certyfikat CCNP
certyfikat CCNP
Ostatnio zdalem 3x CCNP, czy musze osobno zamawiac 'hard copy' certyfikatu CCNP czy automatycznie wysylaja ?
Re: certyfikat CCNP
Papier wysyłają automatycznie, wersję pdf. trzeba zamówić.
A to nie jest tak, że na PearsonCred ustawia się domyślną formę dyplomu, który chce się otrzymać? Można tam wybrać papier albo PDF-a. Ja miałem papier i dostałem papier, PDF-a za to nie.
Dzieki, te konta cisco ,perason vue i to cale ciscoid jest tak zamotane ze glowa mala
Ja i wszyscy moi znajomi dostaliśmy papier bo to jest domyślna opcja. Możliwe że można wybrać pdf. tyle że wtedy papieru nie dostaniesz.
Kolega po otrzymaniu papieru chciał też wersję w pdf. to musiał dopłacić parę $.
Kolega po otrzymaniu papieru chciał też wersję w pdf. to musiał dopłacić parę $.
Na cisco.pearsoncred.com po zalogowaniu się przez swoje CCO ID jest wszystko omówione (podstrona Certification Fulfillment). Wydaje mi się, że dostałem nawet maila, w którym było napisane, że dopóki nie potwierdzę zamawianej wersji dyplomu, to go nie wyślą. Ale może to tylko za pierwszym razem.
@qligowski moje gratulacje 
W jakiej kolejności zdawałeś CCNP?
Słyszałem, że warto wykonać to w takim trybie - Switch, Route, Troubleshooting..prawda to?

W jakiej kolejności zdawałeś CCNP?
Słyszałem, że warto wykonać to w takim trybie - Switch, Route, Troubleshooting..prawda to?
Ja robilem caly kurs w lokalnej akademi cisco i bylo w kolejnosci route (najtrudniejsze), switch i tshoot. Calosc wg mnie latwiejsze niz ccna mimo ze materialu wiecej itp ale ccna bylo 'szokiem dla systemu' . Switcha i routa uwalilem po jednym razie
,tshoot poszedl za pierwszym.

Też gdzieś czytałem, że to Route jest najtrudniejsze. Nie chciałeś się szczypać i od razu na głęboką wodę 
Jednak dałeś radę i teraz jest boss
CCNP Switch Oficjalny przewodnik certyfikacji Autor: Hucaby David oceniasz za dobrą książkę do przygotowania się do certyfikatu?

Jednak dałeś radę i teraz jest boss

CCNP Switch Oficjalny przewodnik certyfikacji Autor: Hucaby David oceniasz za dobrą książkę do przygotowania się do certyfikatu?
- judge dredd
- wannabe
Cześć,
Ja uczyłem się do CCNP tylko z official cert guidów plus labowanie i w zupełności wystarczyło. W tych książkach jest wszystko, co trzeba, plus nie zaszkodzi nieco doświadczenia. Oceniam, że są niezłe do przygotowania do certyfikatu. Wyjątkiem jest tu TSHOOT, gdzie 99% egzaminu to laby - tutaj jak masz doświadczenie w diagnostyce połączeń i wyciąganiu wniosków z pingów i trace'ów, to nawet nie musisz czytać guide'a, choć kilka rzeczy było w nim nawet ciekawych.
Pozdrawiam!
JD
Ja uczyłem się do CCNP tylko z official cert guidów plus labowanie i w zupełności wystarczyło. W tych książkach jest wszystko, co trzeba, plus nie zaszkodzi nieco doświadczenia. Oceniam, że są niezłe do przygotowania do certyfikatu. Wyjątkiem jest tu TSHOOT, gdzie 99% egzaminu to laby - tutaj jak masz doświadczenie w diagnostyce połączeń i wyciąganiu wniosków z pingów i trace'ów, to nawet nie musisz czytać guide'a, choć kilka rzeczy było w nim nawet ciekawych.
Pozdrawiam!
JD
Zapraszam na szkolenia CCNA prowadzone w pełni on-line (wykłady oraz ćwiczenia ze sprzętem).
Akademia Sieci LANPulse (www.lanpulse.pl)
Akademia Sieci LANPulse (www.lanpulse.pl)
Kolego wannabe, jakoś dzisiaj jestem zmęczony wyjątkowy i dlatego mam pytanie, czy możesz wysłać linka do tego co wymieniłeś z CCNP?
Będę wdzięczny. Jeśli tam jest tyle merytorycznych rzeczy to poratuj jak możesz 

Mimo wszystko warto skorzystać z kilku źródeł do nauki, tym bardziej że Cisco lubi dorzucić na egzaminie pytania, których nie ma w żadnych learning guidach.
Do zdania jak najbardziej wystarczy, natomiast guide nie pokrywa wszystkich zagadnień. Warto mieć rozeznanie w technologiach wskazanych w wymaganiach do egzaminu w trochę większym stopniu niż w guidzie. Nie znaczy, że pytania będą trudniejsze (tego nie spotkałem), ale mogą być z tematów nieuwzględnionych w książce. Za to i tak jest zdecydowanie lepiej z mapowaniem tematów między egzaminem i książką w R&S, niż w ścieżce Security, gdzie tak na oko co najmniej 1/3 zagadnień się rozjechała. Niestety, zgodnie z NDA nie wolno mi podać zakresów tematycznych.judge dredd pisze: Ja uczyłem się do CCNP tylko z official cert guidów plus labowanie i w zupełności wystarczyło.
Czekam jak się kolego wypowiesz do mojego pytania.judge dredd pisze:Cześć,
Pozdrawiam!
JD

Książki to nie wszystko. Trzeba być przygotowanym na wszystko.
Nie wiem (serio) czy nie przesadzasz. Generalnie, "zakresy tematyczne" są ogólnodostępne.DawidS28 pisze:Niestety, zgodnie z NDA nie wolno mi podać zakresów tematycznych.
Ale, ja nigdy nie robiłem CCNP (czy nawet CCNA heh), więc nie wiem. Ale na zdrowy rozum, nie ma to sensu ("first rule of CCNP club is not to talk..."?).