Warunki pracy oferowane na stanowiskach typu IT support w UK

praca itp

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1831
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

Re: OT

#16

#16 Post autor: frontier » 01 mar 2006, 02:30

pjeter pisze: Krzysiek, ale ja mam dokladnie takie warunki w Polsce. Baa, chyba nawet lepsze, [...]

PJ
Slawek jestem :-)
Tylko ze drobna roznica... Ty masz ccie, ja dostalem takie warunki majac ccna i 1/2 ccnp i niemal zero doswiadczenia w cisco.

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1831
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

#17

#17 Post autor: frontier » 01 mar 2006, 02:32

crusty pisze:panowie, a moglibyscie polecic jakies kontakty na wyspach? studiuje i chcialbym pojechac na 3mce (wakacje) do pracy, mam ccna i narazie brak doswiadczenia. na co moge liczyc, gdzie szukac ofert?
Bez doswiadczenia nie masz szans na prace na 3 mies w zawodzie, nikt Cie nie zatrudni na tak krotko.

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6223
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

#18

#18 Post autor: Seba » 01 mar 2006, 03:17

Fro, zajefajnego posta zapodałeś (mówie o tym poczatkowym w wątku). Potwierdziłeś moje dotychczasowe info o wyspiarskiej pracy :wink:
Z racji, że juz raz się zdeklarowałeś, więc zakładam, że z Twojego Aberdeen śmigniesz do Dublinka, i pewnikiem razem z Paulusem się spotkamy na ginesiku czy innym alco tworze :wink:
Dla mnie od dziś wszystkie drogi prowadzą na zielona wyspę :twisted:

pjeter
CCIE
CCIE
Posty: 1391
Rejestracja: 17 lis 2003, 17:29

#19

#19 Post autor: pjeter » 01 mar 2006, 08:26

hmmm i nie masz limitów w ilościach godzin które mozesz wzianc nadliczbowo?
Jakies tam sa chyba.. ale zdarzylo mi sie juz miec z 60 nadgodzin w jednym miesiacu (jeden wyjazd weekendowy) i nikt nie robil z tego problemow.
Slawek jestem
Tylko ze drobna roznica... Ty masz ccie, ja dostalem takie warunki majac ccna i 1/2 ccnp i niemal zero doswiadczenia w cisco.
- odpowiadalem krzyskowi
- Jak dostalem ta robote to mialem NP, wiec nie tak do konca - wszyscy u nas maja takie warunki, ccna takze. Nie chce sie sprzeczac, tylko sygnalizuje ze poziomy socjalne i prawa pracy sie wyrownuja.

PJ

Awatar użytkownika
krzysiek
inner circle
inner circle
Posty: 493
Rejestracja: 28 maja 2004, 23:23
Kontakt:

#20

#20 Post autor: krzysiek » 01 mar 2006, 08:50

pjeter pisze: Nie chce sie sprzeczac, tylko sygnalizuje ze poziomy socjalne i prawa pracy sie wyrownuja.
ale predzej w ogolnoswiatowych korporacjach i pewnie tez nie na wszystkich stanowiskach.

goopy
wannabe
wannabe
Posty: 289
Rejestracja: 16 sie 2005, 09:22
Lokalizacja: Warszawa

#21

#21 Post autor: goopy » 01 mar 2006, 08:54

krzysiek pisze:ale predzej w ogolnoswiatowych korporacjach i pewnie tez nie na wszystkich stanowiskach.
Niestety TYLKO predzej i juz coraz mniej... Polska takze zaczyna sie bac Czerwonego Tygrysa...a co za tym idzie zaczynamy schodzic z cenami za uslugi.
BTW nie dotyczy to co prawda chyba jedynie bankow, ktore jako zupelnie inna instytucja MUSZA istniec na danym rynku, bo nikt do Hong Kongu jechac konto zakladac nie bedzie...

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1831
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

#22

#22 Post autor: frontier » 01 mar 2006, 10:17

krzysiek pisze:
pjeter pisze: Nie chce sie sprzeczac, tylko sygnalizuje ze poziomy socjalne i prawa pracy sie wyrownuja.
ale predzej w ogolnoswiatowych korporacjach i pewnie tez nie na wszystkich stanowiskach.
No tak, zapomnialem dodac ze moja firma to maly lokalny Premier Partner :-) Mniej jak 10 osob pracuje jako NE.

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1831
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

#23

#23 Post autor: frontier » 01 mar 2006, 10:18

Seba pisze:Z racji, że juz raz się zdeklarowałeś, więc zakładam, że z Twojego Aberdeen śmigniesz do Dublinka, i pewnikiem razem z Paulusem się spotkamy na ginesiku czy innym alco tworze :wink:
Dla mnie od dziś wszystkie drogi prowadzą na zielona wyspę :twisted:
Seba, ja po wakacjach przenosze sie do Londynu :-) Ale do Dublinka jest bliziutko, wiec chetnie tam podskocze na weekendowe piwo :-)

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6223
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

#24

#24 Post autor: Seba » 01 mar 2006, 11:23

frontier pisze: Seba, ja po wakacjach przenosze sie do Londynu :-) Ale do Dublinka jest bliziutko, wiec chetnie tam podskocze na weekendowe piwo :-)
To jeszcze lepiej, samoloty na trasie Dublin-Londyn, w szczycie co 30-45 minut śmigają, lepiej niż busy i inne takie :wink:

Paulus
CCIE
CCIE
Posty: 241
Rejestracja: 04 cze 2005, 18:23

#25

#25 Post autor: Paulus » 05 mar 2006, 22:25

Hej niezapomijncie PMa wyslac albo zagadac na gadu jezeli ktos chce wyskoczyc na Guinessa w Dublinie. Chetnie poznam kogos z forum.

RafZielak
rookie
rookie
Posty: 14
Rejestracja: 08 lut 2008, 12:29

Re: Warunki pracy oferowane na stanowiskach typu IT support

#26

#26 Post autor: RafZielak » 08 lut 2008, 14:30

Zgadzam się z jednym z przedmówców co do tezy iż w Polsce także można dobrze zarabiać.
Nie mam żadnego certyfikatu Cisco, nie mam żadnego certyfikatu Microsoftu, nie ukończyłem (jeszcze) żadnych studiów i zapewne nigdy nie ukończę studiów stricte informatycznych.
Zarabiam wcale niemniej niż CCNP w UK i warunki pracy mam podobne jeśli wręcz nie lepsze. W chwili obecnej w wyniku reorganizacji w firmie odjęli mi jeszcze obowiązków twierdząc, że dział IT ma się przede wszystkim szkolić czyli będą nas wysyłać na szkolenia certyfikacyjne.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
exiled
member
member
Posty: 34
Rejestracja: 07 lut 2006, 14:28
Lokalizacja: Bedfont Lakes
Kontakt:

#27

#27 Post autor: exiled » 13 cze 2008, 23:32

No to chyba juz nam Premier Tusk zrobil prawdziwa Irlandie, nieprawdaz? to ja chyba spakuje sie, apartament oddam pod wynajem i wracam, skoro taki raj juz jest?

Oj ale chyba bedzie mi zal, tego luzu jaki jest w Irlandi i UK (pracowalem w obu miejscach). Nie ma to jak totalny relax, brak nacisku, "no worries, put a ticket on monitoring, stop SLA, do it damorra" :) w PL juz tez tak jest :) ???
***************************
(c) Exiled of Cisco Systems (UK)

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1831
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

#28

#28 Post autor: frontier » 28 lip 2008, 10:58

exiled pisze:No to chyba juz nam Premier Tusk zrobil prawdziwa Irlandie, nieprawdaz?
Ta, na razie przerabiamy etap Wielkiej Emigracji...
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

Awatar użytkownika
Leve
wannabe
wannabe
Posty: 158
Rejestracja: 24 lis 2006, 21:32
Lokalizacja: Hell

#29

#29 Post autor: Leve » 28 lip 2008, 20:24

Tak w amerykanskich firmach :P Przynajmniej na poczatku :P

lusia
fresh
fresh
Posty: 7
Rejestracja: 26 lis 2006, 19:33

Desktop Support a Helpdesk

#30

#30 Post autor: lusia » 21 lis 2008, 16:33

Możecie wyjaśnić czym się różnią takie stanowiska jak: Desktop Support a Helpdesk, a może jakieś rozwinięcie na ten temat - niektóre stanowiska wymagają pomocy przez telefon a niektore bezpośredniej pomocy technicznej, a może jedno łączy sie zawsze z drugim? a moze IT Technician to też należy do tego typu stanowisk?
Chodzi mi o stanowiska pierwszego/drugiego levelu. Nie musi byc cisco, ogólnie technika komputerowa, sieciowa.
No nie wiem czy dobrze nakreśliłam temat.
Pozdrówki

ODPOWIEDZ