CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 23 lis 2017, 19:23

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 24 lip 2016, 18:40 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 kwie 2014, 18:36
Posty: 60
Lokalizacja: Trójmiasto
Hej,

Zamierzam zacząć przygotowania do CCNP Switch i teraz pytanie, czy mogę to od biedy zrealizować na GNS3?

Jak tak to jakie obrazy najlepsze do emulacji? Czy znajdę gdzieś poradnik jak krok po kroku to emulować?

Pozdrawiam.

_________________
CCNA R&S & JNCIA & JNCIS-ENT Certified Engineer


Na górę
Post #2 : 27 lip 2016, 13:00 
Offline
member
member

Rejestracja: 17 mar 2011, 21:41
Posty: 27
O ile pamietam to nie ma w GNS switcha tylko router z modulem switchujacym.
Nie przetesujesz sporej czesci funkcjonalnosci zwiazanych z ASICami (i private vlan np).
GNS lub iou sluza do emulacji routerow - bo nie da sie symulowac ASIC-ow.
Chyba lepiej kupic uzywany switch - daj znac na priva jesli potrzebujesz (tanio).


Na górę
Post #3 : 28 lip 2016, 00:04 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 31 lip 2012, 09:16
Posty: 304
Cytuj:
Hej,

Zamierzam zacząć przygotowania do CCNP Switch i teraz pytanie, czy mogę to od biedy zrealizować na GNS3?

Jak tak to jakie obrazy najlepsze do emulacji? Czy znajdę gdzieś poradnik jak krok po kroku to emulować?

Pozdrawiam.
Im dłużej uczę się do CCNP SWITCH, tym odpowiedź bardziej dosadnie brzmi NIE!


Na górę
Post #4 : 28 lip 2016, 13:23 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2006, 10:27
Posty: 1073
Lokalizacja: Warsaw
jak chesz pocwiczyc na sprzecie to daj znac na PM
mam 4x 3560 8x 2811 i 2x 1941 do nauki
topologia narbikowa (wygooglaj sobie schemat polaczen)
dostep przez TS wiec nie ma problemu z ograniczeniami czy zabezpieczeniami w konfiguracji :D

/V.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl