CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
It is currently 23 Jan 2017, 09:36

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
Post #1 Posted: 01 Apr 2016, 19:54 
Offline
CCIE
CCIE

Joined: 17 Dec 2010, 15:23
Posts: 721
Location: Dublin
Witam,


Próbowałem zainstalować dziś SFP GLC-T na N5K ale port nie podnosił się. Kabel na pewno jest sprawny po podłączeniu do N2K, link odrazy się podnosił. Próbowałem innych SFP tego samego modelu, i link ciągle pozostawał jako not connected.

Tak dla jasności zmieniłem port speed z 10G na 1G i dalej problem był ten sam. Zauważyłem ze transceiver pokazuje mi calibration is invalid

Code:
IEDP02-N5K-SW01# sh int et1/31 transceiver calibrations
Ethernet1/31
    transceiver is present
    type is SFP-1000BASE-T
    name is CISCO-AVAGO
    part number is ABCU-5710RZ-CS4
    revision is
    serial number is AGM170325Q9
    nominal bitrate is 1300 MBit/sec
    Link length supported for copper is 100 m
    cisco id is --
    cisco extended id number is 4

SFP calibration is invalid


Ktos miał podobny problem, zmiana speed nie rozwiązuje problemu oraz włożenie tych SFP do innych portów, tez nie rozwiązuje problemu. Dokumentacji do N5K mówi o wsparciu dla tego typu SFP.

Pozdro,


Top
   
Post #2 Posted: 01 Apr 2016, 20:16 
Offline
CCIE
CCIE
User avatar

Joined: 06 Jul 2006, 21:04
Posts: 807
Location: Farszafka
martino76 wrote:
Tak dla jasności zmieniłem port speed z 10G na 1G i dalej problem był ten sam,


Zmieniałeś speed przy włożonym SFP? Kiedyś miałem podobny przypadek i zadziałało wyjęcie SFP, zmiana speed i włożenie SFP.

_________________
ccie24081.wordpress.com


Top
   
Post #3 Posted: 01 Apr 2016, 21:40 
Offline
CCIE
CCIE

Joined: 17 Dec 2010, 15:23
Posts: 721
Location: Dublin
xal wrote:
martino76 wrote:
Tak dla jasności zmieniłem port speed z 10G na 1G i dalej problem był ten sam,


Zmieniałeś speed przy włożonym SFP? Kiedyś miałem podobny przypadek i zadziałało wyjęcie SFP, zmiana speed i włożenie SFP.


Tak zmieniałem speed przy włożonym SFP, nie spotkałem się z przypadkiem by przy włożonym SPF zmiana prędkości nie zadziałała. Sprawdzę metodę o której wspominasz i dam znać czy pomogło.

Pozdro,


Top
   
 Post subject:
Post #4 Posted: 01 Apr 2016, 23:44 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 31 Oct 2008, 16:05
Posts: 1345
Location: UK
Sprawdzales kompatybilnosc SFP ?

http://www.cisco.com/c/en/us/td/docs/in ... l#wp139256

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Top
   
 Post subject:
Post #5 Posted: 02 Apr 2016, 00:01 
Offline
CCIE
CCIE

Joined: 17 Dec 2010, 15:23
Posts: 721
Location: Dublin
Wojtachinho wrote:


Napisałem wyżej, ze dokumentacja mówi o wsparciu dla tego typu SPF, wiec na 100% jest wspierany od wersji 5.0(3)N1(1B) :)

Pozdro,


Top
   
Post #6 Posted: 06 Apr 2016, 15:59 
Offline
CCIE
CCIE

Joined: 17 Dec 2010, 15:23
Posts: 721
Location: Dublin
xal wrote:
martino76 wrote:
Tak dla jasności zmieniłem port speed z 10G na 1G i dalej problem był ten sam,


Zmieniałeś speed przy włożonym SFP? Kiedyś miałem podobny przypadek i zadziałało wyjęcie SFP, zmiana speed i włożenie SFP.


Zmieniłem speed przed włożeniem SFP i shutdown portu, po czym zainstalowałem SFP. Objaw jest ten sam. Ta sama SFP działa na 5672UP.

Otworzyłem case z TAC.

Pozdro,


Top
   
Post #7 Posted: 03 May 2016, 11:38 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 10 Mar 2006, 18:03
Posts: 55
Location: Cork, IRL
Quote:
Otworzyłem case z TAC.



Pomogli inzynierowie z TACa czy poprostu RMA?

_________________
>>>Nie rób CCIE. Zejdź do bunkra, nakryj się kocem i czekaj na koniec. W końcu nadejdzie.<<<
Lukasz B.


Top
   
Post #8 Posted: 03 May 2016, 13:15 
Offline
CCIE
CCIE

Joined: 17 Dec 2010, 15:23
Posts: 721
Location: Dublin
TmaX wrote:
Quote:
Otworzyłem case z TAC.



Pomogli inzynierowie z TACa czy poprostu RMA?


Nie pomogli i nie robiłem RMA bo te SFP działają z 5600 a nie działają z 5500 mimo ze w dokumentacji jest napisane, ze powinny współpracować i inżynier z TAC'a nie powiedział mi dlaczego tak jest.


Jedyna różnica jaka widzę miedzy tymi SFP to part number ABCU-5710RZ-CS5 ta działa mi na platformie 5500 a SFP z part number ABCU-5710RZ-CS4 już nie, ale działa bez problemow na 5600

Code:
EDP02-N5K-SW02# sh int et1/34 transceiver
Ethernet1/34
    transceiver is present
    type is SFP-1000BASE-T
    name is CISCO-AVAGO
    part number is ABCU-5710RZ-CS5
    revision is B2
    serial number is AGM1951459U
    nominal bitrate is 1300 MBit/sec
    Link length supported for copper is 100 m
    cisco id is --
    cisco extended id number is 4


Użyłem SFP ABCU-5710RZ-CS5 :)

Pozdro,


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited