CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 18 lis 2017, 22:30

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 9 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post #91 : 09 wrz 2014, 21:25 
Offline
member
member

Rejestracja: 14 kwie 2014, 10:34
Posty: 25
Skąd mogę wziąć CBT Nuggets?


Na górę
 Tytuł:
Post #92 : 09 wrz 2014, 21:33 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 09 wrz 2014, 12:27
Posty: 2
Dzięki za odpowiedzi :) Tak właśnie mi się zdawało ale zmyliło mnie trochę numerowanie, wiec wolałem dopytać :) Ogólnie jestem technikiem teleinformatyki ale przez to że poszedłem na informatykę na studia to trochę się cofnąłem jeśli chodzi o sieci. Ale grunt to zdobyć teraz inżyniera, a i tak kluczowe będzie dla mnie cisco. Bo niestety sieci jednak mają to coś a nie jakieś programowanie x)
I za rok w wakacje planuje inżynierskie praktyki w jakiejś firmie z sieciami. Gdzie najlepiej wyjechać? I ew. czy mogę spodziewać się jakiś pieniędzy?


Na górę
 Tytuł:
Post #93 : 19 sty 2015, 14:18 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 19 sty 2015, 14:10
Posty: 2
Lokalizacja: Katowice
Witajcie!
Nie zakładałem kolejnego tematu bo problem mam podobny.
Również studiuje ekonomię na uniwersytecie i również uznałem, że to nie moja bajka.
Na kurs CISCO jestem już prawie zapisany, jednak chciałbym już nabrać jakiejś praktyki.

Przez jakieś dwa miesiące szukałem choćby praktyki/stażu jako administrator sieci jednak nieskutecznie. Przez jakiś czas pomagałem znajomemu w budowie systemów ADSL, DSLAM, SDH. Ostatecznie z braku laku podjąłem się pracy jako serwisant komputerowy.

Dlatego może Wy moglibyście mi pomóc: gdzie szukać tego stażu/praktyki i jak to robić?
Czy w CV powinienem zawrzeć informację, że zacznę kurs CISCO?

Będę wdzięczny za jakieś rady :)


Na górę
 Tytuł:
Post #94 : 20 sty 2015, 09:47 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 lip 2013, 11:27
Posty: 104
Lokalizacja: Wroclaw
Pracuj nadal jako serwisant, ciśnij CCNA, po ukończonym kursie roześlij CV z punktem "wiedza na poziomie CCNA, certyfikacja planowana na...". Jeśli nie boisz się relokacji to polecam na start Bydgoszcz i duet Alcatel-Lucent / ATOS. Z takim CV dostaniesz tam pracę na 90% i będziesz mógł stawiać pierwsze kroki w networkingu. Powinieneś również załapać się na sfinansowanie CCNA (egzaminu) :)


Na górę
Post #95 : 11 cze 2017, 20:55 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 08 lut 2017, 23:12
Posty: 3
Witam,

pytanie mam, jak pracodawcy postrzegają ludzi starszych aplikujących na stanowiska administratorów sieciowych? Mam 35 lat, mam pracę(nadzór sieci) jednak ciągnie mnie w kierunku sieci dosłownie(administrator sieci). Nie mam certów, gdyż uważam, że certy powinno się robić w momencie, kiedy zechcemy oddzielić grubą kreską nabyty(przez doświadczenie) poziom.
Chcę bardziej zajmować się kreowaniem sieci niż jej monitorowaniem.

Za wszelkie sugestie będę wdzięczny.

Pozdrawiam :)


Na górę
Post #96 : 11 cze 2017, 21:11 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 27 wrz 2007, 01:13
Posty: 509
Cytuj:

ludzi starszych
Cytuj:

Mam 35 lat

Seriously ? WTF ?
Obrazek


Na górę
Post #97 : 11 cze 2017, 21:57 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 04 paź 2007, 21:13
Posty: 51
Lokalizacja: Reading, UK
Dzieki... Bo poczułem się jak dziadek (mam 37) chociaż do tej pory myślałem, że najlepsze kąski przede mną.

@35 latek - jak rekrutuję to nie pytam o wiek tylko o to co widać w wiresharku.


Na górę
Post #98 : 12 cze 2017, 10:35 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 08 lut 2017, 23:12
Posty: 3
Panowie, przepraszam, nie wiedziałem ,że to tak odbierzecie.
Ale po waszych odpowiedziach stwierdzam, że wiek nie gra roli, ok.


Na górę
Post #99 : 13 cze 2017, 13:48 
Offline
member
member

Rejestracja: 01 gru 2016, 17:45
Posty: 23
"wiek nie gra roli''

Ach jaki ten świat cudowny. A mi się przypomniała historia z supportu L1 pewnej indyjskiej firmy. Manager mówi do nas (o jakimś koledze z supportu): Bądźcie wyrozumiali: musicie pamiętać, że on już ma prawie 40 lat więc nie będzie tak szybko pracował jak wy.


Na górę
Post #100 : 13 cze 2017, 14:22 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 14 maja 2014, 13:39
Posty: 94
Problem nie stanowi wiek osoby a raczej dostępny czas i priorytety. Mając 35-lat podejrzewam, że tą dwójkę dzieciaczków się już ma, i znalezienie tak 20 godzin na labowanie w ciągu tygodnia wydaje się wręcz niemożliwe. Żoną też trzeba się zająć od czasu do czasu. Mając nie wiem 25 lat, brak dzieci czy żony pozwala na skupieniu się na CCIE. Zawsze można znaleźć pracę, w której pracujesz połowę czasu, a drugą poświęcasz na naukę - ale takich firm za dużo nie ma. Inna sprawa, że mając 35 lat, kilka lat doświadczenia w Cisco dostaniesz na 2 linii 15k brutto, czy wtedy warto będzie poświęcać rodzinę, aby zarobić na kontrakcie 3 tysięcy brutto więcej. Nie sądzę - zaciera się granica w zarobkach między CCNP a CCIE. Cały czas mówię o R&S, w branżach Security kasa jest jeszcze lepsza (górna granica).


Na górę
Post #101 : 13 cze 2017, 14:53 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 27 wrz 2007, 01:13
Posty: 509
U mnie to samo 33 lata na karku i niechce mi sie siedziec i zakowac do CCIE/JNCIE bo w zaden znaczacy sposob na moje zarobki wplywu miec to nie bedzie . Mysle sobie teraz zapisac sie na jakies zarzadzanie zaocznie ;) i do 40 zrobic jakies MBA . Jako inzynier osiagam juz zarobkowy glass ceiling wiec CCIE w tym aspekcie do przodu mnie juz nie popchnie . Pomijam jz kwestie tego ze praktycznie nie konfiguruje juz zadnych urzadzen od paru lat i z CCNP nie pamietam juz polowy ;) Chodzi za mna zrobienei jeszcze tylko jncis/p sec ale to dlatego ze bylem na kursie kiedys mam sprzet i kupe kredytow do wydania ;)


Na górę
Post #102 : 13 cze 2017, 20:08 
Offline
CCIE
CCIE
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 sie 2005, 23:34
Posty: 504
Lokalizacja: Zurych
Cytuj:
U mnie to samo 33 lata na karku i niechce mi sie siedziec i zakowac do CCIE/JNCIE bo w zaden znaczacy sposob na moje zarobki wplywu miec to nie bedzie . Mysle sobie teraz zapisac sie na jakies zarzadzanie zaocznie ;) i do 40 zrobic jakies MBA . Jako inzynier osiagam juz zarobkowy glass ceiling wiec CCIE w tym aspekcie do przodu mnie juz nie popchnie . Pomijam jz kwestie tego ze praktycznie nie konfiguruje juz zadnych urzadzen od paru lat i z CCNP nie pamietam juz polowy ;) Chodzi za mna zrobienei jeszcze tylko jncis/p sec ale to dlatego ze bylem na kursie kiedys mam sprzet i kupe kredytow do wydania ;)
fajnie masz !

_________________
Zdobywanie certów jest jak zbieranie pokemonów: Wszystkie są fajne ale każdy chce mieć Pikachu :)


Na górę
Post #103 : 14 cze 2017, 07:57 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 27 wrz 2007, 01:13
Posty: 509
Cytuj:
Cytuj:
U mnie to samo 33 lata na karku i niechce mi sie siedziec i zakowac do CCIE/JNCIE bo w zaden znaczacy sposob na moje zarobki wplywu miec to nie bedzie . Mysle sobie teraz zapisac sie na jakies zarzadzanie zaocznie ;) i do 40 zrobic jakies MBA . Jako inzynier osiagam juz zarobkowy glass ceiling wiec CCIE w tym aspekcie do przodu mnie juz nie popchnie . Pomijam jz kwestie tego ze praktycznie nie konfiguruje juz zadnych urzadzen od paru lat i z CCNP nie pamietam juz polowy ;) Chodzi za mna zrobienei jeszcze tylko jncis/p sec ale to dlatego ze bylem na kursie kiedys mam sprzet i kupe kredytow do wydania ;)
fajnie masz !
Nie moge narzekac


Na górę
Post #104 : 14 cze 2017, 09:41 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35
Posty: 131
Przy okazji sie zapytam, w ktorym kierunku isc
stricte sieci czy devops ? Lubie oba ale nie wiem ktory bedzie bardziej przyszlosciowy :D


Na górę
Post #105 : 14 cze 2017, 10:41 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 27 wrz 2007, 01:13
Posty: 509
Cytuj:
Przy okazji sie zapytam, w ktorym kierunku isc
stricte sieci czy devops ? Lubie oba ale nie wiem ktory bedzie bardziej przyszlosciowy :D
netops do poziomu ccnp / jncip potem devops.
IMHO najlepszy stosunek money do effort


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 121 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 15 6 7 8 9 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl