[Pytanie o rekrutacje] ATOS - Bydgoszcz

praca itp

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
pangi
member
member
Posty: 25
Rejestracja: 02 lut 2010, 21:01
Lokalizacja: Szczecin

[Pytanie o rekrutacje] ATOS - Bydgoszcz

#1

#1 Post autor: pangi » 16 sty 2015, 13:43

Witam, czy znajde tutaj kolezanki/kolegow z firmy ATOS, mam pytanie o aplikowanie do firmy, poniewaz zlozylem oferte poprzez ich strone internetowa, bez odezwu z ich strony, rowniez przez firme CPL z tym samym skutkiem. Czy istnieja jakies skuteczniejsze metody aplikowania do ww. firmy, poniewaz zalezy mi na tej pracy (mojej pierwszej w branzy, bez doswiadczenia), a tutaj wyczytalem, ze firma jest "idealna" jako pierwsza na start dla osob takich jak ja :). Z gory dziekuje za wszelkie sugestie dotyczace mojego pytania.

Pozdrawiam serdecznie, Marcin.

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1696
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: [Pytanie o rekrutacje] ATOS - Bydgoszcz

#2

#2 Post autor: Wojtachinho » 16 sty 2015, 13:54

pangi pisze:Witam, czy znajde tutaj kolezanki/kolegow z firmy ATOS, mam pytanie o aplikowanie do firmy, poniewaz zlozylem oferte poprzez ich strone internetowa, bez odezwu z ich strony, rowniez przez firme CPL z tym samym skutkiem. Czy istnieja jakies skuteczniejsze metody aplikowania do ww. firmy, poniewaz zalezy mi na tej pracy (mojej pierwszej w branzy, bez doswiadczenia), a tutaj wyczytalem, ze firma jest "idealna" jako pierwsza na start dla osob takich jak ja :). Z gory dziekuje za wszelkie sugestie dotyczace mojego pytania.

Pozdrawiam serdecznie, Marcin.
Dzwon na recepcje do Atosa. Przekieruja do HR.
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Jedyne rozwiązania Ubiquiti Networks w Polsce!
https://ubiquitipolska.pl
https://www.facebook.com/groups/Ubiquiti.Polska

michal_basta
CCIE
CCIE
Posty: 213
Rejestracja: 04 mar 2009, 20:17
Lokalizacja: Warszawa

#3

#3 Post autor: michal_basta » 16 sty 2015, 14:00

Podpal się przed ich siedzibą.

martino76
CCIE
CCIE
Posty: 847
Rejestracja: 17 gru 2010, 15:23
Lokalizacja: Barczewo

#4

#4 Post autor: martino76 » 16 sty 2015, 14:54

michal_basta pisze:Podpal się przed ich siedzibą.
To raczej nie bylo na miejscu, czyzby kolega mial zly humor.

Pozdro,

mabes
member
member
Posty: 43
Rejestracja: 23 wrz 2012, 09:01

#5

#5 Post autor: mabes » 16 sty 2015, 21:58

Kiedy składałeś aplikację?
Jeżeli w grudniu to może być tak, że chwilo wstrzymali rekrutację (święta itp) i być może wkrótce się do Ciebie odezwą. Najlepiej zadzwoń tam gdzie napisał Wojtachinho i po prostu zapytaj o status.

michal_basta
CCIE
CCIE
Posty: 213
Rejestracja: 04 mar 2009, 20:17
Lokalizacja: Warszawa

#6

#6 Post autor: michal_basta » 17 sty 2015, 13:55

martino76 pisze: To raczej nie bylo na miejscu, czyzby kolega mial zly humor.

Pozdro,
To forum zaczyna przypominac samosia.pl. Chłop wyslal dwie aplikacje, ktore najwyrazniej nie wzbudzily zainteresowania, i pyta sie na forum co ma jeszcze zrobic, zeby dostac tam robote. Inny w drugim wątku sie pyta, czy na 3560 i 2800 zlozy laba do ciecia, bo slyszal, ze sie da. Czekam na pytania 'czy za pierwszym razem zachodzi sie w ciaze'.

Awatar użytkownika
pangi
member
member
Posty: 25
Rejestracja: 02 lut 2010, 21:01
Lokalizacja: Szczecin

#7

#7 Post autor: pangi » 17 sty 2015, 16:07

Wybacz, ze zapytalem, juz nie bede, dziekuje za porady. <ot> moze faktycznie ludzka pochodnia zwroci wieksza uwage niz wyslana aplikacja </ot> :-)

michael15
rookie
rookie
Posty: 10
Rejestracja: 02 lip 2014, 20:38

#8

#8 Post autor: michael15 » 18 sty 2015, 13:14

Mając CCNA oferta raczej powinna wzbudzić zainteresowanie. W tej chwili na stanowisku network operator dużo osób ma podstawy sieci i brak ccna także powinieneś dostać zaproszenie na rozmowę telefoniczną.

Poczekaj jeszcze chwilę i najwyżej zadzwoń i się spytaj ;)

Awatar użytkownika
vamos
wannabe
wannabe
Posty: 105
Rejestracja: 29 lip 2013, 11:27
Lokalizacja: Wroclaw
Kontakt:

#9

#9 Post autor: vamos » 18 sty 2015, 15:00

Q4 2014 freeze i tyle w temacie, wkrótce powinni się odezwać. Cierpliwości ;)

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1696
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

#10

#10 Post autor: Wojtachinho » 18 sty 2015, 15:06

vamosPL pisze:Q4 2014 freeze i tyle w temacie, wkrótce powinni się odezwać. Cierpliwości ;)
Jak co roku kazdego Q4 ;)
Powod ? koniec kasy, managerowie ustalaja budzet ;]
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Jedyne rozwiązania Ubiquiti Networks w Polsce!
https://ubiquitipolska.pl
https://www.facebook.com/groups/Ubiquiti.Polska

Awatar użytkownika
vamos
wannabe
wannabe
Posty: 105
Rejestracja: 29 lip 2013, 11:27
Lokalizacja: Wroclaw
Kontakt:

#11

#11 Post autor: vamos » 18 sty 2015, 15:11

Bingo ;) Myślę że wątek do zamknięcia ;)

dorvin
CCIE
CCIE
Posty: 1688
Rejestracja: 21 sty 2008, 13:21
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

#12

#12 Post autor: dorvin » 18 sty 2015, 18:47

Dodam jeszcze jedno. Atos szykuje się do przejęcia działu ITO Xeroxa. Może się okazać, że freeze zatrudnienia będzie nieco dłuższy, zanim ogarną, co dostaną z zewnątrz. Sugeruję nie czekać za bardzo na odpowiedź i szukać ewentualnie innych możliwości pracy.

hetman
member
member
Posty: 37
Rejestracja: 11 wrz 2012, 12:10
Lokalizacja: PL

#13

#13 Post autor: hetman » 18 sty 2015, 20:41

pangi, jeśli interesujesz się też mobility (LTE etc.) to miałbym dla Ciebie dobrą oferte we Wrocławiu

szczegóły na PW

Marek607
wannabe
wannabe
Posty: 146
Rejestracja: 02 gru 2014, 10:38
Lokalizacja: Kutno
Kontakt:

#14

#14 Post autor: Marek607 » 18 sty 2015, 20:55

michael15 pisze:Mając CCNA oferta raczej powinna wzbudzić zainteresowanie. W tej chwili na stanowisku network operator dużo osób ma podstawy sieci i brak ccna także powinieneś dostać zaproszenie na rozmowę telefoniczną.
Podepne się do tematu - obecnie firmy "sortują" CV patrząc na certyfikacje czy napisane umiejętności?
Wiem że umiejętności można sprawdzić na rozmowie kwalifikacyjnej, ale pozostaje kwestia zaproszenia na nią mając wiedze którą się opisało w cv a nie mając żadnych papierków czy certyfikacji.

hetman
member
member
Posty: 37
Rejestracja: 11 wrz 2012, 12:10
Lokalizacja: PL

#15

#15 Post autor: hetman » 18 sty 2015, 21:00

To zależy pewnie od firmy i papierka, ale wątpie zeby ktoś w jakikolwiek sposób faworyzował kogos kto ma CCNA/P. Sprawa może się mieć inaczej w przypadku CCIE, bo wtedy ten papierek może przynieść firmie profity (integratorzy itp.)

ODPOWIEDZ