egzamin CCNA

Pytania dt. certyfikacji CCNA i CCDA

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
Baron
member
member
Posty: 34
Rejestracja: 18 cze 2005, 15:49

#16

#16 Post autor: Baron »

W Krakowie polecam Vue w Wyzszej Szkole Zarzadzania i Bankowosci
umowic sie mozna zawsze i na 100% bez oplat za rejestracje, bez vatu i bez problemu

Ja tam zdawalem 2 egzaminy i zapisywalem sie dzien przed i nie bylo zadnych problemow

Polecam i pozdrawiam

Awatar użytkownika
tucz
rookie
rookie
Posty: 12
Rejestracja: 12 sie 2005, 21:36

#17

#17 Post autor: tucz »

Ja także zdawałem w VUE przy WSZiB w Krakowie i również polecam. Kosztowało mnie to 168 PLN, więc i cena konkurencyjna. Umówiłem się na godzinę, przyszedł Pan pilnujący, wpuścił mnie i usadził przed monitorem. Potem szybki tutorial i odpowiedź na jakieś pytania w stylu feedbacka.

Poziom trudności egzaminu określiłbym na niewiele trudniejszy od vouchera i duuużo łatwiejszy od finala z 4 semestru. Właściwie to wszystko już zostało napisane w tym wątku. Symulator nietrudny, przyjmuje polecenia krótkie i długie - zachowuje się całkiem normalnie. Problem do rozwiązania na symulatorze banalny (sprowadzał się do przekonfigurowania OSPF na jednym z 3 routerów). Jeśli chodzi o czas przeznaczony na egzamin to dla mnie było idealnie na styk. Kończąc zostało mi 6 minut (tak, dostałem 140 minut, to chciałem je wykorzystać :D).

Chyba tyle... Wrażenia pozytywne i nie ma się czego bać.

Awatar użytkownika
drake
CCIE
CCIE
Posty: 1567
Rejestracja: 06 maja 2005, 01:32
Lokalizacja: Dortmund, DE
Kontakt:

#18

#18 Post autor: drake »

Dzis rano wstalem sobie na spokojnie ok 8, wszak examin mialem na 11, dojazd kombinowany bus/metro...... Przybylem odrobine wczesniej i bardzo uprzejma Pani poinformowala mnie, ze juz moge zdawac jesli chce, albo wypic kawe/sok/wode/cole... itp (cala lodowka do wyboru), krotko mowiac: francja elegancja. Odswiezony, zwarty i gotowy poszedlem do sali oddawszy wszystkie rzeczy do malego depozytu (hehe), i po zrobieniu jakiegos ciscowego tutoriala nt. ukladu slonecznego :) wzialem sie do roboty z CCNA. Exam trwal 120 min....... i byl........ po prostu fajny.

Najfajniejsza jednak byla cena examinu, z voucherem i rejestracja przez test site (w niemczech niestety), cala impreza kosztowala prawie 100euro :( ale co sa warte pieniadze jesli chodzi o rozwoj i zajawke.....

Pozdrawiam wszystkich na drodze do CCNA, i sciskam dlon pobratymcom na drodze do CCNP :)

ahoj!
Never stop exploring :)

https://iverion.de

Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4929
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

#19

#19 Post autor: peper »

Jakim cudem 100EURO ???? Z voucherem ???

Awatar użytkownika
krisator
wannabe
wannabe
Posty: 446
Rejestracja: 06 maja 2005, 18:35

#20

#20 Post autor: krisator »

a no niestety 100 euro...

tez udalo mi sie dzis dolaczyc do grona ciscowcow... :) next CCSP :)

na cene skladaly sie: 63 --> exam, 14 --> podatek, 20 --> oplata manipulacyjna...

wniosek jest jeden: dla cierpliwych ceryfikowac sie oplaca sie najbardziej chyba w polsce...

Awatar użytkownika
em_er
wannabe
wannabe
Posty: 692
Rejestracja: 21 sty 2005, 22:29

#21

#21 Post autor: em_er »

no to dzisiaj jakis dobry dzien...
ja tez dzisiaj egzamin zaliczylem.
w zasadzie wiekszosc tak jak przedmowcy...nie ma co sie rozpisywac.

co do samego egzaminu...ne jest zle, faktycznie jesli ktos sie uczyl to nie bedzie mial problemow. jedna symulacja (vtp, bylem zdziwiony bo jeszcze nie slyszalem zeby ktos mial) bez testletow, bez simletow, 2-3 drag&dropy...
wynik 987, tylko z technlogy 94% wyszlo ze jedno pytanie musialem zwalic :/

aha, sam nie wiem dlaczego ale denerwowalem sie tragicznie poprostu...moze dlatego ze to pierwszy egzam tego typu, moze dlatego ze mialem swiadomosc ze musze go zdac (praca)...po fakcie moge ocenic ze nie ma co sie tak stresowac :wink:

Awatar użytkownika
bogdan
rookie
rookie
Posty: 12
Rejestracja: 28 paź 2003, 14:28
Lokalizacja: Wrocław

#22

#22 Post autor: bogdan »

Witam!

Od wczoraj tez moge sie zaliczac do grona szczesliwych posiadaczy CCNA.
Zdawalem w Altkomie, we Wroclawiu. Atmosfera spokojna . Przyszedlem wczesniej , wiec wczesniej zaczolem i skonczylem :)

Oplata za udostepnienie miejsca 150PLN. Oczywiscie plus 150$ za egzamin.

Ja rowniez mialem vtp. Routerek z 2ma switchami, a w tym konfiguracja jednego z nich.

Przed , faktycznie stresa mialem niezlego. O ile dobrze pamietam 90 min i 53 pytania.
Aha, testy z Prometrica.

Pozdrawiam wszystkich! :)

Insomnia
wannabe
wannabe
Posty: 717
Rejestracja: 22 wrz 2004, 12:43

#23

#23 Post autor: Insomnia »

Gratuluje!!!
Teraz tydzień wolnego i dawaj ccnp :)

Awatar użytkownika
marcin_stawski
wannabe
wannabe
Posty: 77
Rejestracja: 20 mar 2005, 20:34

#24

#24 Post autor: marcin_stawski »

bogdan pisze: Oplata za udostepnienie miejsca 150PLN.
Hmm a co to za jakas nowa oplata??

Awatar użytkownika
bogdan
rookie
rookie
Posty: 12
Rejestracja: 28 paź 2003, 14:28
Lokalizacja: Wrocław

#25

#25 Post autor: bogdan »

no skoro 150$ kosztuje exam no to reszta jest prawdopodobnie za miejsce i papier do drukarki :) (zaplacilem 600PLN).

Awatar użytkownika
bogdan
rookie
rookie
Posty: 12
Rejestracja: 28 paź 2003, 14:28
Lokalizacja: Wrocław

#26

#26 Post autor: bogdan »

Insomnia pisze:Gratuluje!!!
Teraz tydzień wolnego i dawaj ccnp :)
Dzieki :)
Teraz urlopik, a pozniej biore sie do roboty.

Awatar użytkownika
drozdov
CCIE
CCIE
Posty: 511
Rejestracja: 13 sie 2005, 23:34
Lokalizacja: Zurych

#27

#27 Post autor: drozdov »

Witam szanownych grupowiczów. Ja również chciałem się pochwalić zdanym CCNA. Zdawałem w firmie integral technologies w warszawie ( Prometric ). Żadnych problemów z zapisaniem się - zarejestrowałem się 3 dni przed egzaminem, ale chyba nie było by żadnych problemów nawet gdyby czas był krótszy ( pani z altkom akademii proponowała mi połowe września ). Bardzo przyjemnie - polecam. Opłata tylko jakoś dziwnie pierwotnie była kalkulowana ( 260 zł netto z voucherem -70% ), ale po dyskusji zapłaciłem troszke mniej. Egzamin wydawał mi się prosty, wyszedłem po 1:10. Nie dostałem kartki z wynikiem bo coś im się system wysypał. miałem 53 pytania i symulacje z vtp. Pozdrawiam i życze przystępującym powodzenia
Ostatnio zmieniony 31 sie 2005, 08:34 przez drozdov, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1849
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

#28

#28 Post autor: frontier »

Do tych co chca podejsc do egzaminu: rejestrujcie sie przez vue.com, online! Wtedy unikniecie oplat pobieranych przez osrodki.

Awatar użytkownika
gaph
CCIE / Instruktor CNAP
CCIE / Instruktor CNAP
Posty: 419
Rejestracja: 23 lip 2004, 21:16
Lokalizacja: Wrocław, Polska
Kontakt:

#29

#29 Post autor: gaph »

frontier pisze:Do tych co chca podejsc do egzaminu: rejestrujcie sie przez
... Prometrica, www.2test.com
| Few people know what actually goes on in the CCIE Lab, it's shrouded in mystery |
| and of course there's the NDA. | Sometimes our friends go to the lab |
| and return CCIEs. | Sometimes they don't return at all. |

Awatar użytkownika
Piotrek
wannabe
wannabe
Posty: 143
Rejestracja: 28 sie 2005, 23:12
Lokalizacja: Kraków

#30

#30 Post autor: Piotrek »

Witam forumowiczow :)
Wlasnie przymiezam sie do zdania CCNA planuje zapisac sie na egzamin do Prometica przy WSIZ w Rzeszowie (moze ktos mial z nim do czynienia i moglby podzielic sie opinia). Niestety nie chodzilem na akademie lecz ucze sie sam, na studiach mialem jeden semestr cwiczen na routerach cisco). Korzystam z nasepujacyh materialow:

- ksiazki z mikomu Pierwszy i drugi rok nauki oraz certyfikacja ccna
- kursy video cbt nuggets
- symulator boson :)
- oraz znalazlem jakies braindumpy (ale zostawie je na sam koniec)


Czy moglibyscie polecic jakies pomocne materialy z ktorych korzystaliscie przy nauce ?
Czy na egzaminie wiele jest pytan z zakresu projektu i dokumentacji sieci .. narazie te dzialy przerobilem pobieznie i troche sie boje ze utkne na szegolach w nich :)

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ