CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 19 kwie 2018, 13:43

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post #1 : 13 mar 2018, 19:08 
Offline
member
member

Rejestracja: 11 paź 2016, 10:22
Posty: 38
Cześć Panie/Panowie,

Od pewnego czasu dzwonią do mnie rekruterzy oferujący pracę na stanowisko Senior Network Engineer.
Miałem nawet przyjemność porozmawiać technicznie z jednym z inżynierów rekrutujących na to stanowisko i tu moje pytania:

1. Od kiedy Cisco zaczęło współpracę z Wipro ?
2. Na jaki standard pracy można liczyć ze strony tej firmy mowa o Wipro ?
3. Jak wypłacalna jest ta firma jeśli chodzi o kontrakt b2b ?


Na górę
Post #2 : 14 mar 2018, 20:00 
Offline
member
member

Rejestracja: 11 paź 2016, 10:22
Posty: 38
A może zechce się ktoś podzielić informacjami na temat aktualnej jakości pracy w Cisco na stanowisku Senior Network Engineer w Krakowie (priv) ?


Na górę
Post #3 : 14 mar 2018, 20:44 
Offline
CCIE
CCIE
Awatar użytkownika

Rejestracja: 23 sty 2008, 14:21
Posty: 312
Lokalizacja: Singapore, SG
Nie wiem jak Cisco/Wipro, ale wiem jak Citibank Singapore/Wipro. W skrócie - totalne żenua.
Tną (Wipro) koszty ile wlizie, a jak Citi wypłaciło chłopakowi (Hindus) bonus, to Wipro nigdy tego bonusu gościowi jakoś nie przelało (nie wiem jak to się w końcu skończyło). I duża rotacja (bo zatrudniają leszczy, i Citi się złości, i wymieniają leszcza).


Na górę
Post #4 : 14 mar 2018, 23:43 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sie 2012, 22:52
Posty: 318
Lokalizacja: Manchester/UK
Czy Wipro to nie jest przypadkiem ta firma gdzie ludzie popelniaja samobojstwa skaczac z okien?


Na górę
Post #5 : 15 mar 2018, 01:25 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 04 lis 2006, 16:23
Posty: 3398
Cytuj:
Czy Wipro to nie jest przypadkiem ta firma gdzie ludzie popelniaja samobojstwa skaczac z okien?
A nie pomyliłeś z Foxconem?

_________________
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure.


Na górę
Post #6 : 15 mar 2018, 11:30 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 04 sie 2012, 22:52
Posty: 318
Lokalizacja: Manchester/UK
Cytuj:
Cytuj:
Czy Wipro to nie jest przypadkiem ta firma gdzie ludzie popelniaja samobojstwa skaczac z okien?
A nie pomyliłeś z Foxconem?
Chyba jednak nie. Wiem, ze ten artykuł jest stary ale sporo tego w internecie:
https://timesofindia.indiatimes.com/ci ... 477137.cms


Sent from my iPhone using Tapatalk


Na górę
Post #7 : 26 mar 2018, 09:54 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 sie 2009, 15:23
Posty: 121
Cześć,

Miałem śmieszną rozmowę rekrutacyjną z kimś z tej firmy. Była to pierwsza rozmowa telefoniczna i dziewce po drugiej stronie pytało najpierw o standardowe pierdoły HR'owe, a potem przeszło do pytań technicznych - niektóre były ok, ale widać było, że ma to odnotowane wszystko na kartce, jak jej jakiś inżynier napisał i sama nic nie czai, chociaż czasem zadawała jakieś (nawet niektóre sensowne) pytania doprecyzowujące moje odpowiedzi, więc algorytm musiała mieć w miarę zaawansowany i dobrze reagowała na słowa-klucze. Rozwaliło mnie natomiast jedno pytanie - różnice między switchami 2960 i 3560, które zaczęło się od tego, że dziewce zapytało czy mam doświadczenie z "najnowszymi switchami średniej klasy Cisco 3560"... hmmm... Zapytałem, czy przypadkiem nie chodzi jej o 3650, ale pewnym tonem stwierdziła, że na pewno o 3560. No to ok - potwierdziłem i właśnie padło pytanie czym się różnią od 2960. Odpowiedź prosta, więc streściłem to w kilku zdaniach, po czym nastąpiło pytanie doprecyzowujące - czy w obszarze stackowania są jakieś różnice, no to zgodnie ze swoją najepszą wiedzą odpowiedziałem, że 3560 się nie stackują, z resztą tak samo jak 2960 za wyjątkiem modeli 2960S. Wydawałoby się, że odpowiedź idealna, po czym nastąpiło podejrzane pytanie "czy jest Pan pewny, że 3560 się nie stackują?" i już wiedziałem, że tutaj polegnę, oczywiście opowiedziałem o nowszych modelach 3650 i o wyższych modelach 3750 i 3850, które się stackują, cały czas podtrzymując twierdzenie, że 3560 się nie stackują i możliwe, że chodzi jej o 3650 skoro to mają być "nowsze". Niestety zgodnie z moim podejrzeniem Pani w końcu dała za wygraną i powiedziała, że ok, to już przejdziemy do kolejnego pytania - dodała jeszcze na koniec, że oni mają w firmie switche 3560 które działają w stackach. Tak więc mimo, wydawałoby się, prawidłowej odpowiedzi i tak miałem niezaliczone bo laska miała numerki na kartce poprzestawiane :-D. Ot taki paradoks.

Więcej się nie odezwali i w sumie bardzo dobrze.

Pozdro!

JD

PS.
Chyba, że są jednak jakieś modele 3560 co się stackują, ale ja się nigdy nie spotkałem...


Na górę
Post #8 : 26 mar 2018, 10:39 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 27 wrz 2007, 01:13
Posty: 519
Nigdy nie kumalem takich gowno pytan - kazdy feature kazdego modelu i software release to chyba tylko salesy musza znac albo tac-ki ale takich rzeczy to juz sie uczysz wewnatrz firmy . Dla inzyniera nie pracujacego u vendora totalnie zbedne


Na górę
Post #9 : 26 mar 2018, 14:16 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 30 paź 2011, 02:29
Posty: 124
Czy ktoś z biorących udział w rekrutacji dopytał, do jakiego teamu ta firma rekrutuje ? Bo w Krk nikt o nich nie słyszał... Albo szykują jakąś niespodziankę :)


Na górę
Post #10 : 26 mar 2018, 21:32 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 23 mar 2008, 11:41
Posty: 490
Cześć,

Z tego co się dowiedziałem to pozycje 2 typów, jedna pod DC a druga pod SP. Rekruterzy dzwonią jak szaleni bo już chyba z 6 agencji dzwonili z UK głównie. Któryś z rekruterków wspomniał o 10 osobach potrzebnych na stanowisko DC. Interview zajmują się ludzie z Cisco w Bangalore i z tego co mówili to do ASów.

Dużo szumu, wianuszek pośredników, kwoty zmieniające się jak w kalejdoskopie :) Ja to traktuję jako ciekawe doświadczenie zmieszania się indian culture z polską.

Niestety rynek kontraktorów w PL jest w powijakach. Agencje z Polski nie są lepsze. Dzwonią, że potrzebują koniecznie CCIE a potem dowiaduję się, że kolega dostaje rolę mimo braku jakiegokolwiek certyfikatu :)


Pozdr.

_________________
Lukasz Wisniowski MSc CCNA CCNP CCIE #20319
Tandem Networks
ul. Sztormowa 34
94-117 Łódź
NIP: 727-257-72-37
tel: +48 (42) 2091825

http://allegro.pl/sklep/180817_tandem-networks


Na górę
Post #11 : 28 mar 2018, 17:11 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 27 wrz 2007, 01:13
Posty: 519
Wlasnie tak sie zastanawiam ostatnio czemu od jakiegos czasu codziennie pisza do mnie jacys hindusi o robote w KRK ale ich wiadomosci sa tak tragiczne i pelne bledow ze olewam


Na górę
Post #12 : 28 mar 2018, 17:19 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 07 lis 2007, 14:57
Posty: 773
Lokalizacja: Poznań, Szczecin
Do mnie też piszą i tak się zastanawiam na ile faktycznie o prace chodzi a na ile jakieś kolekcjonowanie kontaktów lub budowanie sobei profili na LI pod jakiś inny temat.
W Indiach media społecznościowe i wałki na nich to dobry kawałek PKB.

mHuba


Na górę
Post #13 : 29 mar 2018, 13:09 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 sie 2009, 15:23
Posty: 121
W moim przypadku chodziło o Warszawę:

https://www.pracuj.pl/praca/network-ope ... %2C5713788

Pozdrawiam!

JD


Na górę
Post #14 : 29 mar 2018, 13:41 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 30 paź 2011, 02:29
Posty: 124
Cytuj:
W moim przypadku chodziło o Warszawę:

https://www.pracuj.pl/praca/network-ope ... %2C5713788

Pozdrawiam!

JD
Wszystko fajnie, tylko Cisco nie ma w Wawie Operations. Może Ciebie rekrutowali do innej firmy.


Na górę
Post #15 : 29 mar 2018, 13:48 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 sie 2009, 15:23
Posty: 121
Możliwe, nigdzie nie padło magiczne słowo "Cisco" w kontekście innym niż marka sprzętu. Nie wspominali też o żadnym innym kliencie, na rzecz którego mieliby szukać ludzi, może to było zostawione na później.

Pozdrawiam!

JD


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: cichy i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl