CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 24 lis 2017, 06:46

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 04 kwie 2015, 22:32 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 09 maja 2005, 10:33
Posty: 366
Lokalizacja: Zielona Góra
W końcu się zmobilizowałem:

Nowy aktualny adres strony:
https://rebahas.usermd.net/srx-notes/

Są to moje zapiski podczas pracy a często poważnej walki z SRX ;) Nie odkrywam tutaj nie wiadomo czego, po prostu potrzebowałem mieć to pod ręką, coś co mogę szybko 'grepnąć'. Wrzucam do sieci, bo może komuś jeszcze od czasu do czasu się przyda.


Ostatnio zmieniony 14 lut 2016, 20:47 przez bart, łącznie zmieniany 2 razy.

Na górę
 Tytuł:
Post #2 : 04 kwie 2015, 22:35 
Offline
CCIE / Site Admin
CCIE / Site Admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 sie 2004, 12:19
Posty: 4837
Lokalizacja: Warsaw, PL
Popraf formatowanie listingów by się lepiej kod czytało :)

_________________
Facebook: https://www.facebook.com/Piotr.Wojciechowski.CCIE
LinkedIn: http://www.linkedin.com/in/peper
Twitter: http://www.twitter.com/PiotrW_CCIE
Blog: http://blog.it-playground.eu

"Zapomniałem że od kilku lat wszyscy giną jakby nigdy ich nie miało być
w stu tysiącach jednakowych miast giną jak psy"


Na górę
Post #3 : 23 kwie 2015, 11:00 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 17 lis 2003, 11:18
Posty: 419
Lokalizacja: Krakow
Cytuj:
W końcu się zmobilizowałem:

https://rebahas.mydevil.net/srx-notes/

Są to moje zapiski podczas pracy a często poważnej walki z SRX ;) Nie odkrywam tutaj nie wiadomo czego, po prostu potrzebowałem mieć to pod ręką, coś co mogę szybko 'grepnąć'. Wrzucam do sieci, bo może komuś jeszcze od czasu do czasu się przyda.
Well done! ;-)

_________________
--


Na górę
 Tytuł:
Post #4 : 11 lut 2016, 21:05 
Offline
member
member

Rejestracja: 24 gru 2011, 21:40
Posty: 15
Mozna poprosić update strong lub mozesz podeslac materialy na priv ?


Na górę
 Tytuł:
Post #5 : 14 lut 2016, 20:29 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 09 maja 2005, 10:33
Posty: 366
Lokalizacja: Zielona Góra
Zapomniałem, że zmienili ostatnio w moim hostingu domyślną domenę.
Aktualny adres strony:

https://rebahas.usermd.net/srx-notes/


Na górę
Post #6 : 30 paź 2017, 23:44 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 09 maja 2005, 10:33
Posty: 366
Lokalizacja: Zielona Góra
Jako, że znowu mnie zawiało na wody J to tym razem musiałem się zmierzyć z QoS. Jeżeli ktoś chciałby się pobawić a Application QoS to można zobaczyć co wydubałem:

https://srxnote.tk/2017/10/30/juniper-s ... /#more-413


Na górę
Post #7 : 03 lis 2017, 12:54 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 sty 2010, 23:51
Posty: 307
Cześć, czy możesz napisać co ten QoS ma robić i czy to kompletna konfiguracja?

_________________
listen, think, solve ..


Na górę
Post #8 : 06 lis 2017, 21:33 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 09 maja 2005, 10:33
Posty: 366
Lokalizacja: Zielona Góra
Cytuj:
Cześć, czy możesz napisać co ten QoS ma robić i czy to kompletna konfiguracja?
U mnie generalnie był problem z VOICE/VoIP czyli skype for business i telefonia Cisco. Do tego też jakieś wewnętrzne strony miały mieć priorytet. Mam jedną lokalizację na Tajwanie a tam jest deko słabo z internetami i do tego ruch do PL idzie prawie przez cały świat ;) także po zrobieniu tego AppQoS sytuacja się unormowała. Dla pewności też w każdej swojej lokalizacji przyciąłem upload dla kolejki BE do około 75% max pasma. Wiadomo, że nie mam żadnego wpływu na to co i jak leci do mnie z internetów ale lokalizacje latają po VPN full mesh więc tutaj akuratnie się sprawdza i jak na razie w zasadzie nic poprawiać nie musiałem. AppQoS daje naprawdę sporo możliwości i można sobie ładnie porzeźbić to i owo, zresztą jak w AppFirewall - no ale to każdy zna najlepiej swoje włości i dostosowuje pod siebie, wiadomix.


Na górę
Post #9 : 07 lis 2017, 09:22 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 cze 2008, 23:15
Posty: 420
Lokalizacja: Warsaw
Fajna sprawa. Dzięki za podrzucenie linka do bloga.

_________________
It doesn't matter how many certs you've got... it's really all about the pure knowledge behind them...


Na górę
Post #10 : 09 lis 2017, 10:51 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 sty 2010, 23:51
Posty: 307
Cytuj:

U mnie generalnie był problem z VOICE/VoIP czyli skype for business i telefonia Cisco. Do tego też jakieś wewnętrzne strony miały mieć priorytet. Mam jedną lokalizację na Tajwanie a tam jest deko słabo z internetami i do tego ruch do PL idzie prawie przez cały świat ;) także po zrobieniu tego AppQoS sytuacja się unormowała. Dla pewności też w każdej swojej lokalizacji przyciąłem upload dla kolejki BE do około 75% max pasma. Wiadomo, że nie mam żadnego wpływu na to co i jak leci do mnie z internetów ale lokalizacje latają po VPN full mesh więc tutaj akuratnie się sprawdza i jak na razie w zasadzie nic poprawiać nie musiałem. AppQoS daje naprawdę sporo możliwości i można sobie ładnie porzeźbić to i owo, zresztą jak w AppFirewall - no ale to każdy zna najlepiej swoje włości i dostosowuje pod siebie, wiadomix.
Czy mógłbyś pokazać konfigurację schedulerów ?

_________________
listen, think, solve ..


Na górę
Post #11 : 14 lis 2017, 19:53 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 09 maja 2005, 10:33
Posty: 366
Lokalizacja: Zielona Góra
Cytuj:
Czy mógłbyś pokazać konfigurację schedulerów ?
Nie miałem takiej potrzeby. A co byś chciał osiągnąć?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl