Czy to sie da w programie gns3

Pytania dt. certyfikacji CCNA i CCDA

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
nowyk123
wannabe
wannabe
Posty: 100
Rejestracja: 05 mar 2017, 21:46

Czy to sie da w programie gns3

#1

#1 Post autor: nowyk123 »

Czy da sie w programie gns3 albo packet tracer albo jakims innym do emulacji sieci wykonac private vlan? prywatne vlany

martino76
CCIE
CCIE
Posty: 858
Rejestracja: 17 gru 2010, 15:23
Lokalizacja: Barczewo

Re: Czy to sie da w programie gns3

#2

#2 Post autor: martino76 »

Możesz spróbować w GNS z obrazem N9Kv, ale ta VM wymaga chyba 8G RAMu. Ewentualnie Cisco CML 2.0 i tam masz obrazy IOS L2, aczkolwiek nie wiem, czy PVLAN są wspierane.

Pozdro,

Awatar użytkownika
nowyk123
wannabe
wannabe
Posty: 100
Rejestracja: 05 mar 2017, 21:46

Re: Czy to sie da w programie gns3

#3

#3 Post autor: nowyk123 »

Ramu juz tyle nie mam...Zainstalowana gns3 vmare w wmare player nie wystarczy? Cisco CML 2.0 nawet tego nie znalem. Mysle, ze Packet Tracer nie wspiera PVLAN. Czyli jakby nie bylo zadnej aplikacji do emulacji sieci co by wsparla prywatne vlany i by mi zostal zakup fizycznego switcha?

ODPOWIEDZ