CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 20 kwie 2018, 08:41

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna
Autor Wiadomość
Post #16 : 27 wrz 2017, 22:08 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 04 mar 2009, 20:17
Posty: 209
Lokalizacja: Warszawa
Po rozmowie wygladalo, ze nie szukaja inzyniera tylko kogos kto uprawia jakis wysokopoziomowy bullshit w stylu project managera od przesuwania maili w lewo i prawo. Mnie nikt nie zapytal o to, na czym sie znam ani czym sie zajmowalem. Natomiast z doswiadczenia brak feedbacku najczesciej sugeruje problem z $.


Na górę
Post #17 : 28 wrz 2017, 08:30 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 22 cze 2010, 16:27
Posty: 100
Hej,

Próbowałem na network architecta, po rozmowie telefonicznej otrzymałem informację ,że manager będzie chciał ze mną rozmawiać ale najpierw zostałem poproszony o aplikowanie online. Dzień po wypełnieniu dostałem odbitkę, że sorry ale nie! Zadzowniłem do P&G żeby się dowiedzieć o co chodzi w ogóle i skąd taka zmianas decyzji, to dostałem odpowiedź, że zmienili trochę stanowisko i nie mam udokumentowanego 3 letniego doświadczenia w Javie :D

_________________
http://pl.linkedin.com/pub/jacek-frankowski/40/770/ba9


Na górę
Post #18 : 28 wrz 2017, 08:48 
Offline
member
member

Rejestracja: 10 lis 2008, 16:43
Posty: 49
Przeszedlem 4 rozmowy na network architeckta, i mieli sie odezwac po tygodniu od ostatniej ktora byla w polowie czerwca :) W okolicach sierpnia dostalem jakis mail ze niby by mnie chcieli ale poki co to stanowisko jest nieakutalne.


Na górę
Post #19 : 28 wrz 2017, 10:25 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 08 cze 2015, 20:38
Posty: 76
Dostałem od nich list intencyjny - aplikowałem na network architekta, a na koniec procesu oferta przyszla na inzyniera, bo w miedzyczasie stanowiska architektow sie rzekomo skonczyly. Ostatecznie zrezygnowalem, bo zostalem oszukany - nawet w momencie otrzymania listu intencyjnego zapewniali o pracy z domu, a za 2 dni ta sama osoba z HR z przyszlym szefem mowili, ze przeciez nie ma pracy z domu, bo to projekt specjalny. Do samego konca nawet przyszly szef nie byl w stanie wyjasnic jak ma wygladac praca i czego oczekuja od inzyniera (czy architekta), bo sami jeszcze nie wiedza (a mialem z nim ponadprogramowe 2 rozmowy na ten temat). Pomijam to, ze caly proces trwal od kwietnia do konca lipca. List intencyjny dostalem 31 lipca o 15:00, co tez jest niepowazne.

Trafilo tam 2 znajomych i sa zadowoleni. Bardzo dobre zarobki. Zespoly sie buduja, wiec jest szansa, zeby probowac dobrze sie ustawic. Mnie zniechecil beton korporacyjny, oszustwo w sprawie pracy z domu i brak wizji jak to ma wygladac. To chyba najgorszy proces rekrutacyjny w jakim bralem udzial.


Na górę
Post #20 : 28 wrz 2017, 10:57 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1825
Lokalizacja: Edinburgh
Cytuj:
Trafilo tam 2 znajomych i sa zadowoleni. Bardzo dobre zarobki. Zespoly sie buduja, wiec jest szansa, zeby probowac dobrze sie ustawic. Mnie zniechecil beton korporacyjny, oszustwo w sprawie pracy z domu i brak wizji jak to ma wygladac. To chyba najgorszy proces rekrutacyjny w jakim bralem udzial.
Móglbys zdefiniowac "bardzo dobre zarobki"? Tzn jakie kwalifikacje z grubsza = jaka kasa?

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Post #21 : 28 wrz 2017, 11:05 
Offline
member
member

Rejestracja: 16 sie 2006, 12:18
Posty: 23
Lokalizacja: Warsaw
Praca z domu juz jest. Potwierdzone

Co do zarobkow to zalezy ile chcesz , jak przestrzelisz to podziekuja, ale stawki sa z wyzszej polki rynkowej.


Na górę
Post #22 : 28 wrz 2017, 11:15 
Offline
member
member

Rejestracja: 19 lut 2016, 12:26
Posty: 36
Praca z domu max dwa dni w tygodniu.


Na górę
Post #23 : 28 wrz 2017, 11:37 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 27 wrz 2007, 01:13
Posty: 519
Cytuj:
Cytuj:
Trafilo tam 2 znajomych i sa zadowoleni. Bardzo dobre zarobki. Zespoly sie buduja, wiec jest szansa, zeby probowac dobrze sie ustawic. Mnie zniechecil beton korporacyjny, oszustwo w sprawie pracy z domu i brak wizji jak to ma wygladac. To chyba najgorszy proces rekrutacyjny w jakim bralem udzial.
Móglbys zdefiniowac "bardzo dobre zarobki"? Tzn jakie kwalifikacje z grubsza = jaka kasa?
Tja wszyscy zawsze pisza/mowia bardzo dobra kasa a potem sie okazuje ze to polowa tego co juz zarabiasz :lol:


Na górę
Post #24 : 28 wrz 2017, 11:45 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1825
Lokalizacja: Edinburgh
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Trafilo tam 2 znajomych i sa zadowoleni. Bardzo dobre zarobki. Zespoly sie buduja, wiec jest szansa, zeby probowac dobrze sie ustawic. Mnie zniechecil beton korporacyjny, oszustwo w sprawie pracy z domu i brak wizji jak to ma wygladac. To chyba najgorszy proces rekrutacyjny w jakim bralem udzial.
Móglbys zdefiniowac "bardzo dobre zarobki"? Tzn jakie kwalifikacje z grubsza = jaka kasa?
Tja wszyscy zawsze pisza/mowia bardzo dobra kasa a potem sie okazuje ze to polowa tego co juz zarabiasz :lol:
No wlasnie... ale moze to i dobrze bo bardziej doceniasz to co masz :)

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Post #25 : 28 wrz 2017, 11:59 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 27 wrz 2007, 01:13
Posty: 519
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:

Móglbys zdefiniowac "bardzo dobre zarobki"? Tzn jakie kwalifikacje z grubsza = jaka kasa?
Tja wszyscy zawsze pisza/mowia bardzo dobra kasa a potem sie okazuje ze to polowa tego co juz zarabiasz :lol:
No wlasnie... ale moze to i dobrze bo bardziej doceniasz to co masz :)
Rozmawiasz z inna firma nie poto by doceniasz co masz tylko poto by miec wiecej :P


Na górę
Post #26 : 28 wrz 2017, 13:06 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 08 cze 2015, 20:38
Posty: 76
Cytuj:
Cytuj:
Trafilo tam 2 znajomych i sa zadowoleni. Bardzo dobre zarobki. Zespoly sie buduja, wiec jest szansa, zeby probowac dobrze sie ustawic. Mnie zniechecil beton korporacyjny, oszustwo w sprawie pracy z domu i brak wizji jak to ma wygladac. To chyba najgorszy proces rekrutacyjny w jakim bralem udzial.
Móglbys zdefiniowac "bardzo dobre zarobki"? Tzn jakie kwalifikacje z grubsza = jaka kasa?
Wyższe niż w załączanych tu raportach Antal czy Hays.
Co do pracy z domu - jeśli coś się zmieniło, to w ostatnich dniach i nie do końca w to wierzę. Pracy z domu w tym projekcie ma nie być przez około 1-2 lata.


Na górę
Post #27 : 28 wrz 2017, 13:11 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 07 lis 2007, 14:57
Posty: 773
Lokalizacja: Poznań, Szczecin
Cytuj:
Rozmawiasz z inna firma nie poto by doceniasz co masz tylko poto by miec wiecej :P
Nie wiem chłopie czy Ty masz dysleksję itp problemy, ale chyba czasami warto przeczytać choć raz to co się wysyła.

mHuba


Na górę
Post #28 : 28 wrz 2017, 13:24 
Offline
member
member

Rejestracja: 16 sie 2006, 12:18
Posty: 23
Lokalizacja: Warsaw
Ja nie napisałem kiedy się zmieniło, z dobrego źródła wiem, że się zmieniło i praca z domu jest. Dla nowych pewnie po jakimś czasie , ale nie sądzę aby był to "drastycznie długi" okres raczej standardowy 2-4 miesiące, chyba że trafi się krycztnie oporna masa to wtedy siedzi w biurze i się uczy.


Na górę
Post #29 : 28 wrz 2017, 14:02 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 08 cze 2015, 20:38
Posty: 76
Cytuj:
Ja nie napisałem kiedy się zmieniło, z dobrego źródła wiem, że się zmieniło i praca z domu jest. Dla nowych pewnie po jakimś czasie , ale nie sądzę aby był to "drastycznie długi" okres raczej standardowy 2-4 miesiące, chyba że trafi się krycztnie oporna masa to wtedy siedzi w biurze i się uczy.
Mówimy o 2 różnych rzeczach. Generalnie WFH w P&G jest jak najbardziej, 2-3 dni w tygodniu. Ale nie w tym konkretnym projekcie, pod który są te rekrutacje. _Może_ będzie i nie wiadomo kiedy dokladnie. Nie chodzi tu o bycie świeżym czy nie.


Na górę
Post #30 : 28 wrz 2017, 14:55 
Offline
member
member

Rejestracja: 16 sie 2006, 12:18
Posty: 23
Lokalizacja: Warsaw
No to już jest w TYM projekcie WFH.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2 3 Następna

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl