checkpoint

wszystko inne - NIE licząc sprzętu typu SOHO!!!

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kktm
CCIE
CCIE
Posty: 2025
Rejestracja: 20 paź 2004, 14:43
Lokalizacja: Wrocław

checkpoint

#1

#1 Post autor: kktm » 18 kwie 2007, 15:11

Czy jest możliwość scrackowania CheckPointa. Najlepiej NGX R60?
Udało się komuś?
"Trust no one"

Seba
CCIE/CCDE Site Admin
CCIE/CCDE Site Admin
Posty: 6223
Rejestracja: 15 lip 2004, 20:35
Lokalizacja: Warsaw, PL

#2

#2 Post autor: Seba » 18 kwie 2007, 17:00

Ale chcesz scrakowana wersje uzywac? Czy tylko do testow? Jak kojarze byla zawsze dostepna licencja eval na tydzien czy dwa na uzywanie... Chyba 15 dni.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."
A. Einstein

Awatar użytkownika
kktm
CCIE
CCIE
Posty: 2025
Rejestracja: 20 paź 2004, 14:43
Lokalizacja: Wrocław

#3

#3 Post autor: kktm » 18 kwie 2007, 18:45

Seba pisze:Ale chcesz scrakowana wersje uzywac? Czy tylko do testow? Jak kojarze byla zawsze dostepna licencja eval na tydzien czy dwa na uzywanie... Chyba 15 dni.
15 dni to za malo :).

Z doświadczenia wiem, że można cofać datę- przynajmniej w R54 się tak dało- ale najlepiej jakby to był full.
"Trust no one"

Awatar użytkownika
Sofcik
wannabe
wannabe
Posty: 1026
Rejestracja: 28 mar 2006, 15:29
Lokalizacja: Warszawa

#4

#4 Post autor: Sofcik » 18 kwie 2007, 20:00

Kiedyś w sieci widziałem cracka do NG. Ale osobiście chyba bym nie ryzykował używania w jakimkolwiek środowisku nieizolowanym używania crackowanych takich produktów. Nawet do testów :D
A nie możesz po prostu wystąpić do CheckPointa o wersję testową na firmę w której pracujesz? Napisz, że zastanawiacie się nad zakupem oprogramowania i chcecie przetestować dogłębnie ich produkt i sprawdzić czy funkcjonalność tego softu w 100% spełnia wasze oczekiwania - myślę że nie powinni się zbytnio wzdragać przed udostepnieniem Ci np wersji 60 dniowej.
W ostateczności możesz co 15 dni reinstallować - ale to średni pomysł wg mnie :/

--
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
kktm
CCIE
CCIE
Posty: 2025
Rejestracja: 20 paź 2004, 14:43
Lokalizacja: Wrocław

#5

#5 Post autor: kktm » 18 kwie 2007, 20:18

Sofcik pisze:Kiedyś w sieci widziałem cracka do NG. Ale osobiście chyba bym nie ryzykował używania w jakimkolwiek środowisku nieizolowanym używania crackowanych takich produktów. Nawet do testów :D
A nie możesz po prostu wystąpić do CheckPointa o wersję testową na firmę w której pracujesz? Napisz, że zastanawiacie się nad zakupem oprogramowania i chcecie przetestować dogłębnie ich produkt i sprawdzić czy funkcjonalność tego softu w 100% spełnia wasze oczekiwania - myślę że nie powinni się zbytnio wzdragać przed udostepnieniem Ci np wersji 60 dniowej.
W ostateczności możesz co 15 dni reinstallować - ale to średni pomysł wg mnie :/

--
Pozdrawiam
Piotrek
No wszystko wiadomo, ale ..
to na mojego PC :)- nie ma to jak profesjonalny domowy firewall z logami , trackerami, smartdefensami, flodgatami i innymi takimi.
Przecież nie mogę mieć na swoim kompie jakiegos badziewia jak "zapora windows"

A tak naprawdę to idea jest taka ze kiedyś bardzo pobieżnie poznałem CP no i jak bede uzywał go do zabawy na swoje potrzeby to zawsze coś w głowie zostanie, a i komputer bezpieczniejszy :)

Cracka znalazlem do 4.1 ale to juz staroć.
"Trust no one"

Awatar użytkownika
Sofcik
wannabe
wannabe
Posty: 1026
Rejestracja: 28 mar 2006, 15:29
Lokalizacja: Warszawa

#6

#6 Post autor: Sofcik » 19 kwie 2007, 07:24

kktm pisze:
No wszystko wiadomo, ale ..
to na mojego PC :)- nie ma to jak profesjonalny domowy firewall z logami , trackerami, smartdefensami, flodgatami i innymi takimi.
Przecież nie mogę mieć na swoim kompie jakiegos badziewia jak "zapora windows"

A tak naprawdę to idea jest taka ze kiedyś bardzo pobieżnie poznałem CP no i jak bede uzywał go do zabawy na swoje potrzeby to zawsze coś w głowie zostanie, a i komputer bezpieczniejszy :)
Nie żartuj sobie że zamiast np Kerio czy Comodo chcesz na kompie do domowych prac posadzić CP :D To jak armata na wróbla. No i chyba CP NG troszkę do innych celów służy niż Kerio/Comodo :D

--
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
enceladus
inner circle
inner circle
Posty: 506
Rejestracja: 27 paź 2003, 14:32
Lokalizacja: Poznan

#7

#7 Post autor: enceladus » 19 kwie 2007, 13:28

Zawsze możesz kupić ZoneAlarm :) teraz to produkt CheckPoint-a :)
<: Enceladus :>

Awatar użytkownika
wowtek
wannabe
wannabe
Posty: 53
Rejestracja: 29 kwie 2006, 19:23
Lokalizacja: Poznan Bydgoszcz
Kontakt:

#8

#8 Post autor: wowtek » 24 kwie 2007, 11:02

kktm pisze: No wszystko wiadomo, ale ..
to na mojego PC :)- nie ma to jak profesjonalny domowy firewall z logami , trackerami, smartdefensami, flodgatami i innymi takimi.
Przecież nie mogę mieć na swoim kompie jakiegos badziewia jak "zapora windows"

A tak naprawdę to idea jest taka ze kiedyś bardzo pobieżnie poznałem CP no i jak bede uzywał go do zabawy na swoje potrzeby to zawsze coś w głowie zostanie, a i komputer bezpieczniejszy :)

Cracka znalazlem do 4.1 ale to juz staroć.
Heh... coż niema jak "zdrowe" podejście do tematu.
Sam miałem podobną idee... żeby zamienić sobie swój samochód na własną lokomotywę bo i to i to jeździ a ile mocy....

Jeśli chodzi o testowanie CP to dostępne są wersje EVAL na 30 dni do dostania u dystrybutorów. Jakby ktoś poważnie potrzebował niech się zgłosi do mnie ewentualnie.

ODPOWIEDZ