Aktualizacja Regulaminu i Polityki Prywatności forum!!

VyOS

wszystko inne - NIE licząc sprzętu typu SOHO!!!

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
weis
wannabe
wannabe
Posty: 1442
Rejestracja: 28 cze 2007, 11:15

Re: VyOS

#16

#16 Post autor: weis » 30 kwie 2017, 22:42

Czasem IPSEC S2S zapinane pomiędzy VyOs a pudełkami Jupka potrafiły mi się nagle zerwać. Jedyne co pomagało to restart vmki. Ale to było prawie rok temu, mogli już poprawić stabliność. Pozatym CLI całkiem fajne. Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)
Fire, aim, ready!

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1648
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: VyOS

#17

#17 Post autor: Wojtachinho » 01 maja 2017, 14:48

weis pisze:Czasem IPSEC S2S zapinane pomiędzy VyOs a pudełkami Jupka potrafiły mi się nagle zerwać. Jedyne co pomagało to restart vmki. Ale to było prawie rok temu, mogli już poprawić stabliność. Pozatym CLI całkiem fajne. Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)
Ustawienie dead-peer-detection zazwyczaj pomaga :)

pzdr
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl

Awatar użytkownika
weis
wannabe
wannabe
Posty: 1442
Rejestracja: 28 cze 2007, 11:15

Re: VyOS

#18

#18 Post autor: weis » 01 maja 2017, 16:42

Wojtachinho pisze:
weis pisze:Czasem IPSEC S2S zapinane pomiędzy VyOs a pudełkami Jupka potrafiły mi się nagle zerwać. Jedyne co pomagało to restart vmki. Ale to było prawie rok temu, mogli już poprawić stabliność. Pozatym CLI całkiem fajne. Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)
Ustawienie dead-peer-detection zazwyczaj pomaga :)

pzdr
Najdziwniejsze było to że ta opcja była włączona i tak jak napisałem vmka wymagała restartu aby tunel zaczal ponownie działać.
Fire, aim, ready!

p1rat
fresh
fresh
Posty: 8
Rejestracja: 24 lut 2015, 18:26

Re: VyOS

#19

#19 Post autor: p1rat » 01 maja 2017, 21:17

weis pisze:Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)
I to dodali :)
commit-confirm <MINUTES>
Juniper JNCIA / JNCIS-SEC

Awatar użytkownika
Piotrek
wannabe
wannabe
Posty: 143
Rejestracja: 28 sie 2005, 23:12
Lokalizacja: Kraków

Re: VyOS

#20

#20 Post autor: Piotrek » 03 maja 2017, 13:20

p1rat pisze:
weis pisze:Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)
I to dodali :)
commit-confirm <MINUTES>
Akurat to działa w bardzo specyficzny sposób który może przynieść spore zaskoczenie

"If you do not issue "confirm" command in given MINUTES (default is 10), your router will reboot and rollback to previous configuration."

p1rat
fresh
fresh
Posty: 8
Rejestracja: 24 lut 2015, 18:26

Re: VyOS

#21

#21 Post autor: p1rat » 03 maja 2017, 22:00

Piotrek pisze: Akurat to działa w bardzo specyficzny sposób który może przynieść spore zaskoczenie
Hmm, dokładnie tak samo jak w vyatta i vrouter , także zaskoczenia brak .
A jak wsio działa, wystarczy następny confirm - i bez reloadu się obędzie .

Ale oczywiście - to nie Junos , tu pełna zgoda :wink:
Juniper JNCIA / JNCIS-SEC

ODPOWIEDZ