CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 24 lis 2017, 14:10

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: OT
Post #16 : 01 mar 2006, 02:30 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1788
Lokalizacja: Edinburgh
Cytuj:
Krzysiek, ale ja mam dokladnie takie warunki w Polsce. Baa, chyba nawet lepsze, [...]

PJ
Slawek jestem :-)
Tylko ze drobna roznica... Ty masz ccie, ja dostalem takie warunki majac ccna i 1/2 ccnp i niemal zero doswiadczenia w cisco.


Na górę
 Tytuł:
Post #17 : 01 mar 2006, 02:32 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1788
Lokalizacja: Edinburgh
Cytuj:
panowie, a moglibyscie polecic jakies kontakty na wyspach? studiuje i chcialbym pojechac na 3mce (wakacje) do pracy, mam ccna i narazie brak doswiadczenia. na co moge liczyc, gdzie szukac ofert?
Bez doswiadczenia nie masz szans na prace na 3 mies w zawodzie, nikt Cie nie zatrudni na tak krotko.


Na górę
 Tytuł:
Post #18 : 01 mar 2006, 03:17 
Offline
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin

Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Posty: 6253
Lokalizacja: Warsaw, PL
Fro, zajefajnego posta zapodałeś (mówie o tym poczatkowym w wątku). Potwierdziłeś moje dotychczasowe info o wyspiarskiej pracy :wink:
Z racji, że juz raz się zdeklarowałeś, więc zakładam, że z Twojego Aberdeen śmigniesz do Dublinka, i pewnikiem razem z Paulusem się spotkamy na ginesiku czy innym alco tworze :wink:
Dla mnie od dziś wszystkie drogi prowadzą na zielona wyspę :twisted:


Na górę
 Tytuł:
Post #19 : 01 mar 2006, 08:26 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 17 lis 2003, 17:29
Posty: 1392
Cytuj:
hmmm i nie masz limitów w ilościach godzin które mozesz wzianc nadliczbowo?
Jakies tam sa chyba.. ale zdarzylo mi sie juz miec z 60 nadgodzin w jednym miesiacu (jeden wyjazd weekendowy) i nikt nie robil z tego problemow.
Cytuj:
Slawek jestem
Tylko ze drobna roznica... Ty masz ccie, ja dostalem takie warunki majac ccna i 1/2 ccnp i niemal zero doswiadczenia w cisco.
- odpowiadalem krzyskowi
- Jak dostalem ta robote to mialem NP, wiec nie tak do konca - wszyscy u nas maja takie warunki, ccna takze. Nie chce sie sprzeczac, tylko sygnalizuje ze poziomy socjalne i prawa pracy sie wyrownuja.

PJ


Na górę
 Tytuł:
Post #20 : 01 mar 2006, 08:50 
Offline
inner circle
inner circle
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 maja 2004, 23:23
Posty: 493
Cytuj:
Nie chce sie sprzeczac, tylko sygnalizuje ze poziomy socjalne i prawa pracy sie wyrownuja.
ale predzej w ogolnoswiatowych korporacjach i pewnie tez nie na wszystkich stanowiskach.

_________________
Krzysiek - http://itu-itc.elka.pw.edu.pl


Na górę
 Tytuł:
Post #21 : 01 mar 2006, 08:54 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 16 sie 2005, 09:22
Posty: 289
Lokalizacja: Warszawa
Cytuj:
ale predzej w ogolnoswiatowych korporacjach i pewnie tez nie na wszystkich stanowiskach.
Niestety TYLKO predzej i juz coraz mniej... Polska takze zaczyna sie bac Czerwonego Tygrysa...a co za tym idzie zaczynamy schodzic z cenami za uslugi.
BTW nie dotyczy to co prawda chyba jedynie bankow, ktore jako zupelnie inna instytucja MUSZA istniec na danym rynku, bo nikt do Hong Kongu jechac konto zakladac nie bedzie...


Na górę
 Tytuł:
Post #22 : 01 mar 2006, 10:17 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1788
Lokalizacja: Edinburgh
Cytuj:
Cytuj:
Nie chce sie sprzeczac, tylko sygnalizuje ze poziomy socjalne i prawa pracy sie wyrownuja.
ale predzej w ogolnoswiatowych korporacjach i pewnie tez nie na wszystkich stanowiskach.
No tak, zapomnialem dodac ze moja firma to maly lokalny Premier Partner :-) Mniej jak 10 osob pracuje jako NE.


Na górę
 Tytuł:
Post #23 : 01 mar 2006, 10:18 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1788
Lokalizacja: Edinburgh
Cytuj:
Z racji, że juz raz się zdeklarowałeś, więc zakładam, że z Twojego Aberdeen śmigniesz do Dublinka, i pewnikiem razem z Paulusem się spotkamy na ginesiku czy innym alco tworze :wink:
Dla mnie od dziś wszystkie drogi prowadzą na zielona wyspę :twisted:
Seba, ja po wakacjach przenosze sie do Londynu :-) Ale do Dublinka jest bliziutko, wiec chetnie tam podskocze na weekendowe piwo :-)


Na górę
 Tytuł:
Post #24 : 01 mar 2006, 11:23 
Offline
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin

Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Posty: 6253
Lokalizacja: Warsaw, PL
Cytuj:
Seba, ja po wakacjach przenosze sie do Londynu :-) Ale do Dublinka jest bliziutko, wiec chetnie tam podskocze na weekendowe piwo :-)
To jeszcze lepiej, samoloty na trasie Dublin-Londyn, w szczycie co 30-45 minut śmigają, lepiej niż busy i inne takie :wink:


Na górę
 Tytuł:
Post #25 : 05 mar 2006, 22:25 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 04 cze 2005, 18:23
Posty: 241
Hej niezapomijncie PMa wyslac albo zagadac na gadu jezeli ktos chce wyskoczyc na Guinessa w Dublinie. Chetnie poznam kogos z forum.


Na górę
Post #26 : 08 lut 2008, 14:30 
Offline
rookie
rookie

Rejestracja: 08 lut 2008, 12:29
Posty: 14
Zgadzam się z jednym z przedmówców co do tezy iż w Polsce także można dobrze zarabiać.
Nie mam żadnego certyfikatu Cisco, nie mam żadnego certyfikatu Microsoftu, nie ukończyłem (jeszcze) żadnych studiów i zapewne nigdy nie ukończę studiów stricte informatycznych.
Zarabiam wcale niemniej niż CCNP w UK i warunki pracy mam podobne jeśli wręcz nie lepsze. W chwili obecnej w wyniku reorganizacji w firmie odjęli mi jeszcze obowiązków twierdząc, że dział IT ma się przede wszystkim szkolić czyli będą nas wysyłać na szkolenia certyfikacyjne.
Pozdrawiam.


Na górę
 Tytuł:
Post #27 : 13 cze 2008, 23:32 
Offline
member
member
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 lut 2006, 14:28
Posty: 34
Lokalizacja: Bedfont Lakes
No to chyba juz nam Premier Tusk zrobil prawdziwa Irlandie, nieprawdaz? to ja chyba spakuje sie, apartament oddam pod wynajem i wracam, skoro taki raj juz jest?

Oj ale chyba bedzie mi zal, tego luzu jaki jest w Irlandi i UK (pracowalem w obu miejscach). Nie ma to jak totalny relax, brak nacisku, "no worries, put a ticket on monitoring, stop SLA, do it damorra" :) w PL juz tez tak jest :) ???

_________________
***************************
(c) Exiled of Cisco Systems (UK)


Na górę
 Tytuł:
Post #28 : 28 lip 2008, 10:58 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1788
Lokalizacja: Edinburgh
Cytuj:
No to chyba juz nam Premier Tusk zrobil prawdziwa Irlandie, nieprawdaz?
Ta, na razie przerabiamy etap Wielkiej Emigracji...

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
 Tytuł:
Post #29 : 28 lip 2008, 20:24 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 lis 2006, 21:32
Posty: 158
Lokalizacja: Hell
Tak w amerykanskich firmach :P Przynajmniej na poczatku :P


Na górę
Post #30 : 21 lis 2008, 16:33 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 26 lis 2006, 19:33
Posty: 7
Możecie wyjaśnić czym się różnią takie stanowiska jak: Desktop Support a Helpdesk, a może jakieś rozwinięcie na ten temat - niektóre stanowiska wymagają pomocy przez telefon a niektore bezpośredniej pomocy technicznej, a może jedno łączy sie zawsze z drugim? a moze IT Technician to też należy do tego typu stanowisk?
Chodzi mi o stanowiska pierwszego/drugiego levelu. Nie musi byc cisco, ogólnie technika komputerowa, sieciowa.
No nie wiem czy dobrze nakreśliłam temat.
Pozdrówki


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl