CCNP - czy taki sprzet wystarczy do labow?

Pytania dt. certyfikacji CCNP, CCDP, CCSP, CCIP oraz CCVP

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
elvismichal
wannabe
wannabe
Posty: 123
Rejestracja: 10 mar 2013, 13:44

#241

#241 Post autor: elvismichal » 07 lis 2014, 12:37

I tak jak wcześniej już napisałem 2950 z obrazem EI.

coffeechewer
fresh
fresh
Posty: 4
Rejestracja: 14 maja 2015, 11:14
Lokalizacja: DUB/PTB

Re: CCNP - czy taki sprzet wystarczy do labow?

#242

#242 Post autor: coffeechewer » 22 gru 2017, 12:48

Witam,

Obecnie przygotowuje sie do CCNP Switch 300-115. Domowy lab jest w przygowowaniu mysle o 2950 i 2 x 3650 oba SI bo najlatwiej dostac, ale znalazlem na stronie Cisco Lab cwiczenia:

https://learningnetworkstore.cisco.com/ ... 80d-020162

Prosze o opinie jesli ktos tego probowal i jak to wyglada porownujac do posiadanie labu w domu.

Dziekuje i pozdrawiam

Awatar użytkownika
vrankom
wannabe
wannabe
Posty: 1075
Rejestracja: 21 lis 2006, 10:27
Lokalizacja: Warsaw
Kontakt:

Re: CCNP - czy taki sprzet wystarczy do labow?

#243

#243 Post autor: vrankom » 22 gru 2017, 14:36

Jak ktos chce to moge pozyczyc (free) LAB do CCNA/CCNP/CCIE R&S ale tylko wwa
nie bede nigdzie wysylal ;/

/V.

Awatar użytkownika
Mariuniu
member
member
Posty: 15
Rejestracja: 19 lip 2013, 08:19
Lokalizacja: Gdańsk

Re: CCNP - czy taki sprzet wystarczy do labow?

#244

#244 Post autor: Mariuniu » 24 gru 2017, 00:15

coffeechewer pisze:
22 gru 2017, 12:48
Witam,

Obecnie przygotowuje sie do CCNP Switch 300-115. Domowy lab jest w przygowowaniu mysle o 2950 i 2 x 3650 oba SI bo najlatwiej dostac, ale znalazlem na stronie Cisco Lab cwiczenia:

https://learningnetworkstore.cisco.com/ ... 80d-020162

Prosze o opinie jesli ktos tego probowal i jak to wyglada porownujac do posiadanie labu w domu.

Dziekuje i pozdrawiam
Hej,

Jeśli masz możliwość to do SWITCH wystarczy Packet Tracer, jeśli lubisz old school to GNS3 (chociaż tutaj ze switchem mniej wygodnie), jeśli masz czas i zasoby sprzętowe to EVE-NG. Wydaje mi się, że to jest wygodniejsze niż fizyczne pudła.

ODPOWIEDZ