CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 20 lut 2018, 10:55

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 17 sty 2018, 10:50 
Offline
member
member

Rejestracja: 17 sty 2008, 08:59
Posty: 25
Witam
Może jakaś dobra duszyczka ma pod reką ISR4k lub pamięta jak zachowuje się ten router na ustawieniach fabrycznych. Czy ma klienta DHCP na interface mgmt, GigabitEthernet czy na żadnym?
Przyszło mi RMA do biura na krańcu świata (oczywiście bez lokalnego IT i mozliwości podpięcia konsoli) i chciałbym skorzystać z PnP agent do konfiguracji.

_________________
Be part of the solution ... not part of the problem.


Na górę
Post #2 : 22 sty 2018, 14:08 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lip 2013, 18:21
Posty: 88
Domyslnie na wszystkich interfejsach jest 'no ip address'.
Tylko prosze nie strzelac do poslanca ;)

_________________
Stay calm and call Cisco TAC !


Na górę
Post #3 : 23 sty 2018, 15:32 
Offline
member
member

Rejestracja: 17 sty 2008, 08:59
Posty: 25
Dzieki za odpowiedz, jednak pozwole się nie zgodzić. Wczoraj kolega podłączył mi router do sieci i sprawdziłem to na żywym sprzęcie (Version 15.5(3)S4b). Na Gi0/0/1 dostał adres z DHCP. Zakładam, że Gi0/0/0/0 zachowuje się podobnie. Natomiast GigabitEthernet0 (Mgmt-intf) jest shutdown.

_________________
Be part of the solution ... not part of the problem.


Ostatnio zmieniony 23 sty 2018, 15:36 przez galo, łącznie zmieniany 1 raz.

Na górę
Post #4 : 23 sty 2018, 15:35 
Offline
member
member

Rejestracja: 19 lut 2016, 12:26
Posty: 25
Właśnie konfiguruje dwa 4431:
Kod:
!
interface GigabitEthernet0/0/0
 no ip address
 shutdown
 negotiation auto
!
interface GigabitEthernet0/0/1
 no ip address
 shutdown
 negotiation auto
!
interface GigabitEthernet0/0/2
 no ip address
 shutdown
 negotiation auto
!
interface GigabitEthernet0/0/3
 no ip address
 shutdown
 negotiation auto
!
interface GigabitEthernet0
 vrf forwarding Mgmt-intf
 no ip address
 shutdown
 negotiation auto
!
interface Vlan1
 no ip address
 shutdown
!
Wszystkie interfejsy są shutdown
soft 03.16.04b.S


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl