Jakie firmy obecnie rekrutujaą w UK - Anglia

praca itp

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
PatrykW
wannabe
wannabe
Posty: 1711
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

#16

#16 Post autor: PatrykW »

Dotychczas jak ja się spotykałem, to zagraniczne bardziej skype telefon.
Face to face to nie jest problem, tylko koszta. Bilet kosztuje kilka stówek :(
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Jedyne rozwiązania Ubiquiti Networks w Polsce!
https://ubiquitipolska.pl
https://www.facebook.com/groups/Ubiquiti.Polska

Keadwen
wannabe
wannabe
Posty: 192
Rejestracja: 03 paź 2011, 07:14

#17

#17 Post autor: Keadwen »

W Google niestety trzeba płacić samemu za dojazd, lecz na te pierwsze interview telefon lub opcjonalnie to jedzie się do lokalnego biura, w przypadku Polski to Kraków lub Wrocław (chyba, że Sales to Warszawa).
Wiem od znajomego, który miał opcję do Amazonu, że mu z Włoch normalnie kupili bilet do Dublinu + jakby podpisał umowę to 11k Euro na relokacje dzień po podpisaniu.

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1849
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

#18

#18 Post autor: frontier »

asp pisze:
frontier pisze:Nawet ostatnio jakaś zdesperowana agentka zaprosiła mnie na cytuję: "kolację bez zobowiązań + piwo lub dwa, gdzie moglibyśmy podyskutować moją przyszłą karierę"
Jesteś pewien, że to chodziło o rekrutację ? ;)
Tak, jestem pewien :) Przestalo mnie to dziwic bo juz wczesniej gdy szukalem pracy to agentki mnie zabieraly do restauracji, podstekstów zadnych nie bylo (a szkoda), oczywiscie one za wszystko placily... Teraz widze ze zapraszaja nawet jak pracy nie szukam. Cóz, inny swiat ;)

mme pisze:A czy firmy, które są w Anglii są bardziej chętne do robienia interview technicznego przez telefon niż w Polsce? W kraju nie jest to za często spotykane, raczej wymagana fizyczna obecność w firmie.

Ułatwiłoby to szukanie pracy z PL :)
Moze tak sie zdarzyc jak ich zainteresujesz i/lub beda przycisnieci. Ja dostalem pare lat temu prace po godzinie rozmowy przez telefon z 3ma kolesiami, w piatek, a w poniedzialek juz zaczynalem. A tak to kilka razy mialem wstepne interview przez telefon, jak im sie spodobalem to zapraszali na drugi etap po którym nastepnego dnia byla decyzja tak/nie.
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

ar3k
wannabe
wannabe
Posty: 127
Rejestracja: 18 gru 2009, 09:04
Lokalizacja: Worldwide

#19

#19 Post autor: ar3k »

Kolejny link dla Ciebie - dla mnie chyba najlepsza stronka z ofertami pracy w IT na wyspach: LINK

Ja mialem szczescie i koszta podrozy dotarcia na rozmowe zostaly mi zwrocone ( lot+hotel) :) - najpierw oczywiscie byla dluga rozmowa telefoniczna.

Jesli interesowala by Cie North UK , moge podeslac na pm pare @ bezposrednio do zaznajomionych rekruterow.


pzdr

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1849
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

#20

#20 Post autor: frontier »

ar3k pisze: Jesli interesowala by Cie North UK , moge podeslac na pm pare @ bezposrednio do zaznajomionych rekruterow.


pzdr
Kolega ze Starego Jorku? Ja kiedys mieszkalem w Leeds, ale to taki krótki epizod o którym szybko zapomnialem :)
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

mikey81
wannabe
wannabe
Posty: 155
Rejestracja: 15 mar 2011, 15:55

#21

#21 Post autor: mikey81 »

szukaj na reed, jobserve, itjobboard, monster - pracy jest tam pelno. wpisz jako slowo kluczowe cisco i mozesz wybierac. wszysto zalezy od tego w jakie stawki celujesz.

inna sprawa jest CV - tutaj obowiazuje troszke inny format niz w PL. poszukaj sobie w necie example CV no i zdecydowanie sprawdz czy jest poprawne gramatycznie. to samo dotyczy covering letter.

dobrym pomyslem jest zarejsestrowanie sie w portalach ktore wymienilem wyzej i zaznaczenie opcji zeby twoj CV bylo widoczne dla rekruterow. zobaczysz wtedy jaki bedziesz mial odzew.

jakbys potrzebowal wiecej info to wal smialo no PM :)

ar3k
wannabe
wannabe
Posty: 127
Rejestracja: 18 gru 2009, 09:04
Lokalizacja: Worldwide

#22

#22 Post autor: ar3k »

frontier pisze:
ar3k pisze: Jesli interesowala by Cie North UK , moge podeslac na pm pare @ bezposrednio do zaznajomionych rekruterow.


pzdr
Kolega ze Starego Jorku? Ja kiedys mieszkalem w Leeds, ale to taki krótki epizod o którym szybko zapomnialem :)
tak ze starego Yorku :) ale pracuje w Leeds ( poki co :P )

nexus
member
member
Posty: 36
Rejestracja: 04 lis 2010, 00:58
Lokalizacja: PL

Re: Jakie firmy obecnie rekrutujaą w UK - Anglia

#23

#23 Post autor: nexus »

RuFiK pisze:Hej

Tak jak wyżej, jeżeli znacie firmy IT z UK które prowadzą rekrutacje na stanowiska IT
Będę wdzięczny za link lub bezpośredni kontakt do osoby rekrutującej,
ewentualnie feeback na PM lub kontakt via linkedin.

Z góry dziękuję za informację.
Spokojnego weekendu.

--

Hello

I'm looking for companies whos looking for IT Engineer's in UK - England.
If you have any URL to possitions or directly contact to HR just let me know via forum, private message or via LinkedIN www.linkedin.com/in/pwojtachnio

I will be grateful for any feedback.

Best regards
Hej a Ty szukasz pracy dla siebie czy dla kogoś?

jancbg
member
member
Posty: 17
Rejestracja: 27 lis 2013, 20:48

#24

#24 Post autor: jancbg »

frontier pisze:Jak jesteś dobry i znasz angielski to w Londku i okolicach od ręki dostaniesz robotę
Już kiedyś o tym pisałem. Ściema jakich mało. Zdesperowani agenci dostają email alert albo się dokopali do jakiegoś ogłoszenia i robią zamieszanie.
Efekt. Pojawia się pełno ogłoszeń od agentów na cwjobs, reed etc. na 1(jedną) pozycje.
Jak email z zaproszeniem na interview nie przychodzi bezpośrednio od kompani to ląduje u mnie w koszu.
Szkoda na nich czasu.

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1849
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

#25

#25 Post autor: frontier »

jancbg pisze:
frontier pisze:Jak jesteś dobry i znasz angielski to w Londku i okolicach od ręki dostaniesz robotę
Już kiedyś o tym pisałem. Ściema jakich mało. Zdesperowani agenci dostają email alert albo się dokopali do jakiegoś ogłoszenia i robią zamieszanie.
Efekt. Pojawia się pełno ogłoszeń od agentów na cwjobs, reed etc. na 1(jedną) pozycje.
Jak email z zaproszeniem na interview nie przychodzi bezpośrednio od kompani to ląduje u mnie w koszu.
Szkoda na nich czasu.
Ściema z czym? Że jest praca w Londku?
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

jancbg
member
member
Posty: 17
Rejestracja: 27 lis 2013, 20:48

#26

#26 Post autor: jancbg »

frontier pisze: Ściema z czym? Że jest praca w Londku?
Ściema z ilością pracy w Londku. Agenci obiecują złote góry i robią ludziom nadzieje. Tak naprawde może 1/5 z tego jest realna.

Awatar użytkownika
eprom
wannabe
wannabe
Posty: 414
Rejestracja: 17 lis 2003, 11:18
Lokalizacja: Krakow
Kontakt:

#27

#27 Post autor: eprom »

jancbg pisze:
Ściema z ilością pracy w Londku. Agenci obiecują złote góry i robią ludziom nadzieje. Tak naprawde może 1/5 z tego jest realna.
Bzdura, żadna ściema, jest w czym przebierac wybierac ;-)

A że czasem kilka osob może sie do Ciebie zgłosić w sprawie tej samej tej samej pracy/stanowiska to fakt. Zlote gory obiecuja? No coz, taka ich praca zeby kogos zachecic, bo z tego zyja.
--

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1849
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

#28

#28 Post autor: frontier »

jancbg pisze:
frontier pisze: Ściema z czym? Że jest praca w Londku?
Ściema z ilością pracy w Londku. Agenci obiecują złote góry i robią ludziom nadzieje. Tak naprawde może 1/5 z tego jest realna.
No odkrycia dokonales, ze niektóre oferty sie powielaja to widac po paru godzinach przegladania portali. Agenci obiecuja cuda? Normalne, przeciez oni zyja z prowizji :) Tez bys tak robil. Dlatego sensownym podejsciem jest sprecyzowanie wymagan, np. chce pracowac dla duzego ISP, banku, Golda na stanowisku X... i niech podsylaja Ci tylko takie oferty, na cala reszte mówisz dziekuje, nie. Dobre jest tez ograniczenie sie do jednej duzej agencji, moze dwóch. Ja tak robie i powiem ze u mnie to dziala. Czasem po tresci ogloszenia mozna dojsc jaka to firma (zwlaszcza w mniejszych miastach) i spróbowac uderzyc bezposrednio.

A pracy jest naprawde duzo :)
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów

Awatar użytkownika
PatrykW
wannabe
wannabe
Posty: 1711
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

#29

#29 Post autor: PatrykW »

frontier pisze:
jancbg pisze:
frontier pisze: Ściema z czym? Że jest praca w Londku?
Ściema z ilością pracy w Londku. Agenci obiecują złote góry i robią ludziom nadzieje. Tak naprawde może 1/5 z tego jest realna.
No odkrycia dokonales, ze niektóre oferty sie powielaja to widac po paru godzinach przegladania portali. Agenci obiecuja cuda? Normalne, przeciez oni zyja z prowizji :) Tez bys tak robil. Dlatego sensownym podejsciem jest sprecyzowanie wymagan, np. chce pracowac dla duzego ISP, banku, Golda na stanowisku X... i niech podsylaja Ci tylko takie oferty, na cala reszte mówisz dziekuje, nie. Dobre jest tez ograniczenie sie do jednej duzej agencji, moze dwóch. Ja tak robie i powiem ze u mnie to dziala. Czasem po tresci ogloszenia mozna dojsc jaka to firma (zwlaszcza w mniejszych miastach) i spróbowac uderzyc bezposrednio.

A pracy jest naprawde duzo :)
A powiedz mi jak jest w Vodafone ?
Są przyjęcia ?
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Jedyne rozwiązania Ubiquiti Networks w Polsce!
https://ubiquitipolska.pl
https://www.facebook.com/groups/Ubiquiti.Polska

Awatar użytkownika
drake
CCIE
CCIE
Posty: 1569
Rejestracja: 06 maja 2005, 01:32
Lokalizacja: Dortmund, DE
Kontakt:

#30

#30 Post autor: drake »

RuFiK pisze:A powiedz mi jak jest w Vodafone ?
Są przyjęcia ?
Nie wiem jak w UK, ale w DE w Duesseldorfie maja zwolnic 600 osob...

Pozdruffka!
Never stop exploring :)

https://iverion.de

ODPOWIEDZ