CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
It is currently 23 Jan 2017, 15:38

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
Post #16 Posted: 21 Dec 2016, 08:55 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 01 Sep 2014, 10:46
Posts: 122
TAC to ja co chwilę piszę;)

A co do interfejsu to tak, brakuje takiej płynności;)
Zobaczę na to jeszcze- jak coś się ruszy to dam znać;) może przerzucę to na inne dyski np. ssd albo inny serwer całkiem;)


Top
   
Post #17 Posted: 21 Dec 2016, 11:41 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 04 Nov 2006, 16:23
Posts: 3123
art wrote:
Właśnie doczytałem, że już wyżej o tym pisałeś. Masz supporta ? skorzystaj z TAC :) Co do mulenia, ja mam wrażenie że cały ten interfejs działa bardzo ociężale, pomimo tego że stoi to u mnie na dedykowanej maszynie.


Bo interfejs WWW to się nadaje do serwisów społecznościowych a nie narzędzi pracy. Interfejs PaloAlto też czasem działa jakby chciał a nie mógł. A ile się ostatnio nakląłem na Forti po zmianie softu na 5.4. No ale tak to jest, jak decyzje techniczne podejmują marketoidzi a nie inżynierowie. Skutki projektowania sprzętów Apple przez marketing i dział designu, z kompletnym olaniem inżynierów, też ma skutki jakie ma, w postaci nowych MacBook'ów Pro, z którymi są same kłopoty.

_________________
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.


Top
   
Post #18 Posted: 21 Dec 2016, 13:54 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 10 Apr 2006, 10:37
Posts: 591
Location: Scotland
Kyniu wrote:

Bo interfejs WWW to się nadaje do serwisów społecznościowych a nie narzędzi pracy. Interfejs PaloAlto też czasem działa jakby chciał a nie mógł. A ile się ostatnio nakląłem na Forti po zmianie softu na 5.4. No ale tak to jest, jak decyzje techniczne podejmują marketoidzi a nie inżynierowie. Skutki projektowania sprzętów Apple przez marketing i dział designu, z kompletnym olaniem inżynierów, też ma skutki jakie ma, w postaci nowych MacBook'ów Pro, z którymi są same kłopoty.


może off-top, ale poczekaj na FTD, jedyny GUI jaki mi osobiście pasuje to Meraki, pomijam to że wszystko idzie przez cloud i CheckPoint R80 wygląda przyzwoicie. Jeden z najgorszych to chyba GUI do Juniper SRX, to była tragedia.

co do FPMC rezerwowałeś CPU i pamięć czy dzielisz z innymi maszynami? dużo może zależeć od wersji i patchy.

_________________
ML


Top
   
Post #19 Posted: 21 Dec 2016, 14:07 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 01 Sep 2014, 10:46
Posts: 122
hehe całą asa w GUI:D;)

nie, to są tylko dla SFR zasoby.

co do wersj i patchy to 6.0.1.2 najnowszej wersji.
do 6.1 mam jeszcze obawy:D


Top
   
Post #20 Posted: 21 Dec 2016, 14:43 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 10 Apr 2006, 10:37
Posts: 591
Location: Scotland
piter1789 wrote:

co do wersj i patchy to 6.0.1.2 najnowszej wersji.
do 6.1 mam jeszcze obawy:D


niestety ale musisz sprawdzić Release Notes i gadać z TAC. FP zachowuje się różnie w zależności od wersji i patcha. co mnie ostatnio (nie miło) zaskoczyło to raporty - template na który poświęciłeś sporo czau u jednego klienta nie możesz wyeksportować i importować do innej wersji FP, wszystko musi się zgadzać, a jak nie to robisz nowy raport template z ręki, nudne to i czas zajmuje.

_________________
ML


Top
   
Post #21 Posted: 02 Jan 2017, 10:52 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 01 Sep 2014, 10:46
Posts: 122
Jak pisałem czasem mam takie CPU ;)
Image

i najlepsze jest to, że mam to na CPU3 czasem CPU2,, a reszta ok.

chyba że 2x Intel(R) Xenon(R) CPU E5-2609 2,4 GHz jest faktycznie za słaby :)

choć coś to bardziej bug jakiś chyba:

http://images.tinypic.pl/i/00855/8zhq0jabox2p.png


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited