CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 20 paź 2017, 21:48

Strefa czasowa UTC+02:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 12 sie 2017, 22:15 
Offline
member
member

Rejestracja: 31 lip 2017, 15:35
Posty: 18
Witam,

Postanowiłem zasymulować Swtich L3, wg instrukcji stąd:

https://docs.gns3.com/appliances/cisco-iou-l3.html

Po dodaniu urzadzenia do GNS działa ono tylko w warstwie 3.

Nie mogę wykonać komendy na interfejscie: switchport access trunk

Czy da się można "zmusić" interfejs do działania w warstwie 2, aby było ono łączem trunkingowym/accesowym?


Na górę
Post #2 : 13 sie 2017, 01:25 
Offline
member
member

Rejestracja: 31 lip 2017, 15:35
Posty: 18
Ok,
sam doszedłem o co chodzi.

Otóż te L3 i86bi-linux-l3-adventerprisek9-ms.155-2.T.bin - to jest najprawdopodobniej obraz routera, a nie switcha L3!

Ściągnąłem odpowiedni appliance z tego źródła:
https://docs.gns3.com/appliances/cisco-iosvl2.html

i mimo "L2" w nazwie switch posiada funkcjonalność routingu.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+02:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl