Przenoszenie konfiguracji pomiędzy interfejsami

Pytania dt. certyfikacji CCNA i CCDA

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
r3solved
wannabe
wannabe
Posty: 136
Rejestracja: 31 sie 2012, 11:26

Przenoszenie konfiguracji pomiędzy interfejsami

#1

#1 Post autor: r3solved »

Cześć wszystkim,
czy istnieje może komenda pozwalająca na przekopiowanie konfiguracji z jednego interfejsu na drugi, gdy przykładowo przez pomyłkę skonfigurujemy nie ten interfejs?

Awatar użytkownika
garfield
CCIE
CCIE
Posty: 2882
Rejestracja: 25 sie 2006, 18:32
Lokalizacja: Gdynia

#2

#2 Post autor: garfield »

w Juniperze tak, w Cisco nie :(
Remember that the lab is just looking for reachability and not “optimal reachability”.

r3solved
wannabe
wannabe
Posty: 136
Rejestracja: 31 sie 2012, 11:26

#3

#3 Post autor: r3solved »

Szkoda, a z czystej ciekawości jak wygląda polecenie w Juniper? :)

konny
wannabe
wannabe
Posty: 166
Rejestracja: 15 lip 2012, 13:45

#4

#4 Post autor: konny »

Najlepsze co mozesz zrobic to skopiowac konfiguracje manualnie a zle skonfigurowany int przywrocic do default

r3solved
wannabe
wannabe
Posty: 136
Rejestracja: 31 sie 2012, 11:26

#5

#5 Post autor: r3solved »

W IOS chyba podobnie można wyświetlić startup-config skopiować dane interfejsu i wkleić do config-a, ale chyba szybciej pójdzie config z palca :-)

Awatar użytkownika
Lukasz_eS
wannabe
wannabe
Posty: 109
Rejestracja: 05 lis 2010, 19:43
Lokalizacja: Warsaw

#6

#6 Post autor: Lukasz_eS »

r3solved pisze:Szkoda, a z czystej ciekawości jak wygląda polecenie w Juniper? :)
rename :) . Ogólnie wszystkie zabawy z wyrażeniami regularnymi.
.ılı..ılı. CCDA, CCNP
JNCIS-SEC, JNCIS-ENT

Zomal
wannabe
wannabe
Posty: 240
Rejestracja: 11 cze 2012, 23:02
Kontakt:

#7

#7 Post autor: Zomal »

W GNS'ie można sobie również sprzęt JUNIPER'a skonfigurować, cóż certyfikacja początkowa mnie trochę interesuję, a nie mam pojęcia na jakich platformach pracuję się w większym mieście ;/

czarli
member
member
Posty: 16
Rejestracja: 12 sty 2011, 12:18
Kontakt:

#8

#8 Post autor: czarli »

Warto dodac ze jezeli przenosisz konfig interface-u na ASA/PIX to usuwajac nazwe "nameif" usuniesz automatycznie wszystkie referencje do nazwy interfac-u w konfigu. Na ruterach nie ma takiego problemu :)

---------------------
www.itlibrary.net

Awatar użytkownika
ACIT
newbie
newbie
Posty: 1
Rejestracja: 30 lis 2012, 08:25
Lokalizacja: Mumbai
Kontakt:

#9

#9 Post autor: ACIT »

garfield pisze:w Juniperze tak, w Cisco nie :(
Tak nie w firmie Cisco
<a href="http://acit.in/courses/cisco/ccnp_train ... l">CCNP</a> | <a href="http://acit.co.in/courses/cisco/ccna.html">CCNA Exam Fees</a> | <a href="http://chetanmblog.blogspot.in">Networking and Cisco Courses Knowledge</a>

ODPOWIEDZ