Czy ktoś uczestniczy obecnie w nowym kursie CCNA na Akademii Cisco?

Pytania dt. certyfikacji CCNA i CCDA

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
judge dredd
wannabe
wannabe
Posty: 199
Rejestracja: 02 sie 2009, 15:23

Czy ktoś uczestniczy obecnie w nowym kursie CCNA na Akademii Cisco?

#1

#1 Post autor: judge dredd »

Cześć,

Chciałbym podpytać, czy ktoś z odwiedzających forum uczestniczy może obecnie w nowym kursie CCNA (200-301) na jakiejkolwiek autoryzowanej Akademii Cisco? Chciałem pogadać na priv. Proszę o kontakt.

Pozdrawiam!

JD

kamil123
member
member
Posty: 17
Rejestracja: 25 kwie 2019, 01:37

Re: Czy ktoś uczestniczy obecnie w nowym kursie CCNA na Akademii Cisco?

#2

#2 Post autor: kamil123 »

Nie wiem czy takie kursy wystartowały z wiadomej przyczyny. Może coś online.
Ale wiem o co chodzi... więc jak usłyszę o kimś kogo znam i kto rozpoczął kurs, to spróbuję podesłać namiary ;)

Awatar użytkownika
judge dredd
wannabe
wannabe
Posty: 199
Rejestracja: 02 sie 2009, 15:23

Re: Czy ktoś uczestniczy obecnie w nowym kursie CCNA na Akademii Cisco?

#3

#3 Post autor: judge dredd »

No właśnie ciekawe. Rozpocząć się mogły, bo jeszcze pod koniec roku niektóre akademie oferowały już nowe kursy, a teraz pewnie przeszły na zooma, czy raczej webexa.

Pozdro!

JD

DawidS28
wannabe
wannabe
Posty: 143
Rejestracja: 09 paź 2010, 22:10
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Czy ktoś uczestniczy obecnie w nowym kursie CCNA na Akademii Cisco?

#4

#4 Post autor: DawidS28 »

Robiliśmy (AGH Kraków) zdalnie od lutego, zrobiliśmy połowę pierwszego modułu, zaczął się koronawirus. Spodziewaliśmy się raczej, że przerwa skończy się dosyć szybko, czyli w miesiąc lub dwa, ale na razie wygląda na to, że w tym semestrze zajęcia już nie ruszą, dotyczy to całej uczelni, a nie tylko Cisco Networking Academy. Będziemy prawdopodobnie od maja przechodzić na Webex Meetings.

CCNAv7 się trochę boimy, bo jednak kontakt ze sprzętem na CCNA jest istotnie ważniejszy, niż na innych kursach. A mnie, prywatnie, Packet Tracer albo NetLab+ nie zadowala.

Większość innych szkoleń przeniosłem już na Webexa.

martino76
CCIE
CCIE
Posty: 858
Rejestracja: 17 gru 2010, 15:23
Lokalizacja: Barczewo

Re: Czy ktoś uczestniczy obecnie w nowym kursie CCNA na Akademii Cisco?

#5

#5 Post autor: martino76 »

Mozesz uzyc nowego VIRLA2 , ktory bedzie dostepny za kilka tygodni lub EVE-NG Pro.

Pozdro,

DawidS28
wannabe
wannabe
Posty: 143
Rejestracja: 09 paź 2010, 22:10
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Czy ktoś uczestniczy obecnie w nowym kursie CCNA na Akademii Cisco?

#6

#6 Post autor: DawidS28 »

Zgoda. Ale przez kilka lat prowadzenia zajęć odniosłem wrażenie, że im bardziej słuchacze zostają "oswojeni" ze sprzętem, tym bardziej rozumieją, co się dzieje. Ja ogólnie emulatory/wirtualizację lubię, ale nie do uczenia na samym początku.

ODPOWIEDZ