CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
It is currently 24 May 2017, 19:37

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
Post #1 Posted: 01 Aug 2016, 16:13 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 08 Feb 2008, 20:57
Posts: 89
Location: Warszawa, PL
Witajcie,

Mam pytanie jak w temacie, ile czasu można robić ccnp - odnawiając ccna zdawałem kolejne egzaminy route, switch, tshoot co trzy lata. Niestety w cisco tracking system nie widzę zdanego egzaminu route z 11.2010r. :(

Czy to oznacze, że po zdanym dzisiaj tshoot nie będę miał zaliczonego CCNP??

Pozdrawiam,
Rafał


Top
   
Post #2 Posted: 01 Aug 2016, 16:50 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 04 Nov 2006, 16:23
Posts: 3278
IMHO musisz się zmieścić z wszystkimi w trzech latach i wynika to z zapisu "In accordance with our policy, we will continue to accept passing scores on retired exams until their expiration date—three years from the date the exam was taken."

_________________
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure.


Top
   
Post #3 Posted: 01 Aug 2016, 16:54 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 08 Feb 2008, 20:57
Posts: 89
Location: Warszawa, PL
Właśnie to wyczytałem. Szkoda :( będę miał tylko trzy egzaminy bez certu.

Dzięki za odpowiedź.


Top
   
Post #4 Posted: 02 Aug 2016, 16:25 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 31 Jul 2012, 09:16
Posts: 289
Czy ja to dobrze rozumiem - skoro miałem CCNA, który teraz mi wygasał i zrobiłem CCNP SWITCH to teraz CCNA mi się przedłużył na 3 lata, ale co roku muszę robić CCNP TSHOOT/ROUTE?


Top
   
Post #5 Posted: 02 Aug 2016, 16:52 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 04 Nov 2006, 16:23
Posts: 3278
rysic wrote:
Czy ja to dobrze rozumiem - skoro miałem CCNA, który teraz mi wygasał i zrobiłem CCNP SWITCH to teraz CCNA mi się przedłużył na 3 lata, ale co roku muszę robić CCNP TSHOOT/ROUTE?


Jeśli chcesz mieć CCNP to musisz wszystkie trzy wymagane egzaminy zdać w odstępie trzech lat. Czego nie rozumiesz?

_________________
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure.


Top
   
Post #6 Posted: 09 Aug 2016, 08:10 
Offline
wannabe
wannabe

Joined: 09 May 2013, 09:44
Posts: 76
Location: Lublin, Warszawa
rysic wrote:
skoro miałem CCNA, który teraz mi wygasał i zrobiłem CCNP SWITCH to teraz CCNA mi się przedłużył na 3 lata,


Kluczowym pytaniem jest czy CCNA wygasł Ci zanim zrobiłeś CCNP SWITCH, bo jeżeli tak to po ptakach i musisz podchodzić do CCNA jeszcze raz bo nie dostaniesz Certa CCNP nawet jak zrobisz wszystkie egzaminy.
Jeżeli natomiast zdałeś CCNP Switch zanim wygasł Ci CCNA to automatycznie został przedłużony o 3 lata (czyli nie wygasł)

PS.
Temat chyba w złym miejscu prawda ? Nie ładnie nadawać moderatorom roboty.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited