Palo Alto HA keep alive

wszystko inne - NIE licząc sprzętu typu SOHO!!!

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
natomiast
wannabe
wannabe
Posty: 116
Rejestracja: 10 sty 2008, 16:44

#1

#1 Post autor: natomiast » 01 paź 2015, 16:06

Jest ustawiony domyślny threshold dla HA2 keep-alive na obu urządzeniach?

natomiast
wannabe
wannabe
Posty: 116
Rejestracja: 10 sty 2008, 16:44

#2

#2 Post autor: natomiast » 01 paź 2015, 16:20

seba766 pisze:I jeszcze jedno, widzę że Preemptive jest zaznaczony tylko dla jednego urządzenia. Czy to jest aby poprawne?
Rozumiem, że jest to klaster Active/Pasive? Według manuala preemptive powinien być włączony na obu urządzeniach.

natomiast
wannabe
wannabe
Posty: 116
Rejestracja: 10 sty 2008, 16:44

#3

#3 Post autor: natomiast » 02 paź 2015, 15:12

HA2 Keep-alive służy do sprawdzania połączenia HA2 pomiędzy urządzeniami. Jeżeli w palo nie ma innych logów to dobrze byłoby zweryfikować czy połączenie wykorzystywane do HA2 jest OK.

Awatar użytkownika
Szutor
wannabe
wannabe
Posty: 70
Rejestracja: 05 wrz 2011, 12:33

#4

#4 Post autor: Szutor » 03 paź 2015, 00:54

Ten klaster PA to masz 1xHA[1,2] czy 2xHA[1,2] ? Próbowałeś zmieniać patchcord na połączeniu ? Czy pomiędzy pudełkami jest coś jeszcze (switch, router) ?
CCNP
#12269928

ODPOWIEDZ