Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

praca itp

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
nowyk123
wannabe
wannabe
Posty: 71
Rejestracja: 05 mar 2017, 21:46

Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#1

#1 Post autor: nowyk123 » 02 lip 2017, 10:59

Cześć! Pytanie mam. Czy do książek CCNP Switch i Route, a nawet CCNA sprzęt do [przyswojenia materiału/opanowania zagadnień] t. j switch Cisco 3550 i Router Cisco 1721 będzie dobry? Czy nie muszę go kupować i co byście polecili innego! :) Czekam na merytoryczne porady.

Awatar użytkownika
peper
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Posty: 4862
Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Lokalizacja: Warsaw, PL
Kontakt:

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#2

#2 Post autor: peper » 02 lip 2017, 12:35

Zakup subskrybcję VIRLa
Facebook: https://www.facebook.com/Piotr.Wojciechowski.CCIE
LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/peper
Twitter: http://www.twitter.com/PiotrW_CCIE
Blog: http://blog.it-playground.eu

"Zapomniałem że od kilku lat wszyscy giną jakby nigdy ich nie miało być
w stu tysiącach jednakowych miast giną jak psy"

Qrinq
member
member
Posty: 17
Rejestracja: 06 lut 2017, 18:52

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#3

#3 Post autor: Qrinq » 02 lip 2017, 14:40

Do "przyswojenia materiału/opanowania zagadnień" w zupełności wystarczy Ci symulator/emulator sieci bez wydawania kasy na sprzęt.

Awatar użytkownika
nowyk123
wannabe
wannabe
Posty: 71
Rejestracja: 05 mar 2017, 21:46

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#4

#4 Post autor: nowyk123 » 02 lip 2017, 15:57

Okey. Bez fizycznego sprzętu. Jeśli chodzi o programy to jaki najlepszy co by miał obsługę switchingu? Może być unl lub gns3 ;)

majki
wannabe
wannabe
Posty: 124
Rejestracja: 30 paź 2011, 02:29

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#5

#5 Post autor: majki » 02 lip 2017, 18:05

Ten temat już był tyle razy wałkowany na tym forum, że przy odrobinie chęci znalazłbyś wszystkie potrzebne informacje w ciągu kilku minut.

Do CCNA wystarczy Ci Packet Tracer, do CCNP ViRL, GNS3, EVE-NG, różnego rodzaju rack rentals itd.
Ale jeśli nie masz/miałeś styczności z fizycznymi pudłami, to czasami warto zakupić sobie jakieś fizyczne pudło i pobawić się nim.

Awatar użytkownika
nowyk123
wannabe
wannabe
Posty: 71
Rejestracja: 05 mar 2017, 21:46

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#6

#6 Post autor: nowyk123 » 02 lip 2017, 19:57

Cenna uwaga!
:)

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1658
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#7

#7 Post autor: Wojtachinho » 02 lip 2017, 22:31

Mam switche na sprzedaz, po wiecej info, zapraszam na priv
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl

DawidS28
wannabe
wannabe
Posty: 107
Rejestracja: 09 paź 2010, 22:10
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#8

#8 Post autor: DawidS28 » 03 lip 2017, 10:24

Tak samo jak przedmówca - mogę sprzedać trochę 3750 w różnych wersjach (CWS-C3750-24PS/TS-S - te mają IOS 12.2(55) i WS-C3750V2-24/48PS/TS-S - te mają IOS 15.0(2)). Do CCNA RS na pewno wystarczą, do CCNP RS wydaje mi się, że też - prowadziłem na nich zajęcia do jednego i drugiego - nie mogę sobie przypomnieć, żeby czegoś nie było (na pewno PVLAN i MST dało się zrobić). Więcej info na priv. :)

lbromirs
CCIE
CCIE
Posty: 3931
Rejestracja: 30 lis 2006, 08:44

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#9

#9 Post autor: lbromirs » 03 lip 2017, 13:03

Wojtachinho pisze:Mam switche na sprzedaz, po wiecej info, zapraszam na priv
"A gdzie widełki?" ;)

saiqard
wannabe
wannabe
Posty: 327
Rejestracja: 09 lip 2012, 22:10
Lokalizacja: Wałbrzych/Wrocław

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#10

#10 Post autor: saiqard » 03 lip 2017, 13:56

lbromirs pisze:
Wojtachinho pisze:Mam switche na sprzedaz, po wiecej info, zapraszam na priv
"A gdzie widełki?" ;)
hihihi :>

DawidS28
wannabe
wannabe
Posty: 107
Rejestracja: 09 paź 2010, 22:10
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#11

#11 Post autor: DawidS28 » 03 lip 2017, 15:14

lbromirs pisze:
Wojtachinho pisze:Mam switche na sprzedaz, po wiecej info, zapraszam na priv
"A gdzie widełki?" ;)
Niby nie ja zostałem wywołany, ale...
500 zł za te v2, 250 za te stare. ;)

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1658
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#12

#12 Post autor: Wojtachinho » 03 lip 2017, 18:53

lbromirs pisze:
Wojtachinho pisze:Mam switche na sprzedaz, po wiecej info, zapraszam na priv
"A gdzie widełki?" ;)
Hehe :D :lol:
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1658
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#13

#13 Post autor: Wojtachinho » 03 lip 2017, 18:54

.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl

Awatar użytkownika
nowyk123
wannabe
wannabe
Posty: 71
Rejestracja: 05 mar 2017, 21:46

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#14

#14 Post autor: nowyk123 » 04 lip 2017, 06:28

Tylko czy ktoś ma z was książkę CCNP Route po polsku? Kupiłbym i napisać tu albo na priv ;)

freel4ncer
wannabe
wannabe
Posty: 523
Rejestracja: 27 wrz 2007, 01:13

Re: Pytanie o zakup sprzętu do CCNP i CCNA

#15

#15 Post autor: freel4ncer » 04 lip 2017, 11:29

nowyk123 pisze:Tylko czy ktoś ma z was książkę CCNP Route po polsku? Kupiłbym i napisać tu albo na priv ;)
Boj sie boga
uczyc sie czegokolwiek z dzialki IT po polsku to strzal w kolano

ODPOWIEDZ