ccvp lab

Pytania dt. certyfikacji CCNP, CCDP, CCSP, CCIP oraz CCVP

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
djacek
rookie
rookie
Posty: 13
Rejestracja: 25 cze 2007, 18:58

#31

#31 Post autor: djacek » 20 sie 2007, 16:07

xal pisze: VIC-2FXO dziala na bank. Dokladne porownanie tych kart jest tu: http://www.cisco.com/en/US/products/hw/ ... 91ba1.html
No to widzialem, no i z tego wynika ze VIC-2FXO nie powinna dzialac, a jedyna sluszna to podobno VIC-2FXO-M1 ;( Czy mozesz mi wyjasnic o co tu biega. Z gory przepraszam za "lamerstwo".

Awatar użytkownika
xal
CCIE
CCIE
Posty: 834
Rejestracja: 06 lip 2006, 21:04
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

#32

#32 Post autor: xal » 20 sie 2007, 16:28

Chodzi dokladnie o obsluge typu sygnalizacji jaka jest uzywana pomiedzy FXO, a centrala miejska. Polecam poczytac tu: http://www.cisco.com/en/US/tech/tk652/t ... 6210.shtml

Nie jestem do konca pewien, ale wydaje mi sie ze w Polsce wszystkie powinny dzialac. Wersje Mx obsluguja dodatkowo battery-reversal, ale u nas nie jest to chyba obslugiwane przez centrale miejskie.

Awatar użytkownika
weis
wannabe
wannabe
Posty: 1446
Rejestracja: 28 cze 2007, 11:15

#33

#33 Post autor: weis » 15 lis 2007, 18:40

A czy wystarcza zwykle 2600 czy musza to byc 2600xm?
Fire, aim, ready!

Awatar użytkownika
xal
CCIE
CCIE
Posty: 834
Rejestracja: 06 lip 2006, 21:04
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

#34

#34 Post autor: xal » 15 lis 2007, 20:33

Do laba wystarczy zwykly 2600. Ja uzywam 2610 i 2621 i jest OK.

drim09
wannabe
wannabe
Posty: 162
Rejestracja: 16 paź 2009, 13:38

#35

#35 Post autor: drim09 » 16 paź 2009, 13:51

Witam, właśnie zdałem CCNA i chciałem przygotować się do CCNP i tu zaczyna się mój problem, gdyż nie mam dostępu do akademii Cisco która by prowadziła zajęcia. Dlatego też postanowiłem wydać 2000 zł na sprzęty, chciałem się zapytać czy jest w ogóle możliwość skompletowania sprzętu za taką kwotę (oczywiście używany) ? I czy ktoś ma jakiś pomysł. Oczywiście domyślam się, że to stały wątek na tym forum, ale mam obawy że wcześniejsze informacje mogą być nie zgodne z wymaganiami Cisco na dzień dzisiejszy a te 2 tys. to całe moje stypendium więc nie chce ich wydać w błoto.

przepraszam post w złym dziale :/
Ostatnio zmieniony 16 paź 2009, 15:08 przez drim09, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
vrankom
wannabe
wannabe
Posty: 1075
Rejestracja: 21 lis 2006, 10:27
Lokalizacja: Warsaw
Kontakt:

#36

#36 Post autor: vrankom » 16 paź 2009, 13:55

drim09 pisze:Witam, właśnie zdałem CCNA i chciałem przygotować się do CCNP i tu zaczyna się mój problem, gdyż nie mam dostępu do akademii Cisco która by prowadziła zajęcia. Dlatego też postanowiłem wydać 2000 zł na sprzęty, chciałem się zapytać czy jest w ogóle możliwość skompletowania sprzętu za taką kwotę (oczywiście używany) ? I czy ktoś ma jakiś pomysł. Oczywiście domyślam się, że to stały wątek na tym forum, ale mam obawy że wcześniejsze informacje mogą być nie zgodne z wymaganiami Cisco na dzień dzisiejszy a te 2 tys. to całe moje stypendium więc nie chce ich wydać w błoto.
lab do voip'a czy do ccnp? zalecany przez cisco ? chyba tylko na 2 aparaty voip ci starczy ;/

jak ccnp to dynamips + jak bardzo chcesz 2x switch L3 + 2xswitch L2 - jak jestes w wwy to moge ci pozyczyc ;/

V.

asp
wannabe
wannabe
Posty: 719
Rejestracja: 02 lip 2006, 07:52
Lokalizacja: Krakow

#37

#37 Post autor: asp » 16 paź 2009, 21:37

vrankom pisze:
drim09 pisze:Witam, właśnie zdałem CCNA i chciałem przygotować się do CCNP i tu zaczyna się mój problem, gdyż nie mam dostępu do akademii Cisco która by prowadziła zajęcia. Dlatego też postanowiłem wydać 2000 zł na sprzęty, chciałem się zapytać czy jest w ogóle możliwość skompletowania sprzętu za taką kwotę (oczywiście używany) ? I czy ktoś ma jakiś pomysł. Oczywiście domyślam się, że to stały wątek na tym forum, ale mam obawy że wcześniejsze informacje mogą być nie zgodne z wymaganiami Cisco na dzień dzisiejszy a te 2 tys. to całe moje stypendium więc nie chce ich wydać w błoto.
lab do voip'a czy do ccnp? zalecany przez cisco ? chyba tylko na 2 aparaty voip ci starczy ;/

jak ccnp to dynamips + jak bardzo chcesz 2x switch L3 + 2xswitch L2 - jak jestes w wwy to moge ci pozyczyc ;/

V.
Ja tez mam "jakieś telefony cisco" (sorry nie znam sie na tym), leżą nieuzywane w garazu... jakby sie komus przydały do labowania to chętnie wypożyczę.

ODPOWIEDZ