CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
It is currently 23 Jan 2017, 15:39

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
Post #1 Posted: 03 Jan 2017, 22:29 
Offline
rookie
rookie

Joined: 15 Jan 2009, 07:35
Posts: 11
Nie wiem czy ty właściwy dział ale właściwszego nie znalazłem.
Mam pewien problem i może ktoś miał z nim do czynienia. Otóż stworzyłem VPN między dwoma lokalizacjami firmy. W centrali działa AD w filii są 3 komputery. Problem polega na tym że te 3 kompy chciałbym wpiąć do domeny i to mi się udaje jednak po kilku godzinach od zalogowania tracą możliwość komunikacji z serwerem AD(objawy: brak dostępu do zasobów AD). Może ktoś przerabiał coś podobnego?


Top
   
Post #2 Posted: 03 Jan 2017, 23:52 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 15 Apr 2009, 18:31
Posts: 249
tomii2 wrote:
Nie wiem czy ty właściwy dział ale właściwszego nie znalazłem.
Mam pewien problem i może ktoś miał z nim do czynienia. Otóż stworzyłem VPN między dwoma lokalizacjami firmy. W centrali działa AD w filii są 3 komputery. Problem polega na tym że te 3 kompy chciałbym wpiąć do domeny i to mi się udaje jednak po kilku godzinach od zalogowania tracą możliwość komunikacji z serwerem AD(objawy: brak dostępu do zasobów AD). Może ktoś przerabiał coś podobnego?


Filtrujesz jakiś ruch pomiędzy tymi podsieciami?


Top
   
Post #3 Posted: 04 Jan 2017, 02:38 
Offline
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin

Joined: 15 Jul 2004, 20:35
Posts: 6171
Location: Warsaw, PL
Na czym masz tego VPNa?
Zakładam, że Cisco, tylko jaki to sprzęt, bo weryfikacja jest różna w zależności od pudełka.

_________________
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein


Top
   
Post #4 Posted: 04 Jan 2017, 22:17 
Offline
rookie
rookie

Joined: 15 Jan 2009, 07:35
Posts: 11
Między podsieciami przepuszczam cały ruch ip.

Cisco 2850 ios ver. 12.4


Top
   
Post #5 Posted: 04 Jan 2017, 23:40 
Offline
member
member

Joined: 09 Oct 2010, 22:10
Posts: 18
Location: Kraków
Ślepy strzał, ale: masz synchronizację czasu między komputerami a kontrolerem AD? Nie musi być bezpośrednia, ale niech mają ten sam czas. Domena potrafiła mi się przy czymś takim rozjeżdżać.


Top
   
Post #6 Posted: 05 Jan 2017, 09:06 
Offline
rookie
rookie

Joined: 15 Jan 2009, 07:35
Posts: 11
Synchronizacja czasu to może być to. Sprawdzę.

Sprawa wygląda tak że jak komputer traci możliwość komunikacji z AD traci tez możliwość synchronizacji czasu.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited