CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 23 lis 2017, 19:29

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 21 sie 2014, 10:42 
Offline
rookie
rookie

Rejestracja: 02 gru 2010, 10:23
Posty: 10
Witam,

Mam pytanie odnośnie recertyfikacji poziomu CCNP.
Mam aktywne CCNP od wielu lat, w 10.2011 przedłużyłem jego ważność zdając egzamin 642-902 ROUTE, certyfikat jest aktywny do 10.2014.

Czy mogę kolejny raz obecnie zdać egzamin 642-902 ROUTE aby przedłużyć na kolejne 3 lata, czy są przeciwwskazania aby nie był ten sam egzamin co ostatnio przedłużał ?


Na górę
 Tytuł:
Post #2 : 21 sie 2014, 10:55 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lip 2005, 20:04
Posty: 841
Lokalizacja: Kraków
Może to być ten sam egzamin

_________________
.ılı..ılı.


Na górę
 Tytuł:
Post #3 : 03 sty 2015, 18:45 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 04 sty 2014, 08:22
Posty: 3
To ja się podłączę. Aktualnie mam zdany tylko CCNP Switch (w lipcu 2012), chciałbym niedługo podejść do route a w czerwcu do troubleshoot, jednak chciałbym się upewnić, czy dobrze rozumiem możliwość uzyskania CCNP.

Wydaje mi się, że w ciągu 3 lat (od lipca 2012) muszę zdać oba egzaminy, wtedy ważność CCNP będzie wynosić 3 lata od zdania ostatniego egzaminu - załóżmy zdaję tshoota w czerwcu 2015 to CCNP mam ważne do czerwca 2018?

Rozumiem, że jak zdam 642-902 route do końca stycznia to potem mogę zdać tsoota z nowej ścieżki i uzyskam CCNP?


Na górę
 Tytuł:
Post #4 : 03 sty 2015, 20:08 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 mar 2006, 15:29
Posty: 1025
Lokalizacja: Warszawa
W przypadku ROUTE/SWITCH/TSHOOT musisz się zmieścić w 3 letnim okresie - czyli komplet musisz zdać maksymalnie po 3 latach od pierwszego egzaminu.

CCNP jest ważne 3 lata ale możesz się recertyfikować dowolnym 642-xxx ze ścieżek PRO (teraz to pewnie będą 300-xxx) albo Writtenem co CCIE.

A co do ostatniego pytania - tak - wystarczy, że zdasz to co Ci "brakuje" z nowej ścieżki i będziesz miał CCNP.

--
Piotrek


Na górę
 Tytuł:
Post #5 : 21 sty 2015, 13:32 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 07 lis 2007, 14:57
Posty: 745
Lokalizacja: Poznań, Szczecin
Cześć ;)

Nie wiem czy zakładać nowy wątek czy mogę tu podpytać.
CCNP mam ważne do polowy kwietnia 2015.
Rozumiem że aby odnowić potrzebuje zdać coś z ścieżki pro lub ccie writen.
Wcześniej jeszcze miałem plan zabrać się z tego writena ale teraz wiem ze czasowo nie dam rady, generalnie zarobiony jestem ;)
Wiec mam pomysł by odnowić to CCNP jakimś prostym egzaminem najlepiej ze ścieżki CCIP a teraz jest to chyba Service Provider.
Teraz widzę ze jest tam dwie ścieżki SP etc, kiedyś był taki egzamin QoS i BGP.
Wiecie tak na szybko który egzamin obecnie najbardziej przypomina ten stary BGP?

Czy będzie to Deploying Cisco Service Provider Network Routing - 642-883 SPROUTE?

Dużo jest z nim pracy? Czy będzie mi tam potrzebne jakieś środowisko ponad IOS?

Jeszcze jest coś takiego: 642-775 MSPRP Maintaining Cisco Service Provider Routing Protocols ze sciezki CCNP SP Ops
tez jest dużo odnośnie BGP ale egzamin: Last day to test January 31, 2015

Z góry przepraszam i dziękuje za pomoc.
mHuba


Na górę
 Tytuł:
Post #6 : 20 cze 2015, 08:16 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 04 sty 2014, 08:22
Posty: 3
Ok, dla pewności, SWITCH zdany w lipcu 2012, w międzyczasie ROUTE, w lipcu zdaję TSHOOT. Otrzymam cert CCNP ważny do lipca 2015 czy do lipca 2018?


Na górę
 Tytuł:
Post #7 : 20 cze 2015, 08:53 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1788
Lokalizacja: Edinburgh
Cytuj:
Ok, dla pewności, SWITCH zdany w lipcu 2012, w międzyczasie ROUTE, w lipcu zdaję TSHOOT. Otrzymam cert CCNP ważny do lipca 2015 czy do lipca 2018?
Lipca 2018.

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
 Tytuł:
Post #8 : 06 lip 2015, 13:16 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 06 lip 2015, 13:12
Posty: 5
Witam,

Mam ważne CCNA do maja 2016, pytanie brzmi czy zdjąc CCNP Route wydłużę ważność certyfikatu CCNA ?

dziękuję.


Na górę
 Tytuł:
Post #9 : 06 lip 2015, 13:25 
Offline
member
member

Rejestracja: 22 gru 2007, 11:26
Posty: 43
Lokalizacja: Warszawa
Wydłużysz CCNA.

_________________
"Good, Fast and Cheap, you can pick any two but you cannot have all three"


Na górę
 Tytuł:
Post #10 : 06 lip 2015, 13:26 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 03 paź 2011, 07:14
Posty: 192
Cytuj:
Mam ważne CCNA do maja 2016, pytanie brzmi czy zdjąc CCNP Route wydłużę ważność certyfikatu CCNA ?
Tak. Więcej szczegółów:
http://www.cisco.com/web/learning/certi ... ecert.html

_________________
Jakub Mlynarczyk
www.linkedin.com/in/jkbmlynarczyk/


Na górę
 Tytuł:
Post #11 : 06 lip 2015, 13:57 
Offline
rookie
rookie

Rejestracja: 21 maja 2008, 13:27
Posty: 10
Lokalizacja: Koszalin, Polska
Przedłużysz wszystkie na poziomie CCNA, np. Security.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl