CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
It is currently 18 Jan 2017, 08:54

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 241 posts ]  Go to page Previous 113 14 15 16 17 Next
Author Message
 Post subject:
Post #226 Posted: 03 Mar 2011, 19:05 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 16 Jun 2009, 14:14
Posts: 157
lbromirs wrote:
Masz dostęp do instruktorów oraz możliwość popracowania z prawdziwymi pudełkami. Już zdarzają się inżynierowie sieciowi którzy nie wiedzą jak wygląda kabel koncentryczny, V.35 czy RS232 :)


Nie mów że to ten test rekrutacyjny, że kładziesz 3 kable i każesz wybierać ;P ? W sumie takim kablem od razu można lać ;))

-- M.


Top
   
 Post subject:
Post #227 Posted: 03 Mar 2011, 22:36 
Online
CCIE
CCIE

Joined: 30 Nov 2006, 08:44
Posts: 3782
mzb wrote:
lbromirs wrote:
Masz dostęp do instruktorów oraz możliwość popracowania z prawdziwymi pudełkami. Już zdarzają się inżynierowie sieciowi którzy nie wiedzą jak wygląda kabel koncentryczny, V.35 czy RS232 :)


Nie mów że to ten test rekrutacyjny, że kładziesz 3 kable i każesz wybierać ;P ? W sumie takim kablem od razu można lać ;))

-- M.


Nie, takiego testu jeszcze nie robiłem. Ale poddałeś mi dobry pomysł :P


Top
   
 Post subject:
Post #228 Posted: 30 Jul 2011, 22:40 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 28 Jul 2010, 21:21
Posts: 64
Jakby ktoś nie wiedział co kupić do laba CCNP to parę przydatnych informacji:

http://www.networkworld.com/community/b ... -prep-2010
http://www.certskills.com/LabGear/CCNP/BuildLists.aspx

http://www.certskills.com/LabGear/CCNP/Topologies.aspx
http://www.certskills.com/LabGear/CCNP/ ... tures.aspx
http://www.certskills.com/LabGear/CCNP/ ... tures.aspx


Top
   
 Post subject:
Post #229 Posted: 07 Sep 2012, 22:45 
Offline
member
member

Joined: 30 May 2012, 22:48
Posts: 19
Witam,

Chciałbym odświeżyć temat i również spytać się i poradzić na temat home lab'a.
Przeczytałem cały temat na tym forum i na innych również. Jednakże dalej nie wiem co najlepiej kupić.

W linkach powyżej znalazłem, routery 1721 z softem 12.4T IP Adv. Tylko na stronie
cisco nie znalazłem softu 12.4T IP Adv dla serii 1700, chyba, że źle szukałem ;/
tutaj

Oglądałem też routery serii 2500 ale nie wiem co o nich sądzić,
mówię o 2520 z softem 12.3.

Jeśli chodzi o Switche to 2950, raczej inne nie wchodzą w grę bo 3550 jest za drogi.

Jeszcze pytanie jaka jest różnica między tymi wszystkimi moidelami 2950?
Widziałem, że są 2950C, G, EI , DC ??

Jestem nowicjuszem po akademii CCNA i nie umiem się z tymi wszystkimi modelami uporać itd... Proszę tylko o jakieś małe podpowiedzi i ciekawostko oraz liczę na to, że koledzy z większym doświadczeniem podzielą się swoją wiedzą.


Top
   
 Post subject:
Post #230 Posted: 08 Sep 2012, 17:54 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 16 Nov 2004, 13:55
Posts: 1661
Location: Edinburgh
Ajo,

Jak nie masz dostepu do sprzetu / nie stac Cie to po prostu zainteresuj sie GNS3, ale tam to przede wszystkim do routingu. 2500 sobie daruj... 1721 widze ze jest Release 12.4.15T14 MD.

Co do switchingu, jak chcesz kupic 2950 to EI.

Porównanie

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Top
   
 Post subject:
Post #231 Posted: 09 Sep 2012, 20:31 
Offline
member
member
User avatar

Joined: 27 Feb 2010, 16:10
Posts: 17
@Ajo

zainteresuj się tym:
http://packetlife.net/lab/


Top
   
 Post subject:
Post #232 Posted: 09 Sep 2012, 22:50 
Offline
member
member

Joined: 30 May 2012, 22:48
Posts: 19
Hehe dobre.

THX flex, od razu mi się lepiej zrobiło. Chociaż nie mówię, że nigdy nie zakupię własnego sprzętu i tak będę się rozglądał ;p.

Jeszcze raz dzięki.


Top
   
 Post subject:
Post #233 Posted: 05 Nov 2014, 21:53 
Offline
fresh
fresh

Joined: 05 Nov 2014, 21:49
Posts: 3
Po pierwsze witam, po drugie mam pytanie odnośnie home laba, rozumiem że da się połączyć fizyczny sprzęt z GNS3, jakby symulować routery bo są droższe w GNS3 a switche kupić hardware to jakie byście polecali żeby przerobić CCNP ?
wystarczy GNS3 + 2950 i 3550 ?

pozdrawiam


Top
   
 Post subject:
Post #234 Posted: 05 Nov 2014, 22:11 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 03 Oct 2011, 07:14
Posts: 192
Ostatnio był o home labie post - powiedziałem wtedy, że temat był wałkowany 10 razy w tym roku... +1

W skrócie - wystarczy. Poszukaj troszkę. :)

_________________
Jakub Mlynarczyk
www.linkedin.com/in/jkbmlynarczyk/


Top
   
 Post subject:
Post #235 Posted: 05 Nov 2014, 22:25 
Offline
fresh
fresh

Joined: 05 Nov 2014, 21:49
Posts: 3
No tak szukałem ale każdy poleca coś innego w innej konfiguracji, mi chodzi o GNS3 + hardware najtańszym w miarę kosztem do CCNP żeby mieć coś też do czynienia z kabelkami itp :)

pozdrawiam


Top
   
 Post subject:
Post #236 Posted: 06 Nov 2014, 00:36 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 31 Oct 2008, 16:05
Posts: 1341
Location: UK
kamrejare9 wrote:
Po pierwsze witam, po drugie mam pytanie odnośnie home laba, rozumiem że da się połączyć fizyczny sprzęt z GNS3, jakby symulować routery bo są droższe w GNS3 a switche kupić hardware to jakie byście polecali żeby przerobić CCNP ?
wystarczy GNS3 + 2950 i 3550 ?

pozdrawiam


wystarczy

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Top
   
 Post subject:
Post #237 Posted: 06 Nov 2014, 10:46 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 10 Mar 2013, 13:44
Posts: 123
Tylko zwróć uwagę, żeby 2950 miało obraz EI.


Top
   
 Post subject:
Post #238 Posted: 06 Nov 2014, 11:00 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 21 Nov 2006, 10:27
Posts: 1071
Location: Warsaw
do przelabowania ccnp wypadalo by miec 4 switche


Top
   
 Post subject:
Post #239 Posted: 06 Nov 2014, 17:28 
Offline
fresh
fresh

Joined: 05 Nov 2014, 21:49
Posts: 3
no tak 2x 2950 i 2x 3550 jakieś szczegółowe specyfikacje co mają posiadać ?


Top
   
 Post subject:
Post #240 Posted: 07 Nov 2014, 12:27 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 14 May 2014, 13:39
Posts: 71
kamrejare9 wrote:
no tak 2x 2950 i 2x 3550 jakieś szczegółowe specyfikacje co mają posiadać ?

c3550 w wersji EMI - obsługa min. kilku protokołów routingu
Niektórzy kupują SMI i wrzucają (nielegalnie) obraz EMI i to działa.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 241 posts ]  Go to page Previous 113 14 15 16 17 Next

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited