Jakie wifi

wszystko inne - NIE licząc sprzętu typu SOHO!!!

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
arteck
rookie
rookie
Posty: 11
Rejestracja: 08 lis 2019, 11:20

Re: Jakie wifi

#16

#16 Post autor: arteck » 31 sty 2020, 13:04

Ja juz nie mam pomyslu na Ubi. To jest tak, wszystko dziala OK, jak nie ma ludzi, czyli jest np 60 klientow podpietych. Jak skacze liczba klientow per AP powyzej 10 to zaczyna sie dramat. WWW mozna przegladac, chociac czeka sie dluzej. Ostatnio doszlo jeszcze losowe wieszanie się AP - niby dziala ale nie dziala :)
Ubi to
UAP v1
UAP v2
802.11b wylaczone

Dla porowniania mam AP 1100 series Cisco (ma to juz 15-17 lat) - i to jakos potrafi dzialac nawet przy tych 10 ludziach podpietych

bart
wannabe
wannabe
Posty: 392
Rejestracja: 09 maja 2005, 10:33
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Re: Jakie wifi

#17

#17 Post autor: bart » 31 sty 2020, 13:11

No wifi to trochę temat rzeka. Patrzyłeś jak jest z kanałami? Masz tam jakiś powiedzmy developerów albo testerów którzy np zieją swoimi wypasionymi Asusami? Pamiętam że nasze LR i PRO wyciągały bodajże max 30 klientów per AP i po prostu w konfiguracji ograniczaliśmy ilość per AP. A roaming masz włączony?

mscieslicki
member
member
Posty: 23
Rejestracja: 27 paź 2008, 15:13

Re: Jakie wifi

#18

#18 Post autor: mscieslicki » 04 lut 2020, 17:02

arteck pisze:
30 sty 2020, 11:54
W zasadzie ION daje możlliwość ustawienia Hasła dostepu do sieci/nazwy sieci i tyle - no jeszcze RADIUS. Dla goscinnego dostepu jest fajna integracja z FB.
Brak mozliwosci regulacji Tx Power, brak mozliwosci regulacji kanalow, brak logow i jeszcze pare by sie znalazlo :)
to chyba patrzyłeś na przedprodukcyjny firmware :)

zobacz to: https://www.dropbox.com/s/1aac0las0ak82 ... .pptx?dl=0

i zapraszam do testowania -jak portrzebujesz demo unity daj znać.

pzdr
Marcin

arteck
rookie
rookie
Posty: 11
Rejestracja: 08 lis 2019, 11:20

Re: Jakie wifi

#19

#19 Post autor: arteck » 05 lut 2020, 11:31

Nie wiem o co kaman, ale ja nie mam tych opcji, co w prezentacji. Ani przez stronę ani w appce ;/

Off topic: taki smieszek sprzed kilku dni: rozmowa ze dostawca pewnego rozwiazania: "gdyby było potrzebne wifi, to my oferujemy tylko porządne rozwiązania, renomowanych firm i instalujemy access pointy tylko dużej mocy, firmy Ubiquiti "... :)

mscieslicki
member
member
Posty: 23
Rejestracja: 27 paź 2008, 15:13

Re: Jakie wifi

#20

#20 Post autor: mscieslicki » 05 lut 2020, 14:15

site management -> software update :) u mnie działa wszystko - łącznie z aplication recognition - natami i routerem :)


pzdr
Marcin
arteck pisze:
05 lut 2020, 11:31
Nie wiem o co kaman, ale ja nie mam tych opcji, co w prezentacji. Ani przez stronę ani w appce ;/

Off topic: taki smieszek sprzed kilku dni: rozmowa ze dostawca pewnego rozwiazania: "gdyby było potrzebne wifi, to my oferujemy tylko porządne rozwiązania, renomowanych firm i instalujemy access pointy tylko dużej mocy, firmy Ubiquiti "... :)

Kyniu
wannabe
wannabe
Posty: 3510
Rejestracja: 04 lis 2006, 16:23
Kontakt:

Re: Jakie wifi

#21

#21 Post autor: Kyniu » 05 lut 2020, 14:32

arteck pisze:
05 lut 2020, 11:31
Off topic: taki smieszek sprzed kilku dni: rozmowa ze dostawca pewnego rozwiazania: "gdyby było potrzebne wifi, to my oferujemy tylko porządne rozwiązania, renomowanych firm i instalujemy access pointy tylko dużej mocy, firmy Ubiquiti "... :)
Zacząłeś od "Oczywiście chciałbym aby było jak najtaniej" więc Twój dostawca dostosował swoją propozycję do Twoich oczekiwań. Gdybyś powiedział "cena nie gra roli, ma być dobre" zapewne usłyszałbyś całkiem inną propozycję.
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure. ITIL: Foundation. PPL(A)

arteck
rookie
rookie
Posty: 11
Rejestracja: 08 lis 2019, 11:20

Re: Jakie wifi

#22

#22 Post autor: arteck » 05 lut 2020, 15:19

akurat sie mylisz :) bo rozwiązanie, które kupujemy jest z wyższej półki cenowej ;-)

ODPOWIEDZ