CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
It is currently 18 Jan 2017, 23:11

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 241 posts ]  Go to page 1 2 3 4 517 Next
Author Message
Post #1 Posted: 17 May 2005, 21:34 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 17 May 2005, 21:23
Posts: 131
Witam
Niedlugo bede konczyl CCNA i w zwiazu z tym mam pytanie do szanownych forumowiczow. Czy w ramach przygotowania do egzaminow na nastepny poziom CCNP wystarczy nastepujacy sprzet:

• Ruter CISCO 2620 - 4 sztuki
• Switch Ethernet CISCO Catalyst WS-C2924-XL-EN - 4 sztuki

Na zwykle kursy nie stac mnie, skadinad wiem ze sa wsciekle drogie .
Oczywiscie mam na mysli wszystkie cztery egzaminy CCNP, prosze o podanie jakie jeszcze sa braki w w/w sprzecie i czy mozna je nadrobic symulacjami lub porzadnym teoretycznym przygotowaniem.
Mam tylko powierzchowne pojecie o materiale na CCNP stad moje pytanie

pozdrawiam


Top
   
 Post subject:
Post #2 Posted: 17 May 2005, 22:44 
Offline
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin

Joined: 15 Jul 2004, 20:35
Posts: 6170
Location: Warsaw, PL
Routerki - zależy od wyposażenia (kart)
Switche - nowych rzeczy nie potrenujesz za bardzo, ale i tak powinno być ok.

Najlepiej jakbyś miał knigi ze szkolenia lub CiscoPress... to dla teorii


Top
   
 Post subject:
Post #3 Posted: 17 May 2005, 22:53 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 17 May 2005, 21:23
Posts: 131
>
> Routerki - zależy od wyposażenia (kart)
>
Jakie moduly masz na mysli Seba?


materialy teoretyczne zalatwi sie :)[/quote]


Top
   
 Post subject:
Post #4 Posted: 17 May 2005, 23:00 
Offline
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin

Joined: 15 Jul 2004, 20:35
Posts: 6170
Location: Warsaw, PL
same 2620 mają 1 port fastethernet w defaulcie...
musisz miec jakieś karty WIC, serial lub BRI + karty NM (network module) z portami różnymi......


Top
   
 Post subject:
Post #5 Posted: 17 May 2005, 23:07 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 17 May 2005, 21:23
Posts: 131
na routerach mam 2xseriale, 2xfast ethernet

co do pozostalych to ktore sa najbardziej potrzebne?
...inaczej, ktore sa na tyle konieczne zeby byl sens je dokupic?
wiem ze czesc bedzie trzeba wspomagac symulacjami...


Top
   
 Post subject:
Post #6 Posted: 17 May 2005, 23:09 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 21 Jan 2005, 22:29
Posts: 691
jesli masz 2 zafixowane FE to jest to chyba 2621 raczej...


Top
   
 Post subject:
Post #7 Posted: 17 May 2005, 23:10 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 21 Jan 2005, 22:29
Posts: 691
co do switchy przemysl 2950, coraz lespze ceny sa na uzywki


Top
   
 Post subject:
Post #8 Posted: 17 May 2005, 23:15 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 17 May 2005, 21:23
Posts: 131
chcialbym w jak najwiekszym stopniu wykorzystac istniejacy sprzet, ewentualnie dodac jakies moduly do routerow :)

oczywiscie tylko w wypadku gdy jest to potrzebne do calej serii labow, ale nie pojednyczych


Top
   
 Post subject:
Post #9 Posted: 17 May 2005, 23:17 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 17 May 2005, 21:23
Posts: 131
gdzie mozna kupic uzywany sprzet po sensownych cenach - tylko allegro?


Top
   
 Post subject:
Post #10 Posted: 17 May 2005, 23:25 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 21 Jan 2005, 22:29
Posts: 691
poki co nie znam dokladnie programu ccnp ale 2 seriale i 2fe na kazdym routerze to juz spore mozliwosci. ewentualnie moglbys sie pokusic o bri, ale sam modul niestety ci do zabawy nie wystarczy :(


Top
   
 Post subject:
Post #11 Posted: 17 May 2005, 23:59 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 16 Nov 2004, 13:55
Posts: 1661
Location: Edinburgh
Jezeli zepniesz sobie serialkami 3 routerki w trojkacik :-) a potem dopniesz gdzies czwarty router, ustawisz jakis serwer, plus jakies workstation... no to powinno wystarczyc tak mysle :-) switchow az tyle Ci nie trzeba, za to jeden np. 2950 mile widziany...


Top
   
 Post subject:
Post #12 Posted: 18 May 2005, 00:00 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 16 Nov 2004, 13:55
Posts: 1661
Location: Edinburgh
teque wrote:
gdzie mozna kupic uzywany sprzet po sensownych cenach - tylko allegro?

allegro albo ebay.com i kumpel w usa lub gdzies blizej :-)


Top
   
 Post subject:
Post #13 Posted: 18 May 2005, 08:18 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 21 Jan 2005, 22:29
Posts: 691
jeden switch to nie za mało troche?


Top
   
 Post subject:
Post #14 Posted: 18 May 2005, 09:07 
Offline
CCIE
CCIE
User avatar

Joined: 06 May 2005, 01:32
Posts: 1332
Location: Dortmund, DE
osobiscie nie kupowalem nic tam, ale polecam w ramach chociazby porownania cen: http://www.netfusion.pl/

_________________
Never stop exploring :)


Top
   
 Post subject:
Post #15 Posted: 18 May 2005, 09:16 
Offline
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
User avatar

Joined: 13 Aug 2004, 12:19
Posts: 4694
Location: Warsaw, PL
drake wrote:
osobiscie nie kupowalem nic tam, ale polecam w ramach chociazby porownania cen: http://www.netfusion.pl/


Tu nie ma co porównywać bo oni mają jakieś ceny z kosmosu


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 241 posts ]  Go to page 1 2 3 4 517 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited