CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 18 lis 2017, 22:16

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 241 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 113 14 15 16 17 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post #226 : 03 mar 2011, 19:05 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 16 cze 2009, 14:14
Posty: 158
Cytuj:
Masz dostęp do instruktorów oraz możliwość popracowania z prawdziwymi pudełkami. Już zdarzają się inżynierowie sieciowi którzy nie wiedzą jak wygląda kabel koncentryczny, V.35 czy RS232 :)
Nie mów że to ten test rekrutacyjny, że kładziesz 3 kable i każesz wybierać ;P ? W sumie takim kablem od razu można lać ;))

-- M.


Na górę
 Tytuł:
Post #227 : 03 mar 2011, 22:36 
Offline
CCIE
CCIE

Rejestracja: 30 lis 2006, 08:44
Posty: 3871
Cytuj:
Cytuj:
Masz dostęp do instruktorów oraz możliwość popracowania z prawdziwymi pudełkami. Już zdarzają się inżynierowie sieciowi którzy nie wiedzą jak wygląda kabel koncentryczny, V.35 czy RS232 :)
Nie mów że to ten test rekrutacyjny, że kładziesz 3 kable i każesz wybierać ;P ? W sumie takim kablem od razu można lać ;))

-- M.
Nie, takiego testu jeszcze nie robiłem. Ale poddałeś mi dobry pomysł :P


Na górę
 Tytuł:
Post #228 : 30 lip 2011, 22:40 
Jakby ktoś nie wiedział co kupić do laba CCNP to parę przydatnych informacji:

http://www.networkworld.com/community/b ... -prep-2010
http://www.certskills.com/LabGear/CCNP/BuildLists.aspx

http://www.certskills.com/LabGear/CCNP/Topologies.aspx
http://www.certskills.com/LabGear/CCNP/ ... tures.aspx
http://www.certskills.com/LabGear/CCNP/ ... tures.aspx


Na górę
   
 Tytuł:
Post #229 : 07 wrz 2012, 22:45 
Offline
member
member

Rejestracja: 30 maja 2012, 22:48
Posty: 19
Witam,

Chciałbym odświeżyć temat i również spytać się i poradzić na temat home lab'a.
Przeczytałem cały temat na tym forum i na innych również. Jednakże dalej nie wiem co najlepiej kupić.

W linkach powyżej znalazłem, routery 1721 z softem 12.4T IP Adv. Tylko na stronie
cisco nie znalazłem softu 12.4T IP Adv dla serii 1700, chyba, że źle szukałem ;/
tutaj

Oglądałem też routery serii 2500 ale nie wiem co o nich sądzić,
mówię o 2520 z softem 12.3.

Jeśli chodzi o Switche to 2950, raczej inne nie wchodzą w grę bo 3550 jest za drogi.

Jeszcze pytanie jaka jest różnica między tymi wszystkimi moidelami 2950?
Widziałem, że są 2950C, G, EI , DC ??

Jestem nowicjuszem po akademii CCNA i nie umiem się z tymi wszystkimi modelami uporać itd... Proszę tylko o jakieś małe podpowiedzi i ciekawostko oraz liczę na to, że koledzy z większym doświadczeniem podzielą się swoją wiedzą.


Na górę
 Tytuł:
Post #230 : 08 wrz 2012, 17:54 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1788
Lokalizacja: Edinburgh
Ajo,

Jak nie masz dostepu do sprzetu / nie stac Cie to po prostu zainteresuj sie GNS3, ale tam to przede wszystkim do routingu. 2500 sobie daruj... 1721 widze ze jest Release 12.4.15T14 MD.

Co do switchingu, jak chcesz kupic 2950 to EI.

Porównanie

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
 Tytuł:
Post #231 : 09 wrz 2012, 20:31 
Offline
member
member
Awatar użytkownika

Rejestracja: 27 lut 2010, 16:10
Posty: 17
@Ajo

zainteresuj się tym:
http://packetlife.net/lab/


Na górę
 Tytuł:
Post #232 : 09 wrz 2012, 22:50 
Offline
member
member

Rejestracja: 30 maja 2012, 22:48
Posty: 19
Hehe dobre.

THX flex, od razu mi się lepiej zrobiło. Chociaż nie mówię, że nigdy nie zakupię własnego sprzętu i tak będę się rozglądał ;p.

Jeszcze raz dzięki.


Na górę
 Tytuł:
Post #233 : 05 lis 2014, 21:53 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 05 lis 2014, 21:49
Posty: 3
Po pierwsze witam, po drugie mam pytanie odnośnie home laba, rozumiem że da się połączyć fizyczny sprzęt z GNS3, jakby symulować routery bo są droższe w GNS3 a switche kupić hardware to jakie byście polecali żeby przerobić CCNP ?
wystarczy GNS3 + 2950 i 3550 ?

pozdrawiam


Na górę
 Tytuł:
Post #234 : 05 lis 2014, 22:11 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 03 paź 2011, 07:14
Posty: 192
Ostatnio był o home labie post - powiedziałem wtedy, że temat był wałkowany 10 razy w tym roku... +1

W skrócie - wystarczy. Poszukaj troszkę. :)

_________________
Jakub Mlynarczyk
www.linkedin.com/in/jkbmlynarczyk/


Na górę
 Tytuł:
Post #235 : 05 lis 2014, 22:25 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 05 lis 2014, 21:49
Posty: 3
No tak szukałem ale każdy poleca coś innego w innej konfiguracji, mi chodzi o GNS3 + hardware najtańszym w miarę kosztem do CCNP żeby mieć coś też do czynienia z kabelkami itp :)

pozdrawiam


Na górę
 Tytuł:
Post #236 : 06 lis 2014, 00:36 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1567
Lokalizacja: UK
Cytuj:
Po pierwsze witam, po drugie mam pytanie odnośnie home laba, rozumiem że da się połączyć fizyczny sprzęt z GNS3, jakby symulować routery bo są droższe w GNS3 a switche kupić hardware to jakie byście polecali żeby przerobić CCNP ?
wystarczy GNS3 + 2950 i 3550 ?

pozdrawiam
wystarczy

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
 Tytuł:
Post #237 : 06 lis 2014, 10:46 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 mar 2013, 13:44
Posty: 123
Tylko zwróć uwagę, żeby 2950 miało obraz EI.


Na górę
 Tytuł:
Post #238 : 06 lis 2014, 11:00 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 lis 2006, 10:27
Posty: 1073
Lokalizacja: Warsaw
do przelabowania ccnp wypadalo by miec 4 switche


Na górę
 Tytuł:
Post #239 : 06 lis 2014, 17:28 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 05 lis 2014, 21:49
Posty: 3
no tak 2x 2950 i 2x 3550 jakieś szczegółowe specyfikacje co mają posiadać ?


Na górę
 Tytuł:
Post #240 : 07 lis 2014, 12:27 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 14 maja 2014, 13:39
Posty: 94
Cytuj:
no tak 2x 2950 i 2x 3550 jakieś szczegółowe specyfikacje co mają posiadać ?
c3550 w wersji EMI - obsługa min. kilku protokołów routingu
Niektórzy kupują SMI i wrzucają (nielegalnie) obraz EMI i to działa.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 241 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 113 14 15 16 17 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl