[Pytanie o rekrutacje] ATOS - Bydgoszcz

praca itp

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
garfield
CCIE
CCIE
Posty: 2882
Rejestracja: 25 sie 2006, 18:32
Lokalizacja: Gdynia

#31

#31 Post autor: garfield »

Do malkontentów:
Kwota która Cisco oferuje w Krakowie jest naprawdę atrakcyjna
Wiem bo startowałem jak biuro ruszało

do Pangi:
Startuj do Cisco do Krk, lepszej możliwości rozwoju nie będziesz miał w żadnej innej firmie.
Remember that the lab is just looking for reachability and not “optimal reachability”.

Awatar użytkownika
pangi
member
member
Posty: 25
Rejestracja: 02 lut 2010, 21:01
Lokalizacja: Szczecin

#32

#32 Post autor: pangi »

SQ8UW pisze:Kto w miarę ma szacunek do siebie, jest ambitny to nie uderza do Atosa, a bo ma 400km i dają mu 2,5k netto na start. To już lepiej skorzystać z programu graduate'owego, i zarabiać na tyle, aby Cię było stać utrzymać kobietę, niewiem dziecko i jeszcze myśleć o przyjemnościach.
Polska się wyludnia, odwiedziłem dzisiaj rodzinne miasto, 40k mieszkańców, na rynku 1/3 lokali "do wynajęcia". Jest źle, a będzie tylko gorzej. Kto może ucieka z Polski. Teraz news'a czytałem o otwarciu kolnego biura w Cisco, okej, na forum ani razu jeszcze nikt nie podał widełek... w sumie ciekawa sprawa.
Do Atos'a spokojnie się dostaniesz jak pisał Rufik, bo w PL to samo w UK możesz robić za x3 lepsza kasę ;)
Tylko kurcze, czemu majac tak piekny kraj jak Polska trzeba szukac pracy za granica, mi sie tutaj jak na te chwile podoba, mam tu rodzine, mam przyjaciol wiec na te chwile chcialbym tutaj pozostac, poza tym jestem u siebie, chcialbym pracowac we wlasnym kraju, pracowac na swoj rachunek, poznac fajnych i milych przyjaciol, nie mowie, ze nie poznam przyjaciol z innych krajow, ktorzy wychowanii byli w innej kulturze. Na te chwile jestem w kraju szczesliwy, a sytuacja jest jaka jest. A kto te sytuacje zmieni jak nie my, Wy, Oni? :-) (Chyba, ze nie bedzie wyjscia to sie wyjedzie)

Awatar użytkownika
PatrykW
wannabe
wannabe
Posty: 1711
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

#33

#33 Post autor: PatrykW »

SQ8UW pisze:Kto w miarę ma szacunek do siebie, jest ambitny to nie uderza do Atosa, a bo ma 400km i dają mu 2,5k netto na start. To już lepiej skorzystać z programu graduate'owego, i zarabiać na tyle, aby Cię było stać utrzymać kobietę, niewiem dziecko i jeszcze myśleć o przyjemnościach.
Polska się wyludnia, odwiedziłem dzisiaj rodzinne miasto, 40k mieszkańców, na rynku 1/3 lokali "do wynajęcia". Jest źle, a będzie tylko gorzej. Kto może ucieka z Polski. Teraz news'a czytałem o otwarciu kolnego biura w Cisco, okej, na forum ani razu jeszcze nikt nie podał widełek... w sumie ciekawa sprawa.
Do Atos'a spokojnie się dostaniesz jak pisał Rufik, bo w PL to samo w UK możesz robić za x3 lepsza kasę ;)
Dlaczego piszesz aby nie isc do Atosa ? Na pierwsza prace, jest spoko. Lepsze to niz wkladanie papieru do drukarki i bycie takim AJTI gajem :)
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Jedyne rozwiązania Ubiquiti Networks w Polsce!
https://ubiquitipolska.pl
https://www.facebook.com/groups/Ubiquiti.Polska

tns
wannabe
wannabe
Posty: 62
Rejestracja: 31 lip 2009, 18:36

#34

#34 Post autor: tns »

garfield pisze:Do malkontentów:
Kwota która Cisco oferuje w Krakowie jest naprawdę atrakcyjna
Wiem bo startowałem jak biuro ruszało

do Pangi:
Startuj do Cisco do Krk, lepszej możliwości rozwoju nie będziesz miał w żadnej innej firmie.
Ponieważ sam rozważam zmianę miejsca pracy, to mam pytanie, czy do Cisco rozważają tylko kandydatów z wyższym wykształceniem?

Awatar użytkownika
garfield
CCIE
CCIE
Posty: 2882
Rejestracja: 25 sie 2006, 18:32
Lokalizacja: Gdynia

#35

#35 Post autor: garfield »

tns pisze:
garfield pisze:Do malkontentów:
Kwota która Cisco oferuje w Krakowie jest naprawdę atrakcyjna
Wiem bo startowałem jak biuro ruszało

do Pangi:
Startuj do Cisco do Krk, lepszej możliwości rozwoju nie będziesz miał w żadnej innej firmie.
Ponieważ sam rozważam zmianę miejsca pracy, to mam pytanie, czy do Cisco rozważają tylko kandydatów z wyższym wykształceniem?
mogę tylko powiedzieć o Tym stanowisku na które ja startowałem - był wymagany min licencjat
Remember that the lab is just looking for reachability and not “optimal reachability”.

Keadwen
wannabe
wannabe
Posty: 192
Rejestracja: 03 paź 2011, 07:14

#36

#36 Post autor: Keadwen »

Ja do Cisco aplikowalem 2-3 razy - na staż, czy to na TAC'a; nigdy nawet zwrotnej odpowiedzi nie dostałem... :P
Startuj do Cisco do Krk, lepszej możliwości rozwoju nie będziesz miał w żadnej innej firmie.
Na pewno?

Awatar użytkownika
garfield
CCIE
CCIE
Posty: 2882
Rejestracja: 25 sie 2006, 18:32
Lokalizacja: Gdynia

#37

#37 Post autor: garfield »

Keadwen pisze:Ja do Cisco aplikowalem 2-3 razy - na staż, czy to na TAC'a; nigdy nawet zwrotnej odpowiedzi nie dostałem... :P
Startuj do Cisco do Krk, lepszej możliwości rozwoju nie będziesz miał w żadnej innej firmie.
Na pewno?
Ale miałeś chociaż jadna rozmowe ?
Jeśli nie to znaczy ze na dzień dzisiejszy nie pasujesz - realia jak w każdej innej firmie


BTW - mialem napisac ze ewentaulnie google i wlasnie widze ze tam pracujesz :wink:
Remember that the lab is just looking for reachability and not “optimal reachability”.

Keadwen
wannabe
wannabe
Posty: 192
Rejestracja: 03 paź 2011, 07:14

#38

#38 Post autor: Keadwen »

Dostałem tylko jednego emaila - od teamu Meraki, że bez degree (bo nie mam jeszcze licencjatu) to mogę sobie zapomnieć. A tak to nawet nie było rozmowy telefonicznej.

Wracając do tematu tego wątku:
Atos kiedyś jak odwiedził Politechnike Poznanską z warsztatami (podczas mojego pierwszego i jedynego roku studiów na PP) to bardzo fajnie się zaprezentował i sądzę, że jest super miejscem by zacząć. Bardzo byłem kiedyś najarany by tam do Bydgoszczy wlecieć, lecz mnie nie przyjeli ;)
Na warsztatach mialem drugie miejsce z zadań sieciowych, a ziomek co wygrał (V rok studiów) dostał ofertę - więc dobry układ.

Awatar użytkownika
eprom
wannabe
wannabe
Posty: 414
Rejestracja: 17 lis 2003, 11:18
Lokalizacja: Krakow
Kontakt:

#39

#39 Post autor: eprom »

pangi pisze: Tylko kurcze, czemu majac tak piekny kraj jak Polska trzeba szukac pracy za granica, mi sie tutaj jak na te chwile podoba, mam tu rodzine, mam przyjaciol wiec na te chwile chcialbym tutaj pozostac, poza tym jestem u siebie, chcialbym pracowac we wlasnym kraju, pracowac na swoj rachunek, poznac fajnych i milych przyjaciol...
Brawo!!! wiecej takich nam potrzeba :-)
--

excubitor
wannabe
wannabe
Posty: 72
Rejestracja: 16 cze 2014, 13:18
Lokalizacja: Lublin

#40

#40 Post autor: excubitor »

SQ8UW pisze:Kto w miarę ma szacunek do siebie, jest ambitny to nie uderza do Atosa, a bo ma 400km i dają mu 2,5k netto na start.
Zaraz, mówisz że za to ich "5x10h" dają dwapińcet?

arczi45
member
member
Posty: 37
Rejestracja: 28 wrz 2009, 20:33
Lokalizacja: Wroclaw

#41

#41 Post autor: arczi45 »

Wszystko zależy od tego co potrafisz, ile na starcie wynegocjujesz i do jakiego działu trafisz.

Jak dla osób bez doświadczenia, a mające wiedzę początkową z sieci i chęć rozwoju, zarobki są całkiem okej.

Awatar użytkownika
pangi
member
member
Posty: 25
Rejestracja: 02 lut 2010, 21:01
Lokalizacja: Szczecin

#42

#42 Post autor: pangi »

Moglby ktos przyblizyc rozmowe na miejscu z inzynierami, jaka ona ma przebieg? Czyste pytania teoretyczne, zadania praktyczne, lab w PT? ;-)

Z gory dzieki za jakiekolwiek info.

sowaa
fresh
fresh
Posty: 2
Rejestracja: 10 lut 2015, 20:15

#43

#43 Post autor: sowaa »

Witam wszystkich serdecznie,

Ja mam pytanko do kolegów o rekrutację w Atosie, a mianowicie o język angielski (wiem, że nie raz było to już poruszane ale odpowiedzi pod swoim kontem nie znalazlem). Chodzi mi o konkretną informację.
Z tego co wiadomo minimalnywymagany poziom języka angielskiego to B1, jednak w mojej sytuacji czytanie myślę, że jest na dużo wyższym poziomie, jednak jeśli chodzi o mowę to może być poniżej wymaganego B1.

Nie chciałbym złożyć cv i odpaść przez nieznajomość języka, później nie wiadomo kiedy byliby skłonni rozpatrzyć moje ponownie ponownie :|

Czy ktoś się orientuje czy ta firma dopuszcza osoby z gorszą znajomością języka i daje możliwość poduczenia?

Dodam, że dopiero chciałbym rozpocząć swoją karierę z sieciami i w niedalekiej przyszłości będę się starał o pracę w Atosie na stanowisko Network operator. Jestem na etapie przygotowań do CCNA i obawiam się, że język (konwersacja) będzie mnie blokował (choć nad tym też staram się pracować).

Dlatego prośba do osób, które orientują się temacie pracy i rekrutacji w tej firmie o jakiekolwiek sugestie :D

heniek
wannabe
wannabe
Posty: 114
Rejestracja: 28 wrz 2006, 18:15

#44

#44 Post autor: heniek »

"... odpowiedzi pod swoim kontem nie znalazlem ..."

tzn. gdzie masz to konto? na Facebook'u? ;>

arczi45
member
member
Posty: 37
Rejestracja: 28 wrz 2009, 20:33
Lokalizacja: Wroclaw

#45

#45 Post autor: arczi45 »

Pytania są z tego co masz napisane w CV, więc wiadomo czego się spodziewać. Wiadomo, nikt nie będzie pytał o jakieś wybitne szczegóły, celem jest sprawdzenie czy wiesz co to i jak działa, porównania.

Z praktycznych rzeczy to jedyne co możesz zrobić na tablicy to subneting oraz zastanowienie się w jaki sposób przejdzie pakiet przez sieć. Jeśli rzetelnie podszedłeś do tego co napisałeś, problemu najmniejszego nie będzie.

Co do języka to samo, jeśli przerabiałeś materiał w angielskim, również łatwo pójdzie.

Powodzenia :)

ODPOWIEDZ