CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
It is currently 19 Aug 2017, 03:46

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous 1 2
Author Message
 Post subject: Re: VyOS
Post #16 Posted: 30 Apr 2017, 22:42 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 28 Jun 2007, 11:15
Posts: 1440
Czasem IPSEC S2S zapinane pomiędzy VyOs a pudełkami Jupka potrafiły mi się nagle zerwać. Jedyne co pomagało to restart vmki. Ale to było prawie rok temu, mogli już poprawić stabliność. Pozatym CLI całkiem fajne. Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)

_________________
Fire, aim, ready!


Top
   
 Post subject: Re: VyOS
Post #17 Posted: 01 May 2017, 14:48 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 31 Oct 2008, 16:05
Posts: 1499
Location: UK
weis wrote:
Czasem IPSEC S2S zapinane pomiędzy VyOs a pudełkami Jupka potrafiły mi się nagle zerwać. Jedyne co pomagało to restart vmki. Ale to było prawie rok temu, mogli już poprawić stabliność. Pozatym CLI całkiem fajne. Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)


Ustawienie dead-peer-detection zazwyczaj pomaga :)

pzdr

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Top
   
 Post subject: Re: VyOS
Post #18 Posted: 01 May 2017, 16:42 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 28 Jun 2007, 11:15
Posts: 1440
Wojtachinho wrote:
weis wrote:
Czasem IPSEC S2S zapinane pomiędzy VyOs a pudełkami Jupka potrafiły mi się nagle zerwać. Jedyne co pomagało to restart vmki. Ale to było prawie rok temu, mogli już poprawić stabliność. Pozatym CLI całkiem fajne. Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)


Ustawienie dead-peer-detection zazwyczaj pomaga :)

pzdr


Najdziwniejsze było to że ta opcja była włączona i tak jak napisałem vmka wymagała restartu aby tunel zaczal ponownie działać.

_________________
Fire, aim, ready!


Top
   
 Post subject: Re: VyOS
Post #19 Posted: 01 May 2017, 21:17 
Offline
fresh
fresh

Joined: 24 Feb 2015, 18:26
Posts: 6
weis wrote:
Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)


I to dodali :)
commit-confirm <MINUTES>

_________________
Juniper JNCIA / JNCIS-SEC


Top
   
 Post subject: Re: VyOS
Post #20 Posted: 03 May 2017, 13:20 
Offline
wannabe
wannabe
User avatar

Joined: 28 Aug 2005, 23:12
Posts: 143
Location: Kraków
p1rat wrote:
weis wrote:
Brakowało tylko commit confirmed z tego co pamiętam ;)


I to dodali :)
commit-confirm <MINUTES>


Akurat to działa w bardzo specyficzny sposób który może przynieść spore zaskoczenie

"If you do not issue "confirm" command in given MINUTES (default is 10), your router will reboot and rollback to previous configuration."


Top
   
 Post subject: Re: VyOS
Post #21 Posted: 03 May 2017, 22:00 
Offline
fresh
fresh

Joined: 24 Feb 2015, 18:26
Posts: 6
Piotrek wrote:
Akurat to działa w bardzo specyficzny sposób który może przynieść spore zaskoczenie


Hmm, dokładnie tak samo jak w vyatta i vrouter , także zaskoczenia brak .
A jak wsio działa, wystarczy następny confirm - i bez reloadu się obędzie .

Ale oczywiście - to nie Junos , tu pełna zgoda :wink:

_________________
Juniper JNCIA / JNCIS-SEC


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page Previous 1 2

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited