CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 16 gru 2017, 13:48

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 01 sie 2016, 16:13 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 08 lut 2008, 20:57
Posty: 92
Lokalizacja: Warszawa, PL
Witajcie,

Mam pytanie jak w temacie, ile czasu można robić ccnp - odnawiając ccna zdawałem kolejne egzaminy route, switch, tshoot co trzy lata. Niestety w cisco tracking system nie widzę zdanego egzaminu route z 11.2010r. :(

Czy to oznacze, że po zdanym dzisiaj tshoot nie będę miał zaliczonego CCNP??

Pozdrawiam,
Rafał


Na górę
Post #2 : 01 sie 2016, 16:50 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 04 lis 2006, 16:23
Posty: 3388
IMHO musisz się zmieścić z wszystkimi w trzech latach i wynika to z zapisu "In accordance with our policy, we will continue to accept passing scores on retired exams until their expiration date—three years from the date the exam was taken."

_________________
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure.


Na górę
Post #3 : 01 sie 2016, 16:54 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 08 lut 2008, 20:57
Posty: 92
Lokalizacja: Warszawa, PL
Właśnie to wyczytałem. Szkoda :( będę miał tylko trzy egzaminy bez certu.

Dzięki za odpowiedź.


Na górę
Post #4 : 02 sie 2016, 16:25 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 31 lip 2012, 09:16
Posty: 304
Czy ja to dobrze rozumiem - skoro miałem CCNA, który teraz mi wygasał i zrobiłem CCNP SWITCH to teraz CCNA mi się przedłużył na 3 lata, ale co roku muszę robić CCNP TSHOOT/ROUTE?


Na górę
Post #5 : 02 sie 2016, 16:52 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 04 lis 2006, 16:23
Posty: 3388
Cytuj:
Czy ja to dobrze rozumiem - skoro miałem CCNA, który teraz mi wygasał i zrobiłem CCNP SWITCH to teraz CCNA mi się przedłużył na 3 lata, ale co roku muszę robić CCNP TSHOOT/ROUTE?
Jeśli chcesz mieć CCNP to musisz wszystkie trzy wymagane egzaminy zdać w odstępie trzech lat. Czego nie rozumiesz?

_________________
Always start with why do you need this?, not how will we do it?.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure.


Na górę
Post #6 : 09 sie 2016, 08:10 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 09 maja 2013, 09:44
Posty: 78
Lokalizacja: Lublin, Warszawa
Cytuj:
skoro miałem CCNA, który teraz mi wygasał i zrobiłem CCNP SWITCH to teraz CCNA mi się przedłużył na 3 lata,
Kluczowym pytaniem jest czy CCNA wygasł Ci zanim zrobiłeś CCNP SWITCH, bo jeżeli tak to po ptakach i musisz podchodzić do CCNA jeszcze raz bo nie dostaniesz Certa CCNP nawet jak zrobisz wszystkie egzaminy.
Jeżeli natomiast zdałeś CCNP Switch zanim wygasł Ci CCNA to automatycznie został przedłużony o 3 lata (czyli nie wygasł)

PS.
Temat chyba w złym miejscu prawda ? Nie ładnie nadawać moderatorom roboty.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl