CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 22 lis 2017, 10:06

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 512 Następna
Autor Wiadomość
Post #1 : 06 sty 2006, 15:24 
Offline
CCIE / Instruktor CNAP
CCIE / Instruktor CNAP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 cze 2005, 02:08
Posty: 841
Lokalizacja: Warsaw, Poland
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w szukaniu pracy/praktyk za naszą zachodnią granicą? Interesuje mnie też załatwianie formalności związanych z pozwoleniem na pracę/praktyki. Chodzi głównie o sezon wakacyjny, czyli nie na stałe. Linki mile widziane.

_________________
Jesteś ambitnym inżynierem i szukasz ciekawych projektów? Zapraszamy do współpracy w ramach NetFormers (stałej i projektowej). Info na PRV.

Work: http://netformers.pl
Linked-in: http://www.linkedin.com/in/strzelak


Na górę
 Tytuł:
Post #2 : 06 sty 2006, 17:33 
Offline
CCIE
CCIE
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 maja 2005, 01:32
Posty: 1387
Lokalizacja: Dortmund, DE
Tak, pracowalem 2 x wakacje ostatnio. Generalnie najlepiej znalezc samemu pracodawce i poprosic, zeby zaniosl papiery twoje do Arbeitsamtu, wypelnil formularz i sie zaczyna..... Z tego urzedu pracy do Krajowego urzedu pracy w Bonn, stamtad do Warszawy, z Warszawy do twojej skrzynki pocztowej. WIec (moje doswiadczenie), zebys zdazyl zaczac prace od lipca, znaleziony pracodawca powinien dokumenty zaniesc do Arbeitsamtu juz w lutym, bo cala procedura trwa ok 3 miesiecy (a czasami gina.... po drodze papiery i dluzej..., po czym np po kilku telefonach dochodza np. w 3 dni). Taka jest rzeczywistosc, ale jak ktos chce to znajdzie :) Ostatnio wyslalem lekko ponad 300 maili, dostalem 3 odpowiedzi. Tak wiec nie jest lekko, zalezy jeszcze jaki rodzaj pracy chcesz wykonywac - jezeli sezonowa, typu restauracje, hotele, budowy... to sadze ze nie powinienes miec problemu, ale juz najwyzszy czas o tym myslec.

Chcialbym w tym miejscu nieco rozszerzyc pytanie i skierowac je do forumowiczow - CCNA, CCNP, CCIE ktorzy byc moze pracuja juz w Niemczech - czy latwo zalapac prace z nieduzym doswiadczeniem (np. 6-8 miesiecy u ISP) i certem CCNP ? Jakie sa realia pracy w sieciach w Niemczech ?? Pjeter, chyba wspominales cos nt. kumpla CCIE z Niemiec..... moze jakies male info??

Pozdrawiam,
Piotrek K.

_________________
Never stop exploring :)


Na górę
 Tytuł:
Post #3 : 07 sty 2006, 00:03 
Offline
CCIE / Instruktor CNAP
CCIE / Instruktor CNAP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 03 cze 2005, 02:08
Posty: 841
Lokalizacja: Warsaw, Poland
Cytuj:
Tak wiec nie jest lekko, zalezy jeszcze jaki rodzaj pracy chcesz wykonywac - jezeli sezonowa, typu restauracje, hotele, budowy...
no bez jaj... instruktor CNAP na budowe... LOL
chodzi mi o robote w branzy, choc przy okresie < 3 mies, raczej w gre wchodza praktyki...

_________________
Jesteś ambitnym inżynierem i szukasz ciekawych projektów? Zapraszamy do współpracy w ramach NetFormers (stałej i projektowej). Info na PRV.

Work: http://netformers.pl
Linked-in: http://www.linkedin.com/in/strzelak


Na górę
 Tytuł:
Post #4 : 07 sty 2006, 01:54 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 17 lis 2003, 17:29
Posty: 1392
Cytuj:
Pjeter, chyba wspominales cos nt. kumpla CCIE z Niemiec..... moze jakies male info?
Nie da rady. Probowalem go namowic do poczytania forum, ale go to nie interesuje, a ja
nie moge sie wypowiadac w czyims imieniu. Nie mam pojecia o pracy w DE.

PJ


Na górę
 Tytuł:
Post #5 : 07 sty 2006, 14:38 
Offline
CCIE
CCIE
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 maja 2005, 01:32
Posty: 1387
Lokalizacja: Dortmund, DE
dzieki, szkoda :wink: sebu, PM

_________________
Never stop exploring :)


Na górę
 Tytuł:
Post #6 : 10 sty 2006, 12:30 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 13 kwie 2005, 07:15
Posty: 203
Lokalizacja: München
Od kilku lat pracuje w Niemczech, jako administrator systemow Windows. Obecnie przejmuje rowniez opieke nad aktywnymi komponentami sieci, wszystko CISCO.

Z kilkumiesiecznym doswiadczeniem to bedzie Ci ciezko cos zlapac, choc jesli masz co najmniej CCNP moze Cie sie poszczescic. CCIE raczej nie sa zatrudniani na stale, z reguly pracuja jako freelancers.

Realia pracy zaleza oczywiscie od firmy, na brak zajecia raczej nie mozna nazekac no i z reguly sprzet jest porzadnej jakosci i relatywnie nowy.
[/center]

_________________
MfG
Kurđ
[CCNA+W][CCNP][MCSE 2000/2003+M+S][MCTS][MCITP Ex2010]
Windowsinfo


Na górę
 Tytuł:
Post #7 : 11 sty 2006, 09:54 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 11 gru 2005, 19:58
Posty: 82
Lokalizacja: Radom
Sebu na budowie w Niemczech lub w Angli zarobisz wiecej niz tutaj bedac instruktorem i odbywajac praktyke, wiec to raczej nie sa jaja. Pozatym nie dziw sie koledze poniewaz nie uscisliles o jaka prace ci chodzi. Sam pracowalem w Angli fizycznie zarabiajac na kursy i certy.

Pozdro


Na górę
 Tytuł:
Post #8 : 11 sty 2006, 13:51 
Offline
Site Admin
Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 22 mar 2004, 09:05
Posty: 3181
dam sticki ;)


Na górę
 Tytuł:
Post #9 : 19 lip 2006, 09:16 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 22 wrz 2004, 12:43
Posty: 717
znacie odpowiednik jobpilot w niemczech?
do tego jeszcze jakis portal z cenami nieruchomosci ale po zachodniej stronie.


Na górę
 Tytuł:
Post #10 : 19 lip 2006, 16:42 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 cze 2006, 16:27
Posty: 972
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj:
znacie odpowiednik jobpilot w niemczech?
Poszukaj sobie na jobs.de, jobpilot czyli monster.de tez dziala.


Na górę
 Tytuł:
Post #11 : 07 wrz 2006, 23:35 
Offline
CCIE
CCIE
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 maja 2005, 01:32
Posty: 1387
Lokalizacja: Dortmund, DE
Ano wlasnie, kontynuuje watek, jako ze aktualnie szukam pracy w DE. Generalnie trzeba pouczac niemcow z agencji rekrutacyjnych, ze polskim specjalistom niemcy wydaja najwiecej pozwolen na prace w calej EU (ba! nawet w Szwajcarii mozemy juz pracowac), a caly proces trwa ok 1 miesiaca i jest inicjowany przez pracodawce, ktory zanosi wniosek do Arbeitsamtu (Agentur für Arbeit). Niektorzy, nawet z duzych agencji, tego niestety nie wiedza. Druga sprawa - troche lipa ze zaczyna sie robic w DE jak w PL, czyli informatyk od wszystkiego, najlepiej 8 jezykow programowania, ccie, security roznych producentow, 5-10 lat doswiadczenia, a jeszcze jak storage to bedzie gucio.... Idiotyzm totalny. Ale moze sa jeszcze rozsadni, czesc ofert pewnie jak wszedzie pisana na wyrost, tylko zastanawia mnie po co... Takie oferty sa niestety pisane przez ludzi z HR bez pojecia co jest piec, wiec nie nalezy sie zrazac, tylko atakowac ;)

A swoja strona, jesli ktos rezyduje w DE /lub firmie zwiazanej z DE/ i wie o jakichs fajnych wakatach zwiazanych z Cisco, to polecam swoja osobe i prosze o kontakt.

Tyle z frontu, niebawem ciag dalszy... jak sie troche zacznie dziac :)

_________________
Never stop exploring :)


Na górę
 Tytuł:
Post #12 : 07 wrz 2006, 23:45 
Offline
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin

Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Posty: 6247
Lokalizacja: Warsaw, PL
Cytuj:
A swoja strona, jesli ktos rezyduje w DE /lub firmie zwiazanej z DE/ i wie o jakichs fajnych wakatach zwiazanych z Cisco, to polecam swoja osobe i prosze o kontakt.
Mam znajomych w Cisco w DE oraz Deutsche Telekom (chyba T-Systems) i nawet sobie chwalili...

_________________
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein


Na górę
 Tytuł:
Post #13 : 02 paź 2006, 15:31 
Offline
CCIE
CCIE
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 maja 2005, 01:32
Posty: 1387
Lokalizacja: Dortmund, DE
Przyszedl mi e-mail, moze ktos bedzie zainteresowany, wymagana znajomosc j.niem.

Pozdrawiam i zycze powodzenia aplikujacym.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hi,

I have available both IP Network Design and 2nd / 3rd Line IP Network Support roles in Frankfurt, Germany. For these roles, fluent German language skills are essential. Please let me know your interest and attach your current CV / contact number. I will then contact you to discuss the roles in more detail.

Please feel free to pass this information onto colleagues who also might be interested.

I look forward to your response.

Kind Regards,
Richard

Richard Mason
Consultant
Darwin Recruitment
Tel - +44 1277 637 971
Fax - +44 1277 636 244
Mob - +44 7957 105 180
richard.mason@darwinrecruitment.com

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

_________________
Never stop exploring :)


Na górę
Post #14 : 09 lis 2006, 18:52 
Offline
CCIE
CCIE
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 maja 2005, 01:32
Posty: 1387
Lokalizacja: Dortmund, DE
Link dla poszukujacych pracy w DE: breitbandanbieter


good luck
:)

_________________
Never stop exploring :)


Na górę
 Tytuł:
Post #15 : 04 cze 2008, 23:57 
Offline
CCIE
CCIE
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 maja 2005, 01:32
Posty: 1387
Lokalizacja: Dortmund, DE
Jakby ktos szukal.... w Monachium cisco aktualnie szuka ludzi: CSE

Pozdruffka!

_________________
Never stop exploring :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 169 ]  Przejdź na stronę 1 2 3 4 512 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl