Niewielki zdalny projekt - docsis

praca itp

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bigboss
CCIE
CCIE
Posty: 757
Rejestracja: 08 mar 2004, 11:03
Lokalizacja: Wrocław/Warszawa
Kontakt:

Niewielki zdalny projekt - docsis

#1

#1 Post autor: bigboss »

Przyszło dziś do mnie z którejś z list dyskusyjnych, a ponieważ sieci kablowe to nie moja specjalność, dostałem pozwolenie autora na przesłanie szczegółów tutaj:

Potrzebny polskojęzyczny CCIE (a zapewne także angielskojęzyczny, żeby dogadał się z zamawiającym), potrafiący skonfigurować docsis 3.0 na UBR 10k

Kontakt: ryanhunt -at- pronetexpert.com

Awatar użytkownika
tomekp
wannabe
wannabe
Posty: 176
Rejestracja: 24 lut 2009, 17:11
Lokalizacja: Warsaw
Kontakt:

#2

#2 Post autor: tomekp »

A cos wiecej moze wiesz ? czy pisac na ten e-mail ? Jakies imie osoby kontaktowej i czy pisac po polsku czy po angielsku :)

Z drugiej strony IMHO to nie jest na zdalna robote, chyba ze sama konfiguracja i reszte mozna sobie olac (profile modulacji i cala reszte) jak sie modemy nie beda chcialy logowac z winy sieci HFC. Bo tutaj wejdzie zwiekszenie pasma, a co za tym idzie wieksze wymogi co do parametrow samej sieci (zwlaszcza chodzi o kanal zwrotny). Aktualnie maja chociaz DOCSIS 2.0 z odpalonym ATDMA czy bujaja sie na 1.1.

Sorry ze pytam tutaj ale nie chce komus dupy odrazu zawracac... moze wiesz cos wiecej (zwlaszcza co to za siec - bo mam nie mile doswiadczenie z platnoscia w kilku sieciach kablowych ;) ), a tutaj mi to pachnie partyzantka jak ktos chce wdrazac DOCSIS 3.0 zdalnie :)

Awatar użytkownika
bigboss
CCIE
CCIE
Posty: 757
Rejestracja: 08 mar 2004, 11:03
Lokalizacja: Wrocław/Warszawa
Kontakt:

#3

#3 Post autor: bigboss »

tomekp pisze:A cos wiecej moze wiesz ? czy pisac na ten e-mail ? Jakies imie osoby kontaktowej i czy pisac po polsku czy po angielsku :)
Tylko przekazuję wiadomość, nie znam bliżej człowieka, firmy ani problemu, z tego, co rozumiem to po prostu realizują jakieś zlecenie, może nawet nie bezpośrednio, tylko szukają jeszcze dla jakiegoś wykonawcy.
Pisz do Ryana, - oczywiście po angielsku - myślałem, że było to zrozumiałe z mojego tekstu.
Pozdrawiam z Wrocławia (no dobra, teraz z Wawy) - Mariusz @@@ Linkedin - zapraszam: http://pl.linkedin.com/in/trojanowski

Awatar użytkownika
tomekp
wannabe
wannabe
Posty: 176
Rejestracja: 24 lut 2009, 17:11
Lokalizacja: Warsaw
Kontakt:

#4

#4 Post autor: tomekp »

spox :) moze i jasno - w sumie bardziej moja wina, ten jezyk Polski mnie zmylil - ale jeszcze chyba sie nie obudzilem do konca :)

Awatar użytkownika
brth
wannabe
wannabe
Posty: 171
Rejestracja: 14 mar 2009, 15:42

#5

#5 Post autor: brth »


marcinpsk
member
member
Posty: 39
Rejestracja: 14 mar 2008, 20:22

#6

#6 Post autor: marcinpsk »

ta karta raczej 3.0 nie wspiera, ale moze z rozpedu napisali ... ;-)

Awatar użytkownika
marcins
Site Admin
Site Admin
Posty: 3182
Rejestracja: 22 mar 2004, 09:05
Kontakt:

#7

#7 Post autor: marcins »

ta karta nie wspiera tylko AESa sprzetowo, co jest w spec D3.0
cala reszte sie da

ODPOWIEDZ