Praca w Cisco

praca itp

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
piutK
member
member
Posty: 16
Rejestracja: 19 lut 2011, 16:02

Praca w Cisco

#1

#1 Post autor: piutK »

Cześć,
Zawsze ciekawiło mnie jak można dostać pracę w Cisco, jako że w tym miejscu można znaleźć przedstawicieli tejże korporacji to drodzy koledzy kieruje to pytanie do was, co trzeba zrobić by zostać pracownikiem Cisco? Prowadzicie oficjalne rekrutacje? Czy może sami namierzacie potencjalnych pracowników? Może trzeba mieć szczególne osiągnięcia na polu IT?
pozdrawiam.

sobolaqe1
wannabe
wannabe
Posty: 647
Rejestracja: 15 lut 2008, 11:09

#2

#2 Post autor: sobolaqe1 »

wystarczylo by na poczatek skorzystac z search :)

przykladowo

http://ccie.pl/viewtopic.php?t=13323&start=0

Awatar użytkownika
Deidara
wannabe
wannabe
Posty: 591
Rejestracja: 28 lut 2007, 10:32

#3

#3 Post autor: Deidara »

Normalnie. Wchodzisz na stronę Cisco do działu kariery, wybierasz ofertę i wysyłasz CV. Czasem tutaj ktoś wrzuci jakieś info o ofercie.
Ostatnio (marzec) szukali do Belgii inżynierów na kilka stanowisk technicznych, nie wiem czy oficjalnie było to info na stronie. Co do wymagań, cóż pewnie dobrym mózgiem nie pogardzą, ale jak potrzebują to wezmą młodego zdolnego sieciowca i sobie go wyszkolą. Są tu przedstawiciele tej firmy więc na pewno chętnie odpowiedzą na Twoje pytania.
Trwałość ortogonalna to taka trwałość która jest ortogonalna do konstruktorów typu.
Know Your Options !!
Keep It Simple ?? :shock:

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6223
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

#4

#4 Post autor: Seba »

Ja aplikowalem przez ogloszenie na stronie Cisco, na oferte znaleziona poprzez JOB SEARCH. Wczesniej dowiedzialem sie tez o tej pozycji od jednego z kolegow pracujacych juz w Cisco, ale to nie zmienilo procedury aplikacyjnej.
A pozniej to juz byl "standardowy" zestaw interview z roznymi osobami, jakies finalowe ustalenia, i po sprawie :)

Czyli aby zostac pracownikiem Cisco, trzeba zaaplikowac na wybrana pozycje, przejsc z sukcesem proces interview, dostac oferte pracy i ja zaakceptowac.

Do tego dochodza ogloszenia, ktore zostaly podlinkowane w tym watku, czyli ktos z Cisco wrzuca informacje o poszukiwaniu jakiejs osoby na stanowisko X czy Y, ale pozniej procedura jest z grubsza podobna do opisanej powyzej.

Przy odpowiednio wysokim i poszukiwanym levelu/zestawie skillsow spodziewam sie, ze moze byc tak, ze to Cisco, czy tez jakikolwiek inny pracodawca, bedzie kogos probowac sciagac, ale to sa tylko spekulacje, wiec prosze nie bazowac na tym stwiedzeniu zbyt mocno.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein

Dziabong
member
member
Posty: 40
Rejestracja: 10 mar 2006, 18:58

Re: Praca w Cisco

#5

#5 Post autor: Dziabong »

piutK pisze:Cześć,
Zawsze ciekawiło mnie jak można dostać pracę w Cisco, jako że w tym miejscu można znaleźć przedstawicieli tejże korporacji to drodzy koledzy kieruje to pytanie do was, co trzeba zrobić by zostać pracownikiem Cisco? Prowadzicie oficjalne rekrutacje? Czy może sami namierzacie potencjalnych pracowników? Może trzeba mieć szczególne osiągnięcia na polu IT?
pozdrawiam.
Hej,

Jeśli chcesz mieć ofertę na pewno w Cisco to najlepiej przez portal. Np. aktualnie jest coś takiego:
http://www.cisco.apply2jobs.com/ProfExt ... rentPage=1

Cisco sporo też ogłasza przez agencje rekrutacyjne, ale tam dowiesz się, że to Cisco najprędzej na pierwszej rozmowie z HR.

Pozdrowionka

Cisco_staffing
rookie
rookie
Posty: 11
Rejestracja: 11 paź 2011, 13:32

Cisco w Krakowie

#6

#6 Post autor: Cisco_staffing »

Witam wszystkich,
Wszystkich zainteresowanych praca w Cisco w nowym oddziale w Krakowie zapraszam do naszej strony: www.cisco.apply2jobs.com
Cisco recruitment team

piutK
member
member
Posty: 16
Rejestracja: 19 lut 2011, 16:02

Re: Cisco w Krakowie

#7

#7 Post autor: piutK »

Cisco_staffing pisze:Witam wszystkich,
Wszystkich zainteresowanych praca w Cisco w nowym oddziale w Krakowie zapraszam do naszej strony: www.cisco.apply2jobs.com
Na kiedy są planowane rozmowy kwalifikacyjne? Kiedy planowane są przyjęcia po nowym roku czy jeszcze w tym? Czy wiadomo gdzie w Krakowie będzie siedziba? Zabierzów?

tomiabc
wannabe
wannabe
Posty: 148
Rejestracja: 07 paź 2010, 14:51

#8

#8 Post autor: tomiabc »

siedziba ma być gdzieś na zabłociu

Cisco_staffing
rookie
rookie
Posty: 11
Rejestracja: 11 paź 2011, 13:32

Cisco w Krakowie

#9

#9 Post autor: Cisco_staffing »

Wszystkich zainteresowanych nowo powstajacym centrum wsparcia technicznego Cisco w Krakowie zapraszam do naszej microsite: www.cisco.com/go/krakow

Znajduja sie tam opisy dotyczace specyfiki centrum, opisy stanowisk oraz linki do formularzy aplikacyjnych.
Cisco recruitment team

KarolB
member
member
Posty: 30
Rejestracja: 08 wrz 2011, 19:58

#10

#10 Post autor: KarolB »

Wiadomo może kiedy pojawią się jakieś bardziej szczegółowe dane na stronie http://cisco.com/go/krakow

Awatar użytkownika
garfield
CCIE
CCIE
Posty: 2882
Rejestracja: 25 sie 2006, 18:32
Lokalizacja: Gdynia

#11

#11 Post autor: garfield »

KarolB pisze:Wiadomo może kiedy pojawią się jakieś bardziej szczegółowe dane na stronie http://cisco.com/go/krakow
W serwisie z ofertami cisco juz sa szczegoly
http://www.cisco.apply2jobs.com/ProfExt ... rentPage=1
Remember that the lab is just looking for reachability and not “optimal reachability”.

KarolB
member
member
Posty: 30
Rejestracja: 08 wrz 2011, 19:58

#12

#12 Post autor: KarolB »

To wiem.
Natomiast bardziej chodziło mi o to


"To find more about the Customer Support Engineer job description and an example of a Day in the life of a CSE please, click on this link. (downloadable brochure will be available shortly)"

bądz to :

"Benefits for Customer Support Engineers – downloadable brochure will be available shortly"

Ciekawi jaki czas jest reprezentowany pod definicją "shortly" :)

Awatar użytkownika
weis
wannabe
wannabe
Posty: 1450
Rejestracja: 28 cze 2007, 11:15

#13

#13 Post autor: weis »

Też jestem ciekaw co się kryje pod tym linkiem :)
Fire, aim, ready!

KarolB
member
member
Posty: 30
Rejestracja: 08 wrz 2011, 19:58

#14

#14 Post autor: KarolB »

Próbowałem brute forca na tym "linku" ale widocznie mam za słabe kung fu :)

N++
fresh
fresh
Posty: 5
Rejestracja: 11 cze 2009, 20:29

#15

#15 Post autor: N++ »

Na Pracuj.pl pojawiły się trzy oferty.

ODPOWIEDZ