CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
It is currently 08 Dec 2016, 12:48

All times are UTC+01:00




Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: Packet tracer
Post #1 Posted: 13 Mar 2007, 07:04 
Offline
fresh
fresh

Joined: 02 Sep 2006, 01:17
Posts: 9
Czy jest jakas mozliwosc aby testowac aclki w packet tracerze? Polaczenia telnet www,25 ?


Top
   
 Post subject:
Post #2 Posted: 13 Mar 2007, 08:38 
Offline
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin

Joined: 15 Jul 2004, 20:35
Posts: 6149
Location: Warsaw, PL
Packet Tracer na ASA/PIX dziala bardzo milo, zarowno na CLI, jak i ASDM. Jak cos jest nie tak, to dostaniesz klarowne (przewaznie) info czy to ACL, czy moze translacja, a moze z powodu bledow w routingu pakiet jest uwalany...
Jak chcesz cos wiecej info, to zdefiniuj problem nieco dokladniej.

_________________
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein


Top
   
 Post subject:
Post #3 Posted: 13 Mar 2007, 14:22 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 11 Apr 2006, 20:37
Posts: 184
Location: Wrocek
Widze Seba CCIE ..nie pamieta jak to jest z podstawami :wink:

tak kun4 jest mozliwosc, packet tracer jest bardzo przejzysty..z linii konsoli definiujesz ACL..
jezeli chodzi o testowanie ping jak wiesz jest ( command prompt) , ale nie widzialam polecenia telnet nigdzie.. nawet w linnii polecen, podobnie www.. (ip http server)
ciekawe pytanie :wink:

Seba interface programu ..
command promtp> jest ping itd..nie ma telnetu :wink:
Router(config)#ip http server ..tez nie..
Tu CCNA :wink:


Top
   
 Post subject:
Post #4 Posted: 13 Mar 2007, 14:33 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 28 Dec 2006, 21:23
Posts: 136
Location: Krakow
Polecam zawsze mieć najnowszą wersję bo już różne problemy z tym symulatorem widziałem. Ogólnie w wersji 4.0.1 definiowałem ACL i z tego co ja pamiętam to chodziło to tak jak chodzić powinno jednak, czasem skonfigurowanie reszty może powodować problemy.

_________________
People said I should accept the world. Bullshit! I don't accept the world.


Top
   
 Post subject:
Post #5 Posted: 13 Mar 2007, 17:14 
Offline
fresh
fresh

Joined: 02 Sep 2006, 01:17
Posts: 9
Podpiac AClki moge, standardowe jeszcze jestem w stanie przetestowac ale juz rozszerzonych nie.


Top
   
 Post subject:
Post #6 Posted: 13 Mar 2007, 17:46 
Offline
CCIE / Instruktor CNAP
CCIE / Instruktor CNAP
User avatar

Joined: 03 Jun 2005, 02:08
Posts: 841
Location: Warsaw, Poland
Sindar wrote:
Seba interface programu ..

no coz, nie kazdy rozumie dowcipy ccie :)
Sindar -> PACKET TRACER - UTILITY FOR RELIABLE SECURITY POLICY VALIDATION AND ENFORCEMENT on PIX/ASA

_________________
Jesteś ambitnym inżynierem i szukasz ciekawych projektów? Zapraszamy do współpracy w ramach NetFormers (stałej i projektowej). Info na PRV.

Work: http://netformers.pl
Linked-in: http://www.linkedin.com/in/strzelak


Top
   
 Post subject:
Post #7 Posted: 13 Mar 2007, 19:03 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 11 Apr 2006, 20:37
Posts: 184
Location: Wrocek
Sebu moze i tak, ale nie urodzil sie jeszcze taki co by wszystko wiedzial od razu..dochodzi sie do wszystkiego praca i praktyka, wiec łaskawie mozna od guru wymagac odrobine szacunku dla kazdego innego forumowicza, bo nie wiadomo co bedzie za kilka lat (wymiana pokoleniowa) i wtedy zobaczymy :wink:
Wiec w topicach o CCNA niech ludzie pisza o CCNA .. to forum ma pomagac a nie jest po to by kpic :wink: (tak mysle)


Top
   
 Post subject: Re: Packet tracer
Post #8 Posted: 13 Mar 2007, 21:59 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 22 Feb 2006, 09:01
Posts: 417
kun4 wrote:
Czy jest jakas mozliwosc aby testowac aclki w packet tracerze? Polaczenia telnet www,25 ?

Przed chwilką ściągnąłem, zainstalowałem (v4.01). Hmm, i widzę tam po prawej taki przycisk 'Add complex PDU' (taki z kopertą), którym można sobie stworzyć pakiecik z konkretnym portem źródłowym i docelowym od wskazanej maszynki pod wskazany adres IP... :wink: Czy o to chodzi...?


Top
   
 Post subject:
Post #9 Posted: 13 Mar 2007, 22:22 
Offline
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin

Joined: 15 Jul 2004, 20:35
Posts: 6149
Location: Warsaw, PL
Sorki za OT, ale zamiast rozwiazywac problem kolegi zrobili co niektorzy tutaj jakies sady czy cos. Ogolnie to w moim poscie nie bylo nawet ksztyny ataku na pierwszego postujacego, co niestety niektorzy widza. Maja chyba specjalna lupe do tego :wink:
No ale po kolei (chronologicznie):
- Sindbar - pamietam jak to bylo/jest z podstawami, i ogolnie nie widze zadnego elementu w moim poscie, ktory by atakowal to, ze ktos jest na poziomie poczatkujacym. Jak sie pozniej okazalo to chyba napisalem o innym Packet Tracer i tyle.
- Sindbar - Co ma polecenie ping, telnet czy ip http server do wspomnianego przeze mnie Packet Tracer z ASA/PIX, bo Twoja pierwsza odpowiedz, poza jedna linia byla raczej jakims odniesieniem do mojego posta, a niekoniecznie rozwiazaniem dylematow otwierajacego ten watek. Jak widze z dalszej tresci zamieszczonych w watku mowa jest chyba o innym Packet Tracer, ale to tym bardziej mojej odpowiedzi nie mozna uznac jako atak, bo wyraznie wspomnialem o jakim Feature pisze
- Sebu - ja nie zartowalem, nie zwrocilem uwagi na to, ze jest to pytanie w sekcji CCDA/CCNA i napisalem w calkowicie dobrej wierze o Packet Tracer z ASA/PIX
- Sindbar - jesli tym guru z ostatniego postu jestem niby ja, to spiesze z informacja, ze mam pelen szacunek dla innych inzynierow, niezaleznie od poziomu; na znikniecie tego szacunku trzeba sobie niezle "zapracowac". Moj post nie byl zadna kpina, a jak wszystko bylo jasne dla Ciebie, to czemu zamiast robic jakies jazdy nie napisalas poprostu "Seba mowimy o inny Packet Tracer" i sprawa bylaby jasna. A doszukiwanie sie w mojej odpowiedzi elementow ataku, kpiny czy osmieszania jest przynajmniej dziwne... bo i niby dlaczego mialbym to robic?
Jak dla mnie koniec dyskusji. Ogolnie na przyszlosc zalecam spokojniejsze podejscie do tematu, i nie doszukiwanie sie drugiego dna kiedy go poprostu nie ma.
Staram sie pomagac ludkom na tym forum od kilku lat, bo to ciekawe i bardzo rozwijajace, dla obu stron. I jakos nie widze potrzeby, aby kogokolwiek tutaj szkalowac, atakowac, a juz w ogole za to, ze wie mniej, czy wiecej ode mnie.
Cheers :mrgreen:

_________________
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

A. Einstein


Top
   
 Post subject:
Post #10 Posted: 03 Oct 2009, 19:03 
Offline
rookie
rookie

Joined: 02 Mar 2009, 11:43
Posts: 10
Witajcie. Mam do Was pytanie. Mam wersję Packet Tracer 5.1 ale nie widzę nigdzie urządzenia PIX. Możecie mi napisać czy ta wersja obsługuje to urządzenie ? i gdzie to znajdę ?


Top
   
 Post subject:
Post #11 Posted: 03 Oct 2009, 20:37 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 09 Jul 2008, 17:50
Posts: 1344
Location: Warsaw Poland
MarekVeol wrote:
Witajcie. Mam do Was pytanie. Mam wersję Packet Tracer 5.1 ale nie widzę nigdzie urządzenia PIX. Możecie mi napisać czy ta wersja obsługuje to urządzenie ? i gdzie to znajdę ?


witaj ,
PT nie obsługuje PIXa, natomiast pemu emulator obsługuje

pzdr

_________________
"W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić..."
http://www.linkedin.com/in/mariuszbugaj


Top
   
 Post subject:
Post #12 Posted: 03 Oct 2009, 21:28 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 09 Jun 2008, 23:15
Posts: 408
Location: Warsaw
MarekVeol wrote:
Witajcie. Mam do Was pytanie. Mam wersję Packet Tracer 5.1 ale nie widzę nigdzie urządzenia PIX. Możecie mi napisać czy ta wersja obsługuje to urządzenie ? i gdzie to znajdę ?
BTW pobierz wersję 5.2. Troszkę tam błędów naprawili.

Pzdr

_________________
It doesn't matter how many certs you've got... it's really all about the pure knowledge behind them...


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC+01:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited