VPN

Problemy związane z routingiem

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
extremist
newbie
newbie
Posty: 1
Rejestracja: 13 lis 2020, 19:23

VPN

#1

#1 Post autor: extremist »

Cześć, korzystam z cisco any connect do łączenia się do centrali. Problem jest taki, że zmienia ona trasę domyślną do wszystkiego. Chciałbym ręcznie ustawić z poziomu klienta lub systemu (win 10) tak aby przez vpn był dostęp do określonych podsieci. W jaki sposób mogę to skutecznie zrobić

Kyniu
wannabe
wannabe
Posty: 3537
Rejestracja: 04 lis 2006, 16:23
Kontakt:

Re: VPN

#2

#2 Post autor: Kyniu »

Porozmawiaj z administratorami odpowiedzialnymi za ten VPN, bo coś mi mówi, że tak właśnie ma być.
CCNA: R&S, Security, Wireless, Collaboration. MCSE: Cloud Platform and Infrastructure, Server Infrastructure. ITIL: Foundation. PPL(A)
https://www.facebook.com/itserviceskielce/ :: https://www.linkedin.com/company/itservicespoland :: https://www.linkedin.com/in/krzysztofkania/

double.decode
wannabe
wannabe
Posty: 320
Rejestracja: 15 kwie 2009, 18:31

Re: VPN

#3

#3 Post autor: double.decode »

Cześć, korzystam z cisco any connect do łączenia się do centrali. Problem jest taki, że zmienia ona trasę domyślną do wszystkiego. Chciałbym ręcznie ustawić z poziomu klienta lub systemu (win 10) tak aby przez vpn był dostęp do określonych podsieci. W jaki sposób mogę to skutecznie zrobić
To się nazywa "split tunneling" i jest konfigurowane po stronie koncentratora VPN za pomocą odpowiedniej polityki. Po stronie klienta nie masz możliwości wpływania na to ustawienie.

ODPOWIEDZ