CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 14 gru 2017, 20:02

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 15 lis 2017, 16:14 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35
Posty: 141
Witam, Jaki jest najelpszy (i tani) firewall Fortigate zeby sie nauczyc FortiOS ? Czy wszystkie modele maja podobne komendy i OS? Chcialbym kupic do nauki bo niedlugo bede go uzywal w pracy. A moze mozna go zasymulowac w GNS3 ? Dzieki


Na górę
Post #2 : 15 lis 2017, 17:27 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 04 lis 2006, 16:23
Posty: 3388
Cytuj:
Witam, Jaki jest najelpszy (i tani) firewall Fortigate zeby sie nauczyc FortiOS ? Czy wszystkie modele maja podobne komendy i OS? Chcialbym kupic do nauki bo niedlugo bede go uzywal w pracy. A moze mozna go zasymulowac w GNS3 ? Dzieki

Nie chcę by ktoś poczuł się urażony ale wierz mi, tam nie bardzo jest się czego uczyć.
Chyba, że nauką nazwiemy przyzwyczajanie do dziwnych (czytaj absurdalnych, co mam na myśli możesz wyszukać w archiwum) rozwiązań.

_________________
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure.


Na górę
Post #3 : 15 lis 2017, 18:03 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35
Posty: 141
Dokladnie to mam na mysli 8)


Na górę
Post #4 : 15 lis 2017, 19:59 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1797
Lokalizacja: Edinburgh
Nie kupuj HW, jak juz naprawde chcesz cos poklikac to instalnij sobie VM z trial license. Tak jak Kyniu pisze tam niebardzo jest sie czego uczyc no chyba ze nigdy FW na oczy nie widziales.

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Post #5 : 16 lis 2017, 06:40 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35
Posty: 141
Dzieki za odpowiedzi, a czy FortiOS jest taki sam na wiekszosci modeli czy komendy i nterfejs jest zalezny od modelu ?


Na górę
Post #6 : 16 lis 2017, 09:21 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 13 kwie 2005, 07:15
Posty: 203
Lokalizacja: München
Jest taki sam, choć w niższych modelach nie ma pewnych funkcji np. explicit proxy.

_________________
MfG
Kurđ
[CCNA+W][CCNP][MCSE 2000/2003+M+S][MCTS][MCITP Ex2010]
Windowsinfo


Na górę
Post #7 : 16 lis 2017, 11:33 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 16 maja 2014, 18:35
Posty: 141
Dzieki wielkie


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Yahoo [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl