ccvp lab

Pytania dt. certyfikacji CCNP, CCDP, CCSP, CCIP oraz CCVP

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
teque
wannabe
wannabe
Posty: 131
Rejestracja: 17 maja 2005, 21:23

#16

#16 Post autor: teque » 20 gru 2005, 20:05

Jakie perspektywy maja specjalisci od voice'a w PL?
To ciagle nowinka techniczna czy juz jakies powazne wdrozenia maja miejsce?
Pominmy moze oddzialy korporacji zachodnich, ktore bez problemu moga sobie na to pozwolic.

pjeter
CCIE
CCIE
Posty: 1391
Rejestracja: 17 lis 2003, 17:29

#17

#17 Post autor: pjeter » 21 gru 2005, 00:46

teque pisze:Jakie perspektywy maja specjalisci od voice'a w PL?
http://tinyurl.com/96jsv
Jest wiele takich instalacji, moze nie hurtowo, ale jak jestes dobry znajdziesz swoje miejsce.

PJ

Awatar użytkownika
frontier
wannabe
wannabe
Posty: 1839
Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Lokalizacja: Edinburgh

#18

#18 Post autor: frontier » 23 gru 2005, 15:18

simer pisze:a w kwestii telefonow ? cos dokladniej, byle ktory model z serii 79xx ? czy na cos zwrocic uwage ? (pomijam kolorwy wyswietlacz w 7960 :>)
7912 stykna :)

Awatar użytkownika
marcins
Site Admin
Site Admin
Posty: 3181
Rejestracja: 22 mar 2004, 09:05
Kontakt:

#19

#19 Post autor: marcins » 23 gru 2005, 22:06

ehh telefony ;)

jako ze ostatnio troche z nimi mieszam ;0
w sumie jest jeden telefon bez wyswietalacz 7902 o ile pamietam - najsmieszniejsze jest w nim to ze mimo tak ubogi w funkcje jest mega stabiilny szybko sie rejestruje ;)
w ogole moj pewniak jako SCCP fon
zwyczajowa nazwa "tekturka" :) studenci z niego sie smieja nie znajac mozliwosci :)

btw 7960 ma ten sam wyswietlacz co 7940
czyli c-b

kolor ma 7970 ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
simer
wannabe
wannabe
Posty: 337
Rejestracja: 12 kwie 2005, 00:40

#20

#20 Post autor: simer » 23 gru 2005, 23:00

marcins pisze:ehh telefony ;)

btw 7960 ma ten sam wyswietlacz co 7940
czyli c-b

kolor ma 7970 ;)
zgadza sie, z pamieci walnalem i sie pomylilem - dodatkowo jest to touchscreen
pozdrawiam
Szymon

"It's always a long day, 86,400 won't fit into a short."

Awatar użytkownika
Misiekm
wannabe
wannabe
Posty: 503
Rejestracja: 29 lis 2005, 17:31
Lokalizacja: Londyn

#21

#21 Post autor: Misiekm » 01 sty 2006, 18:26

A może stare 3810 by sie nadał?
taki sprzęt za grosze nieraz sie spotyka:
http://cgi.ebay.com/Cisco-MC3800-MC3810 ... dZViewItem

Awatar użytkownika
lassak
wannabe
wannabe
Posty: 263
Rejestracja: 24 wrz 2005, 19:41
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

#22

#22 Post autor: lassak » 24 sty 2006, 10:43

frontier pisze:
simer pisze:a w kwestii telefonow ? cos dokladniej, byle ktory model z serii 79xx ? czy na cos zwrocic uwage ? (pomijam kolorwy wyswietlacz w 7960 :>)
7912 stykna :)
Mam pytanko :) Ile coś takiego kosztuje w polsce ?? :) Bo na allegro nie moge tego jakoś znaleść (oczywiście chodzi mi o używane) :)

Awatar użytkownika
simer
wannabe
wannabe
Posty: 337
Rejestracja: 12 kwie 2005, 00:40

#23

#23 Post autor: simer » 24 sty 2006, 11:03

lassak pisze:
frontier pisze:
simer pisze:a w kwestii telefonow ? cos dokladniej, byle ktory model z serii 79xx ? czy na cos zwrocic uwage ? (pomijam kolorwy wyswietlacz w 7960 :>)
7912 stykna :)
Mam pytanko :) Ile coś takiego kosztuje w polsce ?? :) Bo na allegro nie moge tego jakoś znaleść (oczywiście chodzi mi o używane) :)
Ale ktore - 7960 (te widzialem po ok.900-1000) czy 7912 (tych nie widzialem)?
pozdrawiam
Szymon

"It's always a long day, 86,400 won't fit into a short."

Awatar użytkownika
lassak
wannabe
wannabe
Posty: 263
Rejestracja: 24 wrz 2005, 19:41
Lokalizacja: Kraków
Kontakt:

#24

#24 Post autor: lassak » 24 sty 2006, 11:08

No własnie 7912 :) Bo przypuszczam że są tańsze i ponoć "stykną" :)

Awatar użytkownika
em_er
wannabe
wannabe
Posty: 692
Rejestracja: 21 sty 2005, 22:29

#25

#25 Post autor: em_er » 24 sty 2006, 23:17

7960 (te widzialem po ok.900-1000)
ja bede mial 4szt 7941 za 504 USD

pawelm
fresh
fresh
Posty: 3
Rejestracja: 11 maja 2007, 15:32

Laboratorium z voip

#26

#26 Post autor: pawelm » 14 maja 2007, 11:05

Witajcie!

Wiem, ze temat lab-ow przewijal sie wielokrotnie w roznych postach, ale od ostatniego minelo troche czasu i pewno wiele sie zmienilo.

Do konca certyfikacji CCVP pozostal mi qos i rozpoczynam nauke do ccie, w zwiazku z powyzszym mam do was prosbe/pytanie.

W najblizszym czasie bede mial do dyspozycji pelne laboratorium do voip i chcialbym jak najwiecej z niego skorzystac pod katem ccie. Czy macie moze laboratoria z poprzednich egzaminow ew. inne materialy lub laboratoria z bootcampow przygotowujace do ccie voice najchetniej z rozwiazaniami. Jesli tak to bede bardzo wdzieczny za podeslanie na moj adres mailowy.

Z gory dzieki za odpowiedzi/materialki.
Pzdr
Pawel

Awatar użytkownika
dexterek
member
member
Posty: 17
Rejestracja: 03 kwie 2007, 11:54

#27

#27 Post autor: dexterek » 29 cze 2007, 11:14

peper pisze:CCVP to chyba najdroższa zabawa jeżeli chodzi o laby(niestety)
Wydaje mi się, że ścieżka Storage jest droższy. Wprawdzie to Engineer, nie Professional, ale lab z pewnościa będzie bardzo drogi.[/b][/i]

Awatar użytkownika
Sofcik
wannabe
wannabe
Posty: 1026
Rejestracja: 28 mar 2006, 15:29
Lokalizacja: Warszawa

#28

#28 Post autor: Sofcik » 29 cze 2007, 11:29

dexterek pisze:
peper pisze:CCVP to chyba najdroższa zabawa jeżeli chodzi o laby(niestety)
Wydaje mi się, że ścieżka Storage jest droższy. Wprawdzie to Engineer, nie Professional, ale lab z pewnościa będzie bardzo drogi.[/b][/i]
Lab do CCIE Storage to około 100-150tys. USD ... i to za wcale nie tak bardzo wypasione MDSy ...

--
Pozdrawiam
Piotrek

djacek
rookie
rookie
Posty: 13
Rejestracja: 25 cze 2007, 18:58

#29

#29 Post autor: djacek » 20 sie 2007, 15:16

Jaka karte FXO (VIC-2FXO, VIC-2FXO-EU, VIC-2FXO-M1, ...) trzeba miec aby podlaczyc router do sieci telefonicznej w polsce? Czy ma ktos jakies doswiadczenia z tymi kartami?

Awatar użytkownika
xal
CCIE
CCIE
Posty: 834
Rejestracja: 06 lip 2006, 21:04
Lokalizacja: Farszafka
Kontakt:

#30

#30 Post autor: xal » 20 sie 2007, 15:59

djacek pisze:Jaka karte FXO (VIC-2FXO, VIC-2FXO-EU, VIC-2FXO-M1, ...) trzeba miec aby podlaczyc router do sieci telefonicznej w polsce? Czy ma ktos jakies doswiadczenia z tymi kartami?
VIC-2FXO dziala na bank. Dokladne porownanie tych kart jest tu: http://www.cisco.com/en/US/products/hw/ ... 91ba1.html

ODPOWIEDZ