SRX 210 -> SSH/JWEB działą przez kilka sekund (przez VPN lub LAN)

JunOS / Juniper / Netscreen

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
papaj122
member
member
Posty: 16
Rejestracja: 24 gru 2011, 21:40

SRX 210 -> SSH/JWEB działą przez kilka sekund (przez VPN lub LAN)

#1

#1 Post autor: papaj122 » 14 lip 2016, 13:22

Hej,

Czy ktoś z Was miał podobny problem z SRX210 z management access ?
Czysty SRX w labie, bez żadnych security serwisów.

Od jakiegoś czasu jak chcę sie połączyć przez SSH / JWEB dostaję sie do urzadzenia ale po 2-3 sekundach urządzenie przestaje odpowiadac.
Ping do interfejsów działaja, urzadzenie przepuszcza ruch itp - jedyne co nie to nie działa SSH i JWEB.

Restart urzadzenia nie pomoga; factory default tez nie.

Firmware - 12.1X46

mihu
wannabe
wannabe
Posty: 745
Rejestracja: 10 kwie 2006, 10:37
Lokalizacja: Kraina Deszczowcow

Re: SRX 210 -> SSH/JWEB działą przez kilka sekund (przez VPN lub LAN)

#2

#2 Post autor: mihu » 25 lip 2016, 23:49

upgrade?
ML
-------------------------------------------------------------------------------------
"Minds are like parachutes, they work best when they are open"

michaliwanczuk
wannabe
wannabe
Posty: 187
Rejestracja: 17 kwie 2010, 21:48
Kontakt:

Re: SRX 210 -> SSH/JWEB działą przez kilka sekund (przez VPN lub LAN)

#3

#3 Post autor: michaliwanczuk » 27 lip 2016, 12:15

przypadkiem nie skończyło się miejsce na dysku na srx'ie ?
Michał

papaj122
member
member
Posty: 16
Rejestracja: 24 gru 2011, 21:40

Re: SRX 210 -> SSH/JWEB działą przez kilka sekund (przez VPN lub LAN)

#4

#4 Post autor: papaj122 » 27 lip 2016, 12:58

Dysk wyglada na spoko.

ZA SRX nie ma zadnego urzadzenia (labowe do testów VPNów)

Firmware sciaglem ze strony Junipera jako najnowszy ale stracilme obecnie dostep do mojego konta.
Postaram się wrzucić od nowa firmware.

restrykt
wannabe
wannabe
Posty: 79
Rejestracja: 30 wrz 2009, 19:46

Re: SRX 210 -> SSH/JWEB działą przez kilka sekund (przez VPN lub LAN)

#5

#5 Post autor: restrykt » 27 lip 2016, 23:15

Może to nie to, ale podobne symptomy miałem kiedyś na SRXie jak było zmienione MTU na jednym z linków po drodze do firewalla. Wszystko śmigało tylko mgmt siadał po kilku sekundach od połączenia.
Fall forward

ODPOWIEDZ