Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

praca itp

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
saleta16
rookie
rookie
Posty: 13
Rejestracja: 10 gru 2015, 11:24
Lokalizacja: Poland

Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#1

#1 Post autor: saleta16 » 01 gru 2017, 18:17

Kto słyszał o zwolnieniach w Cisco Kraków ludzi, którzy są na B2B?
Dostałem info od znajomego a miałem tam aplikować i widzę, że dalej rekrutacje są otwarte, ktoś coś wie? Czy lepiej sobie darować jak się dzieją takie rzeczy.... ?

lbromirs
CCIE
CCIE
Posty: 3931
Rejestracja: 30 lis 2006, 08:44

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#2

#2 Post autor: lbromirs » 01 gru 2017, 18:43

saleta16 pisze:
01 gru 2017, 18:17
Kto słyszał o zwolnieniach w Cisco Kraków ludzi, którzy są na B2B?
Dostałem info od znajomego a miałem tam aplikować i widzę, że dalej rekrutacje są otwarte, ktoś coś wie? Czy lepiej sobie darować jak się dzieją takie rzeczy.... ?
Kraków cały czas rekrutuje i będzie rekrutował. Zapotrzebowanie jest ogromne, w szczególności do TACa. Pamiętaj jednak, że w Krakowie mamy -naście różnych działów.

saleta16
rookie
rookie
Posty: 13
Rejestracja: 10 gru 2015, 11:24
Lokalizacja: Poland

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#3

#3 Post autor: saleta16 » 01 gru 2017, 22:12

Faktycznie bo te zwolnienia miały dotyczy działu SOC - dosyć mocny dział (tak przynajmniej twierdzą rekruterzy:) )
Czyli zachęcasz mimo wszystko?

Awatar użytkownika
art
wannabe
wannabe
Posty: 401
Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#4

#4 Post autor: art » 02 gru 2017, 20:49

TAC chyba nie ma umow b2b. A co do samego b2b, szalu z kasa nie ma to raz, dwa to jest korpo, slupek sie nie zgadza w stanach i ciach, 1/3 osob nie ma i slupek sie zgadza :)
Ups I switched again =)

saleta16
rookie
rookie
Posty: 13
Rejestracja: 10 gru 2015, 11:24
Lokalizacja: Poland

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#5

#5 Post autor: saleta16 » 04 gru 2017, 09:12

ok wszystko jasne,

To ja dziękuję :)

Phibrizzo
wannabe
wannabe
Posty: 125
Rejestracja: 13 mar 2011, 23:01

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#6

#6 Post autor: Phibrizzo » 19 gru 2017, 19:48

saleta16 pisze:
04 gru 2017, 09:12
ok wszystko jasne,

To ja dziękuję :)
ja radze podejsc do sprawy inaczej ....
jesli ryzyko jest duze nie skreslaj odrazu firmy - dopasuj stawke do ryzyka.
Np. masz obecnie 15 000 na UoP i chcesz przejsc na B2B do klienta o wysokim ryzyku:
oblicz stawke dzienna ale jako marze za ryzyko wez wiecej niz 50% np 100 lub 150%. Jesli ich nie bedzie stac to ich problem - ty nic nie tracisz.
Moze jednak byc tak ze firma nie bedzie miala wyjscia i w danej chwili zaakceptuje cie za stawke wieksza niz zrobilaby to w bardziej dla niej sprzyjajacych okolicznosciach.
Jak obliczyc stawke na b2b zachecam do zapoznania sie z postem:
viewtopic.php?t=22784

tylko nie idz przez pentaconsulting - to agencja o watpliwej reputacji i niskich standardach

co do tego co ci mowia rekruterzy i managerowie podczas rekrutacji jest takie powiedzenie:
wiesz kiedy rekruter klamie ? kiedy porusza ustami .... to samo tyczy sie managerow
ty musisz negocjowac stawke twardo i nie zwarzac na slodkie pierdy wydobywajace sie z ust rekrutera czy managera

lbromirs
CCIE
CCIE
Posty: 3931
Rejestracja: 30 lis 2006, 08:44

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#7

#7 Post autor: lbromirs » 19 gru 2017, 21:11

Phibrizzo pisze:
19 gru 2017, 19:48
co do tego co ci mowia rekruterzy i managerowie podczas rekrutacji jest takie powiedzenie:
wiesz kiedy rekruter klamie ? kiedy porusza ustami .... to samo tyczy sie managerow
Jako manager śmiem zaprotestować.
Phibrizzo pisze:ty musisz negocjowac stawke twardo i nie zwarzac na slodkie pierdy wydobywajace sie z ust rekrutera czy managera
A jeszcze lepiej jest jednak *zważać*.

andrei
fresh
fresh
Posty: 7
Rejestracja: 05 gru 2017, 14:37

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#8

#8 Post autor: andrei » 21 gru 2017, 13:29

Do twórcy postu,

Ja miałem pracować w SOCu w Krakowie w Cisco od 1 grudnia na B2B przez Experis/Manpower.
Rekrutacje przeszedłem, w poprzedniej pracy byłem na wypowiedzeniu (3 meisiące) , już miąłem Cisco Badge do wejścia do biura, przygotowywałem się do nowej pracy (ostatnie labowanie;)).
Ale dzień przed 1 grudnia dostałem telefon od Experisu, że niestety są cięcia w Cisco i nie zacznę pracy w SOCu.
Oczywiście mam z nimi umowę B2B, ale Panie rekruterki jednym głosem, że dostane 2 tygodniowy ekwiwalent i że to jest ich dobra wola bo miesięczne wypowiedzenie w takiej sytuacji nie obowiązuje.... ale że załatwią mi inną prace itp
Grudzień mija a Experis żadje innej ofery nie przedstawił, pieniędzy nie wypłacił, a w Cisco nikt tego nie chce komentować. Sam Experis wsyztsko nieprofesjonlanie zwalił na CIsco, w każdym mailu/rozmowie twierdzi, że to ich wina itp id.... Dramat.

Dlatego przestrzegam Przed Experis firmą wszystkich, którzy czytają to forum.
Szkoda tylko bo Cisco w Krakowie traci reputacje przez takie firmy...

Pozdrawiam!

Kyniu
wannabe
wannabe
Posty: 3416
Rejestracja: 04 lis 2006, 16:23

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#9

#9 Post autor: Kyniu » 21 gru 2017, 13:33

andrei pisze:
21 gru 2017, 13:29
Dlatego przestrzegam Przed Experis firmą wszystkich, którzy czytają to forum.
Napisz o tym na LinkedIn bo tu zaglądają tylko nieliczni.
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure.

andrei
fresh
fresh
Posty: 7
Rejestracja: 05 gru 2017, 14:37

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#10

#10 Post autor: andrei » 21 gru 2017, 13:35

Napiszę, jak tylko dostanę jakieś pieniądze (o ile w ogóle)

bartek17
member
member
Posty: 20
Rejestracja: 05 lut 2015, 10:55

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#11

#11 Post autor: bartek17 » 22 gru 2017, 14:26

Koledzy z Cisco (Łukasz, Sebastian)- jakieś informacje odnośnie sprawy z Waszej strony?

nowy
wannabe
wannabe
Posty: 208
Rejestracja: 10 paź 2006, 20:26
Lokalizacja: Warszawa

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#12

#12 Post autor: nowy » 22 gru 2017, 17:11

Kyniu pisze:
21 gru 2017, 13:33
andrei pisze:
21 gru 2017, 13:29
Dlatego przestrzegam Przed Experis firmą wszystkich, którzy czytają to forum.
Napisz o tym na LinkedIn bo tu zaglądają tylko nieliczni.
To nie wina pośrednika tylko Cisco.

lbromirs
CCIE
CCIE
Posty: 3931
Rejestracja: 30 lis 2006, 08:44

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#13

#13 Post autor: lbromirs » 23 gru 2017, 01:37

bartek17 pisze:
22 gru 2017, 14:26
Koledzy z Cisco (Łukasz, Sebastian)- jakieś informacje odnośnie sprawy z Waszej strony?
Poprosiłem nasze HRy z Krakowa o rzucenie okiem na ten temat - w szczególności firm zewnętrznych. Niestety nie znam szczegółów, a pierwsze informacje dostaniemy dopiero po Świętach, a najprawdopodobniej wręcz - po Nowym Roku. Teraz wszyscy poszli na urlopy.

majki
wannabe
wannabe
Posty: 124
Rejestracja: 30 paź 2011, 02:29

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#14

#14 Post autor: majki » 23 gru 2017, 16:34

nowy pisze:
22 gru 2017, 17:11
Kyniu pisze:
21 gru 2017, 13:33
andrei pisze:
21 gru 2017, 13:29
Dlatego przestrzegam Przed Experis firmą wszystkich, którzy czytają to forum.
Napisz o tym na LinkedIn bo tu zaglądają tylko nieliczni.
To nie wina pośrednika tylko Cisco.
Dokładnie.
To, jak postąpiło Cisco ze zwolnionymi pracownikami (jednym dali znać wcześniej, że będą zwolnieni, inni dowiedzieli się dopiero w dniu wręczenia wypowiedzenia) to jedno - ok, zwolnienia się zdarzają.
Ale fakt, że Cisco zapomniało powiadomić vendorów, że rekrutacje do SOCa są wstrzymane to już jest plama na całej linii. Doszło wręcz do patologicznej sytuacji, że koledzy dostawali oferty pracy z firm zewnętrznych do SOCa dzień/dwa po oficjalnym ogłoszeniu zwolnień i freezie na nowe przyjęcia.

A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że w następnym kwartale SOC prawdopodobnie będzie na nowo przyjmował ludzi na te same pozycje :roll:

Awatar użytkownika
art
wannabe
wannabe
Posty: 401
Rejestracja: 04 lip 2011, 10:25

Re: Zwolnienia B2B Cisco Kraków !

#15

#15 Post autor: art » 23 gru 2017, 21:05

majki pisze:
23 gru 2017, 16:34
A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że w następnym kwartale SOC prawdopodobnie będzie na nowo przyjmował ludzi na te same pozycje :roll:
A co sie dziwisz ? Pisalem o tym wyzej, slupek sie nie zgadzal I stany ciachnely tabelke. Poczekaja kwartal albo dwa I znow bedzie na jakis czas zatrudniac itp itd.
Ups I switched again =)

ODPOWIEDZ