Cześć,
Miałem śmieszną rozmowę rekrutacyjną z kimś z tej firmy. Była to pierwsza rozmowa telefoniczna i dziewce po drugiej stronie pytało najpierw o standardowe pierdoły HR'owe, a potem przeszło do pytań technicznych - niektóre były ok, ale widać było, że ma to odnotowane wszystko na kartce, jak jej jakiś inżynier napisał i sama nic nie czai, chociaż czasem zadawała jakieś (nawet niektóre sensowne) pytania doprecyzowujące moje odpowiedzi, więc algorytm musiała mieć w miarę zaawansowany i dobrze reagowała na słowa-klucze. Rozwaliło mnie natomiast jedno pytanie - różnice między switchami 2960 i 3560, które zaczęło się od tego, że dziewce zapytało czy mam doświadczenie z "najnowszymi switchami średniej klasy Cisco 3560"... hmmm... Zapytałem, czy przypadkiem nie chodzi jej o 3650, ale pewnym tonem stwierdziła, że na pewno o 3560. No to ok - potwierdziłem i właśnie padło pytanie czym się różnią od 2960. Odpowiedź prosta, więc streściłem to w kilku zdaniach, po czym nastąpiło pytanie doprecyzowujące - czy w obszarze stackowania są jakieś różnice, no to zgodnie ze swoją najepszą wiedzą odpowiedziałem, że 3560 się nie stackują, z resztą tak samo jak 2960 za wyjątkiem modeli 2960S. Wydawałoby się, że odpowiedź idealna, po czym nastąpiło podejrzane pytanie "czy jest Pan pewny, że 3560 się nie stackują?" i już wiedziałem, że tutaj polegnę, oczywiście opowiedziałem o nowszych modelach 3650 i o wyższych modelach 3750 i 3850, które się stackują, cały czas podtrzymując twierdzenie, że 3560 się nie stackują i możliwe, że chodzi jej o 3650 skoro to mają być "nowsze". Niestety zgodnie z moim podejrzeniem Pani w końcu dała za wygraną i powiedziała, że ok, to już przejdziemy do kolejnego pytania - dodała jeszcze na koniec, że oni mają w firmie switche 3560 które działają w stackach. Tak więc mimo, wydawałoby się, prawidłowej odpowiedzi i tak miałem niezaliczone bo laska miała numerki na kartce poprzestawiane

. Ot taki paradoks.
Więcej się nie odezwali i w sumie bardzo dobrze.
Pozdro!
JD
PS.
Chyba, że są jednak jakieś modele 3560 co się stackują, ale ja się nigdy nie spotkałem...