CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 21 sty 2018, 23:25

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
Post #1 : 02 lip 2017, 10:59 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2017, 21:46
Posty: 68
Cześć! Pytanie mam. Czy do książek CCNP Switch i Route, a nawet CCNA sprzęt do [przyswojenia materiału/opanowania zagadnień] t. j switch Cisco 3550 i Router Cisco 1721 będzie dobry? Czy nie muszę go kupować i co byście polecili innego! :) Czekam na merytoryczne porady.


Na górę
Post #2 : 02 lip 2017, 12:35 
Offline
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Posty: 4842
Lokalizacja: Warsaw, PL
Zakup subskrybcję VIRLa

_________________
Facebook: https://www.facebook.com/Piotr.Wojciechowski.CCIE
LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/peper
Twitter: http://www.twitter.com/PiotrW_CCIE
Blog: http://blog.it-playground.eu

"Zapomniałem że od kilku lat wszyscy giną jakby nigdy ich nie miało być
w stu tysiącach jednakowych miast giną jak psy"


Na górę
Post #3 : 02 lip 2017, 14:40 
Offline
member
member

Rejestracja: 06 lut 2017, 18:52
Posty: 17
Do "przyswojenia materiału/opanowania zagadnień" w zupełności wystarczy Ci symulator/emulator sieci bez wydawania kasy na sprzęt.


Na górę
Post #4 : 02 lip 2017, 15:57 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2017, 21:46
Posty: 68
Okey. Bez fizycznego sprzętu. Jeśli chodzi o programy to jaki najlepszy co by miał obsługę switchingu? Może być unl lub gns3 ;)


Na górę
Post #5 : 02 lip 2017, 18:05 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 30 paź 2011, 02:29
Posty: 120
Ten temat już był tyle razy wałkowany na tym forum, że przy odrobinie chęci znalazłbyś wszystkie potrzebne informacje w ciągu kilku minut.

Do CCNA wystarczy Ci Packet Tracer, do CCNP ViRL, GNS3, EVE-NG, różnego rodzaju rack rentals itd.
Ale jeśli nie masz/miałeś styczności z fizycznymi pudłami, to czasami warto zakupić sobie jakieś fizyczne pudło i pobawić się nim.


Na górę
Post #6 : 02 lip 2017, 19:57 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2017, 21:46
Posty: 68
Cenna uwaga!
:)


Na górę
Post #7 : 02 lip 2017, 22:31 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1606
Lokalizacja: UK
Mam switche na sprzedaz, po wiecej info, zapraszam na priv

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Post #8 : 03 lip 2017, 10:24 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 09 paź 2010, 22:10
Posty: 90
Lokalizacja: Kraków
Tak samo jak przedmówca - mogę sprzedać trochę 3750 w różnych wersjach (CWS-C3750-24PS/TS-S - te mają IOS 12.2(55) i WS-C3750V2-24/48PS/TS-S - te mają IOS 15.0(2)). Do CCNA RS na pewno wystarczą, do CCNP RS wydaje mi się, że też - prowadziłem na nich zajęcia do jednego i drugiego - nie mogę sobie przypomnieć, żeby czegoś nie było (na pewno PVLAN i MST dało się zrobić). Więcej info na priv. :)


Na górę
Post #9 : 03 lip 2017, 13:03 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 30 lis 2006, 08:44
Posty: 3891
Cytuj:
Mam switche na sprzedaz, po wiecej info, zapraszam na priv
"A gdzie widełki?" ;)


Na górę
Post #10 : 03 lip 2017, 13:56 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 09 lip 2012, 22:10
Posty: 312
Lokalizacja: Wałbrzych/Wrocław
Cytuj:
Cytuj:
Mam switche na sprzedaz, po wiecej info, zapraszam na priv
"A gdzie widełki?" ;)
hihihi :>


Na górę
Post #11 : 03 lip 2017, 15:14 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 09 paź 2010, 22:10
Posty: 90
Lokalizacja: Kraków
Cytuj:
Cytuj:
Mam switche na sprzedaz, po wiecej info, zapraszam na priv
"A gdzie widełki?" ;)
Niby nie ja zostałem wywołany, ale...
500 zł za te v2, 250 za te stare. ;)


Na górę
Post #12 : 03 lip 2017, 18:53 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1606
Lokalizacja: UK
Cytuj:
Cytuj:
Mam switche na sprzedaz, po wiecej info, zapraszam na priv
"A gdzie widełki?" ;)
Hehe :D :lol:

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Post #13 : 03 lip 2017, 18:54 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1606
Lokalizacja: UK
Ps.
swoja droga :D
Dalej aktualne


viewtopic.php?f=48&t=23323
viewtopic.php?f=48&t=23322
viewtopic.php?f=48&t=22959

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Post #14 : 04 lip 2017, 06:28 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 mar 2017, 21:46
Posty: 68
Tylko czy ktoś ma z was książkę CCNP Route po polsku? Kupiłbym i napisać tu albo na priv ;)


Na górę
Post #15 : 04 lip 2017, 11:29 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 27 wrz 2007, 01:13
Posty: 522
Cytuj:
Tylko czy ktoś ma z was książkę CCNP Route po polsku? Kupiłbym i napisać tu albo na priv ;)
Boj sie boga
uczyc sie czegokolwiek z dzialki IT po polsku to strzal w kolano


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl