywiście chodzi mi o używane) :)


Top
   
 Post subject:
Post #23 Posted: 24 Jan 2006, 11:03 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 12 Apr 2005, 00:40
Posts: 337
lassak wrote:
frontier wrote:
simer wrote:
a w kwestii telefonow ? cos dokladniej, byle ktory model z serii 79xx ? czy na cos zwrocic uwage ? (pomijam kolorwy wyswietlacz w 7960 :>)


7912 stykna :)


Mam pytanko :) Ile coś takiego kosztuje w polsce ?? :) Bo na allegro nie moge tego jakoś znaleść (oczywiście chodzi mi o używane) :)


Ale ktore - 7960 (te widzialem po ok.900-1000) czy 7912 (tych nie widzialem)?

_________________
pozdrawiam

Szymon



"It's always a long day, 86,400 won't fit into a short."


Top
   
 Post subject:
Post #24 Posted: 24 Jan 2006, 11:08 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 24 Sep 2005, 19:41
Posts: 263
Location: Kraków
No własnie 7912 :) Bo przypuszczam że są tańsze i ponoć "stykną" :)


Top
   
 Post subject:
Post #25 Posted: 24 Jan 2006, 23:17 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 21 Jan 2005, 22:29
Posts: 691
Quote:
7960 (te widzialem po ok.900-1000)


ja bede mial 4szt 7941 za 504 USD


Top
   
 Post subject: Laboratorium z voip
Post #26 Posted: 14 May 2007, 11:05 
Offline
fresh
fresh

Joined: 11 May 2007, 15:32
Posts: 3
Witajcie!

Wiem, ze temat lab-ow przewijal sie wielokrotnie w roznych postach, ale od ostatniego minelo troche czasu i pewno wiele sie zmienilo.

Do konca certyfikacji CCVP pozostal mi qos i rozpoczynam nauke do ccie, w zwiazku z powyzszym mam do was prosbe/pytanie.

W najblizszym czasie bede mial do dyspozycji pelne laboratorium do voip i chcialbym jak najwiecej z niego skorzystac pod katem ccie. Czy macie moze laboratoria z poprzednich egzaminow ew. inne materialy lub laboratoria z bootcampow przygotowujace do ccie voice najchetniej z rozwiazaniami. Jesli tak to bede bardzo wdzieczny za podeslanie na moj adres mailowy.

Z gory dzieki za odpowiedzi/materialki.
Pzdr
Pawel


Top
   
 Post subject:
Post #27 Posted: 29 Jun 2007, 11:14 
Offline
member
member
User avatar

Joined: 03 Apr 2007, 11:54
Posts: 17
peper wrote:
CCVP to chyba najdroższa zabawa jeżeli chodzi o laby(niestety)


Wydaje mi się, że ścieżka Storage jest droższy. Wprawdzie to Engineer, nie Professional, ale lab z pewnościa będzie bardzo drogi.[/b][/i]


Top
   
 Post subject:
Post #28 Posted: 29 Jun 2007, 11:29 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 28 Mar 2006, 15:29
Posts: 1022
Location: Warszawa
dexterek wrote:
peper wrote:
CCVP to chyba najdroższa zabawa jeżeli chodzi o laby(niestety)


Wydaje mi się, że ścieżka Storage jest droższy. Wprawdzie to Engineer, nie Professional, ale lab z pewnościa będzie bardzo drogi.[/b][/i]


Lab do CCIE Storage to około 100-150tys. USD ... i to za wcale nie tak bardzo wypasione MDSy ...

--
Pozdrawiam
Piotrek


Top
   
 Post subject:
Post #29 Posted: 20 Aug 2007, 15:16 
Offline
rookie
rookie

Joined: 25 Jun 2007, 18:58
Posts: 13
Jaka karte FXO (VIC-2FXO, VIC-2FXO-EU, VIC-2FXO-M1, ...) trzeba miec aby podlaczyc router do sieci telefonicznej w polsce? Czy ma ktos jakies doswiadczenia z tymi kartami?


Top
   
 Post subject:
Post #30 Posted: 20 Aug 2007, 15:59 
Offline
CCIE
CCIE
User avatar

Joined: 06 Jul 2006, 21:04
Posts: 804
Location: Farszafka
djacek wrote:
Jaka karte FXO (VIC-2FXO, VIC-2FXO-EU, VIC-2FXO-M1, ...) trzeba miec aby podlaczyc router do sieci telefonicznej w polsce? Czy ma ktos jakies doswiadczenia z tymi kartami?


VIC-2FXO dziala na bank. Dokladne porownanie tych kart jest tu: http://www.cisco.com/en/US/products/hw/ ... 91ba1.html

_________________
ccie24081.wordpress.com


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 37 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited