CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 16 gru 2017, 23:40

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 27 lis 2017, 10:45 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 05 mar 2009, 16:17
Posty: 116
Hej
Stawiam sobie vSphere 6.0 i teraz mam obraz ISO VMware-VMvisor-Installer-6.0.0.update03-5050593.x86_64.iso
oraz kolejne patche:

ESXi600-201703001.zip
ESXi600-201706001.zip
ESXi600-201710001.zip
ESXi600-201711001.zip

Pytanie: Czy po zainstalowaniu z ISO musze instalowac kolejno wszystkie patche (4 szt.) czy wystarczy tylko najnowszy z listopada 2017 ?


Na górę
Post #2 : 27 lis 2017, 11:11 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1593
Lokalizacja: UK
Cytuj:
Hej
Stawiam sobie vSphere 6.0 i teraz mam obraz ISO VMware-VMvisor-Installer-6.0.0.update03-5050593.x86_64.iso
oraz kolejne patche:

ESXi600-201703001.zip
ESXi600-201706001.zip
ESXi600-201710001.zip
ESXi600-201711001.zip

Pytanie: Czy po zainstalowaniu z ISO musze instalowac kolejno wszystkie patche (4 szt.) czy wystarczy tylko najnowszy z listopada 2017 ?
Hej,

W release notes bedzie odpowiedz.

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Post #3 : 27 lis 2017, 12:59 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 05 mar 2009, 16:17
Posty: 116
Na VMware nie ma czegoś takiego jak relnotes, jest za to KB.
Idać za Twoją sugestią mam coś takiego:
Cytuj:
This release contains general and security-only bulletins. Security-only bulletins are applicable to new security fixes only. No new bug fixes are included, but bug fixes from earlier patch and update releases are included. If the installation of all new security and bug fixes is required, you must apply all bulletins in this release. In some cases, the general release bulletin will supersede the security- only bulletin. This is not an issue as the general release bulletin contains both the new security and bug fixes.
The security-only bulletins are identified by bulletin IDs that end in "SG".
I niestety nie jest do jednoznaczna odpowiedz na moje pytanie. Niby " but bug fixes from earlier patch and update releases are included" ale "you must apply all bulletins in this release"


Na górę
Post #4 : 27 lis 2017, 13:37 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1593
Lokalizacja: UK
Cytuj:
Na VMware nie ma czegoś takiego jak relnotes, jest za to KB.
Idać za Twoją sugestią mam coś takiego:
Cytuj:
This release contains general and security-only bulletins. Security-only bulletins are applicable to new security fixes only. No new bug fixes are included, but bug fixes from earlier patch and update releases are included. If the installation of all new security and bug fixes is required, you must apply all bulletins in this release. In some cases, the general release bulletin will supersede the security- only bulletin. This is not an issue as the general release bulletin contains both the new security and bug fixes.
The security-only bulletins are identified by bulletin IDs that end in "SG".
I niestety nie jest do jednoznaczna odpowiedz na moje pytanie. Niby " but bug fixes from earlier patch and update releases are included" ale "you must apply all bulletins in this release"
Niby pisza ze zawiera latki. Wiec feel free to go :)

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Post #5 : 28 lis 2017, 18:38 
Offline
member
member

Rejestracja: 01 lut 2011, 10:14
Posty: 16
Też mam pewne pytanie odnośnie ESXi ale w wersji 5.5
Czy jest możliwość ażeby esxi wykrył kartę sieciowa wireless (pci slot)
Karta sieciowa sprawna jednak pod esxi nie jest wykrywalna. Na stronach vmware piszą o możliwości podinstalowania driverów dla karty wireless pod konsolą esxi ale niestety sterowniki dla karty sieciowej są wyłącznie pod windowsa (XP ->8). O dziwo pod serwer ESXi producent karty sieciowej nie wypuscił sterów.
Może jakieś propozycję ?
:)


Na górę
Post #6 : 28 lis 2017, 20:54 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1593
Lokalizacja: UK
Cytuj:
Też mam pewne pytanie odnośnie ESXi ale w wersji 5.5
Czy jest możliwość ażeby esxi wykrył kartę sieciowa wireless (pci slot)
Karta sieciowa sprawna jednak pod esxi nie jest wykrywalna. Na stronach vmware piszą o możliwości podinstalowania driverów dla karty wireless pod konsolą esxi ale niestety sterowniki dla karty sieciowej są wyłącznie pod windowsa (XP ->8). O dziwo pod serwer ESXi producent karty sieciowej nie wypuscił sterów.
Może jakieś propozycję ?
:)
Sprawdz HCL

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Post #7 : 28 lis 2017, 21:13 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 07 lut 2008, 17:56
Posty: 208
Cytuj:
Też mam pewne pytanie odnośnie ESXi ale w wersji 5.5
Czy jest możliwość ażeby esxi wykrył kartę sieciowa wireless (pci slot)
Karta sieciowa sprawna jednak pod esxi nie jest wykrywalna. Na stronach vmware piszą o możliwości podinstalowania driverów dla karty wireless pod konsolą esxi ale niestety sterowniki dla karty sieciowej są wyłącznie pod windowsa (XP ->8). O dziwo pod serwer ESXi producent karty sieciowej nie wypuscił sterów.
Może jakieś propozycję ?
:)
AFAIK nie będzie wspierana
Chodzi o to że vSwitche nie maja ustawień wifi - tylko SSID/PSK/szyfrowanie


Na górę
Post #8 : 29 lis 2017, 04:31 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 18 lut 2011, 12:28
Posty: 180
Dziwny zbieg okoliczności ale też to dzisiaj sprawdzałem. Sam nie testowałem, ale niektórzy piszą po forach, że puścili kartę WLAN przez pass-through do VM'ki, a tam zrobili bridge'a (np. na VM z windowsem) i mieli dostęp do portu VMkernel. :)


Na górę
Post #9 : 29 lis 2017, 11:47 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1593
Lokalizacja: UK
Cytuj:
Dziwny zbieg okoliczności ale też to dzisiaj sprawdzałem. Sam nie testowałem, ale niektórzy piszą po forach, że puścili kartę WLAN przez pass-through do VM'ki, a tam zrobili bridge'a (np. na VM z windowsem) i mieli dostęp do portu VMkernel. :)
VMka ma dostep przeciez do vmkernel. Tak samo mozna zrobic NIC pass-through

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Post #10 : 29 lis 2017, 15:13 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 18 lut 2011, 12:28
Posty: 180
Nie wiem co nowego ten post wnosi, ale VMka to chyba ma dostęp do VMkernel (mgmt) jak port group i VMkernel mają ten sam VLAN, a jak nie to potrzeba czegoś w L3. Właśnie o NIC pass-through pisałem i o bridge pomiędzy tym NIC, a vNIC VM'ki.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl