Rack Rental

Swobodne rozmowy na nie-sieciowe tematy

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Eskimos
fresh
fresh
Posty: 2
Rejestracja: 18 lis 2011, 13:51

Rack Rental

#1

#1 Post autor: Eskimos » 18 lis 2011, 14:00

Witam wszystkich.
Co sądzicie o takich ofertach jak:
http://ccie4u.com/index.shtml
http://www.gigavelocity.com/
http://www.racktimerentals.com/
http://www.thebryantadvantage.com/Rack%20Rentals.htm

Czy ktoś z Was korzystał z tych racków? Czy wiecie jakie są wady i zalety takiego dostępu.
Słyszałem że są problemy z akceptowaniem kart kredytowych za granicą przy płatnościach internetowych. Można gdzieś spotkać tańsze oferty? ......

Dzięki za odpowiedzi.

Awatar użytkownika
garfield
CCIE
CCIE
Posty: 2882
Rejestracja: 25 sie 2006, 18:32
Lokalizacja: Gdynia

#2

#2 Post autor: garfield » 18 lis 2011, 14:31

Hej
popatrz jeszcze:
www.ine.com
www.ipexpert.com

z platnoscia kartami nie mialem zadnych problemow
Remember that the lab is just looking for reachability and not “optimal reachability”.

Eskimos
fresh
fresh
Posty: 2
Rejestracja: 18 lis 2011, 13:51

#3

#3 Post autor: Eskimos » 18 lis 2011, 14:49

Dzięki za info.
Z którego korzystałeś?
Dostęp przez klienta ssh? Nie było problemów ze zrywaniem połączeń?

adaman
rookie
rookie
Posty: 10
Rejestracja: 21 maja 2008, 13:27
Lokalizacja: Koszalin, Polska

#4

#4 Post autor: adaman » 18 lis 2011, 20:38

Cześć
To ja dodam:
http://packetlife.net/lab/

korzystałem ucząc się do SWITCH exam.

Oszech

#5

#5 Post autor: Oszech » 15 kwie 2014, 12:24

Odkopię temat.

Czy ktoś ostatnimi czasy kupował tokeny na ine.com i rezerwował racka ? Interesuje mnie kwestia strefy czasowej. Bez wględu na to jaką strefę ustawię w swoim profilu to kalendarz rezerwacji laba wygląda dokładnie tak samo. Konkretnie mam na myśli CCIE DC z Nexusami.
Kalendarz dla domyślnej strefy GMT-8 wygląda dokładnie tak samo jak wersja z Polską strefą czasową GMT +1, a co za tym idzie nie mam pojęcia jaki termin sobie zarezerwuję :/

Proszę o info jeżeli ktoś jest w temacie.

Awatar użytkownika
B.
wannabe
wannabe
Posty: 229
Rejestracja: 23 cze 2008, 03:07

#6

#6 Post autor: B. » 15 kwie 2014, 18:36

Oszech pisze:Proszę o info jeżeli ktoś jest w temacie.
Napisz do INE. Oni powinni wiedziec najlepiej.
Pozdrawiam
B.

"Training is useful, but there is no substitute for experience"

Oszech

#7

#7 Post autor: Oszech » 16 kwie 2014, 21:11

No to akurat nie jest odkrycie ameryki ;) Myślałem, że ktoś tutaj korzysta z INE i byłoby szybciej uzyskać odp.

Tak czy owak - napisałem i mam info więc się dzielę.
System INE korzysta z zegara systemowego maszyny z której się logujemy więc ustawienia strefy czasowej dla konta w INE nie mają żadnego znaczenia.
Jedna uwaga, przy zmianie stref czasowych należy wylogować się z konta, najlepiej strzelić również w łeb przeglądarkę i dopiero logować się ponownie. Pani z supportu twierdzi, że czasami klienci musieli też czyścić cache przeglądarki.

ODPOWIEDZ