CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 16 sty 2018, 22:35

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post #61 : 04 lut 2008, 09:17 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 06 lis 2007, 22:05
Posty: 101
Lokalizacja: Reading, UK
Szczególnie ze w profilu jest Location: London/UK. :) Wiec bardziej mnie mógłby pomóc.


Na górę
 Tytuł:
Post #62 : 05 sie 2008, 10:25 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 lis 2007, 05:51
Posty: 259
a ja wlasnie przeprowadzilem sie do uk z usa i jest luuuuuuuzzzzz...
w usa "czas to pieniadz" i trzeba na siebie zarabiac -- szef to mowi w oczy
w uk " czesc.. co slychac? jak ci minal weekked?"
kasa w sumie ta sama ..w usa teraz wszystko idzie w gore i moim zdaniem dopiero zaczyna sie rozwoj eu.
po za tym ..jakis miesiac temu wszedlem na stronke kupilem sobie bilet lotniczy z uk fo pl o 1400 zeby o wsiasc do pociagu, samolotu i zeby na 21-22 byc w polsce :)
oczywiscie tu sie zaczyna problem bo jada do mnie w wawy (okolo 100km) trzeba poswiecic tyle czasu co lecac w londynu do wawy)
nie mowie ze teksnie za pl i zle mi po za granicami ale granica polska/uk nie jest juz tak widoczna jk byla dla mnie w usa
ogolnie usa sa fajne ale ..."niebo jest tak samo niebieskie jak w uk, beton jest tak samo niewybaczalny jak w uk czy polsce itd itp"

zostaje sobie w uk przez jakies 2 lata a pozniej .....australia?!?! :)))

cheers


Na górę
 Tytuł:
Post #63 : 20 paź 2013, 15:42 
Offline
rookie
rookie

Rejestracja: 29 lip 2013, 09:33
Posty: 10
Lokalizacja: Kraków
Witam,

Dawno nikt tutaj nie zaglądał

Pod koniec stycznia bronię inżyniera i generalnie od długiego czasu chodzi mi po głowie wyjazd do USA z programu Internship (wiza J-1). O samym programie nie chce tutaj pisać, bo jest tego sporo w internecie. I tak wszystko zależy ode mnie i od tego czym skuszę potencjalnych pracodawców :)

I właśnie pytanie do Was, bardziej doświadczonych użytkowników. Niektórzy z Was pewnie osobiście byli USA i tam pracowali, niektórzy pewnie też dobrze się orientują w temacie.

Co warto umieć i jaką wiedzę posiadać, aby starać się o pracę/staż w USA w branży telekomunikacyjnej? Na pewno rynek jest nieco inny i niektóre kwestie są nieco inaczej postrzegane.

Windows, Unix, Cisco, Juniper, doświadczenie ?

Co jest ważne a co ważniejsze?

pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź ;))


Na górę
 Tytuł:
Post #64 : 27 lis 2013, 21:26 
Offline
member
member

Rejestracja: 27 lis 2013, 20:48
Posty: 17
Cytuj:
Co warto umieć i jaką wiedzę posiadać, aby starać się o pracę/staż w USA w branży telekomunikacyjnej? Na pewno rynek jest nieco inny i niektóre kwestie są nieco inaczej postrzegane.

Windows, Unix, Cisco, Juniper, doświadczenie ?

Co jest ważne a co ważniejsze?

pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź ;))
Tak jak wszędzie, wymagania są zróżnicowane. Wejdź sobie na strony ATT, Verizon, Level3, T-Mobile i poczytaj kogo szukają.
Generalnie doświadzenie się liczy ale jak trafisz do miasta z dużą ilością Uniwersytetów jak Boston, to wykształcenie jest też ważne.
Pracowałem wiele lat dla firmy telecom i Amerykanie ciągle powtarzali "get foot in the door"
Bierz mniej atrakcyjne pozycje a potem można używać wewnętrzny system żeby składać podania o prace które nie ukazują się publicznie.


Na górę
 Tytuł:
Post #65 : 16 wrz 2014, 22:51 
Offline
member
member

Rejestracja: 15 mar 2014, 18:45
Posty: 39
A teraz?
Coś się zmienia?
Jak jest ze studiami inżynierskimi - wykształcenie przechodzi czy nie?

Lepiej do UK czy USA przy założeniu rzadkich powrotów do domu?


Na górę
 Tytuł:
Post #66 : 17 wrz 2014, 08:46 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 sty 2014, 16:27
Posty: 166
Lokalizacja: 52.182098, 21.005445
Cytuj:
A teraz?
Coś się zmienia?
Jak jest ze studiami inżynierskimi - wykształcenie przechodzi czy nie?

Lepiej do UK czy USA przy założeniu rzadkich powrotów do domu?
Studia inżynierskie w Polsce trwają 3 lata (czasami 3,5) w USA 4. Żadne biuro nie przetłumaczy polskiego inżyniera na Bachelora. Polski inż. jest tłumaczony na Associate, czyli polski tytuł inżyniera = skończony collage.


Na górę
Post #67 : 28 maja 2017, 19:49 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 07 gru 2005, 00:00
Posty: 305
Panowie a jak wygląda praca zdalna dla USA, ja widzę takie plusy dla pracodawcy zza oceanu, że ma pracownika który pracuje wieczorami/nocami czasu lokalnego USA za dużo mniejsze pieniądze.

Ps. Możecie polecić fora branżowe w USA o podobnym klimacie do tego?


Na górę
Post #68 : 28 maja 2017, 20:00 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 27 wrz 2007, 01:13
Posty: 522
Cytuj:
Panowie a jak wygląda praca zdalna dla USA, ja widzę takie plusy dla pracodawcy zza oceanu, że ma pracownika który pracuje wieczorami/nocami czasu lokalnego USA za dużo mniejsze pieniądze.

Ps. Możecie polecić fora branżowe w USA o podobnym klimacie do tego?
Moj szef i wiekszosc teamu jest w USA i mimo ze pracuje w czasie emea to i tak robie duzo meetingow wieczorami czasu Polskiego . Jak sie wkrecam w ciekawsze projekty to juz wogole czasem i o 11pm zdaza mi sie z ludzmi gadac.
Czesto gesto czegos nie wiesz czy potrzebujesz cos od kogos i utykasz na caly dzien z robota . Tak wiec radze sie nastawic na prace po godzinach nawet jesli wpisane 9to5


Na górę
Post #69 : 29 maja 2017, 08:05 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 03 paź 2011, 15:35
Posty: 53
Panowie,

ale jak to jest technicznie mozliwe? Rozumiem ze praca permanentna nie wchodzi w gre w takiej formule pracy zdalnej dla zagranicznej firmy tylko macie wlasna dzial. gosp. i wystawiacie faktruy w ramach B2B zagranicznej firmie, np w US? Zgadza sie?


Na górę
Post #70 : 29 maja 2017, 10:55 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 27 wrz 2007, 01:13
Posty: 522
U mnie to umowa prace w polskim oddziale mowie Ci tylko jak wyglada zycie gdy wiekszosc teamu ba wiekszosc inzynierow jest w US .


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 4 5

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl