CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 17 paź 2017, 17:05

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: VyOS
Post #16 : 30 kwie 2017, 22:42 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 cze 2007, 11:15
Posty: 1442
Czasem IPSEC S2S zapinane pomiędzy VyOs a pudełkami Jupka potrafiły mi się nagle zerwać. Jedyne co pomagało to restart vmki. Ale to było prawie rok temu, mogli już poprawić stabliność. Pozatym CLI całkiem fajne. Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)

_________________
Fire, aim, ready!


Na górę
 Tytuł: Re: VyOS
Post #17 : 01 maja 2017, 14:48 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1536
Lokalizacja: UK
Cytuj:
Czasem IPSEC S2S zapinane pomiędzy VyOs a pudełkami Jupka potrafiły mi się nagle zerwać. Jedyne co pomagało to restart vmki. Ale to było prawie rok temu, mogli już poprawić stabliność. Pozatym CLI całkiem fajne. Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)
Ustawienie dead-peer-detection zazwyczaj pomaga :)

pzdr

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
 Tytuł: Re: VyOS
Post #18 : 01 maja 2017, 16:42 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 cze 2007, 11:15
Posty: 1442
Cytuj:
Cytuj:
Czasem IPSEC S2S zapinane pomiędzy VyOs a pudełkami Jupka potrafiły mi się nagle zerwać. Jedyne co pomagało to restart vmki. Ale to było prawie rok temu, mogli już poprawić stabliność. Pozatym CLI całkiem fajne. Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)
Ustawienie dead-peer-detection zazwyczaj pomaga :)

pzdr
Najdziwniejsze było to że ta opcja była włączona i tak jak napisałem vmka wymagała restartu aby tunel zaczal ponownie działać.

_________________
Fire, aim, ready!


Na górę
 Tytuł: Re: VyOS
Post #19 : 01 maja 2017, 21:17 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 24 lut 2015, 18:26
Posty: 6
Cytuj:
Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)
I to dodali :)
commit-confirm <MINUTES>

_________________
Juniper JNCIA / JNCIS-SEC


Na górę
 Tytuł: Re: VyOS
Post #20 : 03 maja 2017, 13:20 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 sie 2005, 23:12
Posty: 143
Lokalizacja: Kraków
Cytuj:
Cytuj:
Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)
I to dodali :)
commit-confirm <MINUTES>
Akurat to działa w bardzo specyficzny sposób który może przynieść spore zaskoczenie

"If you do not issue "confirm" command in given MINUTES (default is 10), your router will reboot and rollback to previous configuration."


Na górę
 Tytuł: Re: VyOS
Post #21 : 03 maja 2017, 22:00 
Offline
fresh
fresh

Rejestracja: 24 lut 2015, 18:26
Posty: 6
Cytuj:
Akurat to działa w bardzo specyficzny sposób który może przynieść spore zaskoczenie
Hmm, dokładnie tak samo jak w vyatta i vrouter , także zaskoczenia brak .
A jak wsio działa, wystarczy następny confirm - i bez reloadu się obędzie .

Ale oczywiście - to nie Junos , tu pełna zgoda :wink:

_________________
Juniper JNCIA / JNCIS-SEC


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 1 2

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl