switche lenovo

wszystko inne - NIE licząc sprzętu typu SOHO!!!

Moderatorzy: mikrobi, aron, garfield, gangrena, Seba

Wiadomość
Autor
saiqard
wannabe
wannabe
Posty: 354
Rejestracja: 09 lip 2012, 22:10
Lokalizacja: Wałbrzych/Wrocław

switche lenovo

#1

#1 Post autor: saiqard » 28 lis 2018, 09:51

miał ktoś z was do czynienia ze switchami lenovo? szukam czegoś minimum 24x10G z troche mniejszym budżetem niż juniper, i handlowiec mi coś takiego zaproponował więc szukam konstruktywnych opinii czy warto :)
Dokładnie zaproponował mi taki model: Lenovo ThinkSystem NE1032

Awatar użytkownika
Wojtachinho
wannabe
wannabe
Posty: 1692
Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Lokalizacja: UK
Kontakt:

Re: switche lenovo

#2

#2 Post autor: Wojtachinho » 30 lis 2018, 00:44

Hej,

A co ma ten owy switch robic ?
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Jedyne rozwiązania Ubiquiti Networks w Polsce!
https://ubiquitipolska.pl
https://www.facebook.com/groups/Ubiquiti.Polska

saiqard
wannabe
wannabe
Posty: 354
Rejestracja: 09 lip 2012, 22:10
Lokalizacja: Wałbrzych/Wrocław

Re: switche lenovo

#3

#3 Post autor: saiqard » 03 gru 2018, 08:17

Spięcie pudełek na których będą virtualki oraz przestrzenie dyskowe dla nich

jarek6
wannabe
wannabe
Posty: 212
Rejestracja: 07 lut 2008, 17:56

Re: switche lenovo

#4

#4 Post autor: jarek6 » 23 gru 2018, 14:43

BladeNetworks ... bardzo mocno srednie, kiepski TAC. Mialem je w Blade'ach Lenovo - wymienilismy na inne po klopotach.

Jaki koszt takiego 1 switcha Lenovo ?

double.decode
wannabe
wannabe
Posty: 304
Rejestracja: 15 kwie 2009, 18:31

Re: switche lenovo

#5

#5 Post autor: double.decode » 27 gru 2018, 23:35

To jest dłuższa epopeja, w której zaczęło się od Nortela (a dokładnie od jakiejś części zajmującej się switchami do DC), później Nortel upadł ale panowie zostali na rynku jako BNT/Blade Networks, tych z kolei kupił IBM i zaczął oferować w m.in. x-series bladesystem, które to później x-series trafiło do Lenovo. I pewnie tak to się teraz kręci ;)
Jeśli chodzi o sprzęt - używam starych switchy BNT w dwóch klatkach blade i generalnie dają radę. Wolałbym Nexusy czy jakiegoś bieda-QFX ale szkoda pieniędzy bo wolę się dowieźć do śmierci technicznej i kupić całkiem nowe skrzynki (albo >>AWS/Azure), natomiast jeśli chodzi o stabilność to nie mam zastrzeżeń. Konfiguruje się to topornie, ma swoje dziwactwa ale zasadniczo działa.

jarek6
wannabe
wannabe
Posty: 212
Rejestracja: 07 lut 2008, 17:56

Re: switche lenovo

#6

#6 Post autor: jarek6 » 28 gru 2018, 21:24

Mi się wydawało że protfolio switch'y od Nortela przejęła Avaya (systemy BOSS i VOSS). Gdzie tą część Avaya kupiło Extreme Networks.

ODPOWIEDZ