CCIE.pl

site 4 CCIE wannabies
Dzisiaj jest 14 gru 2017, 23:53

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post #1 : 03 gru 2017, 01:51 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1797
Lokalizacja: Edinburgh
Czy da sie zrobic copy-paste pliku licencji czy musi isc przez copy ..?

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Post #2 : 03 gru 2017, 11:18 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 paź 2008, 16:05
Posty: 1593
Lokalizacja: UK
Cytuj:
Czy da sie zrobic copy-paste pliku licencji czy musi isc przez copy ..?
Hej,

A tftp nie mozesz zaciagnac pliczku .lic ?
Masz jeszcze port usb na chassis. Wsadz pendrive.

_________________
.ılı..ılı.

http://www.linkedin.com/in/pwojtachnio
Potrzebujesz projektu na studia z zakresu Cisco Packet Tracer & GNS ? Just give me call :)

Do you have questions about CCIE.pl board ?
Just mail me :) patryk@ccie.pl


Na górę
Post #3 : 03 gru 2017, 12:28 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1797
Lokalizacja: Edinburgh
Cytuj:
Cytuj:
Czy da sie zrobic copy-paste pliku licencji czy musi isc przez copy ..?
Hej,

A tftp nie mozesz zaciagnac pliczku .lic ?
Masz jeszcze port usb na chassis. Wsadz pendrive.
Jaja sobie robisz? Nie pytam jak skopiować plik tylko czy da się wkleić licencję przez console.

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Post #4 : 04 gru 2017, 01:48 
Offline
wannabe
wannabe

Rejestracja: 10 kwie 2006, 10:37
Posty: 700
Lokalizacja: Kraina Deszczowcow
nie mam pod ręką żeby zweryfikować, ale raczej nie:

https://wiki.nesevo.com/index.php/Getti ... 0_Switches

_________________
ML


Na górę
Post #5 : 04 gru 2017, 09:28 
Offline
member
member

Rejestracja: 19 lut 2016, 12:26
Posty: 21
Właśnie sobie w notatniku odpaliłem jeden plik z licencją i to jest zwykły plik xml więc wydawać by się mogło, że się da. Lecz sama podkomenda instalacji nic takiego nie mówi
license install ?
bootflash: Install from bootflash: file system
flash: Install from flash: file system
ftp: Install from ftp: file system
http: Install from http: file system
https: Install from https: file system
null: Install from null: file system
nvram: Install from nvram: file system
pram: Install from pram: file system
rcp: Install from rcp: file system
scp: Install from scp: file system
syslog: Install from syslog: file system
system: Install from system: file system
tftp: Install from tftp: file system
tmpsys: Install from tmpsys: file system


Na górę
Post #6 : 04 gru 2017, 11:36 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 lut 2007, 23:16
Posty: 82
Lokalizacja: Wrocław
Cytuj:
Jaja sobie robisz? Nie pytam jak skopiować plik tylko czy da się wkleić licencję przez console.
Może sztuczka z tclsh ?


Na górę
Post #7 : 04 gru 2017, 11:54 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1797
Lokalizacja: Edinburgh
Cytuj:
Cytuj:
Jaja sobie robisz? Nie pytam jak skopiować plik tylko czy da się wkleić licencję przez console.
Może sztuczka z tclsh ?
O! Wlasnie o cos takiego mi chodzilo! Dzieki :)

Niestety nie dziala u mnie, nie widze utworzonego przeze mnie pliku... dziala na IOS-XE ale nie na Nexiu... nic to bede jeszcze kombinowal.

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Post #8 : 04 gru 2017, 18:05 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 15 lip 2005, 20:04
Posty: 844
Lokalizacja: Kraków
Kod:
switch# pwd
bootflash:
switch# echo "ff"
ff
switch# echo "ff" > bootflash:file.lic
switch# show file bootflash:file.lic
ff
switch# dir bootflash: | grep lic
          3    Dec 04 17:04:10 2017  file.lic
switch#

_________________
.ılı..ılı.


Na górę
Post #9 : 04 gru 2017, 18:15 
Offline
wannabe
wannabe
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lis 2004, 13:55
Posty: 1797
Lokalizacja: Edinburgh
Cytuj:
Kod:
switch# pwd
bootflash:
switch# echo "ff"
ff
switch# echo "ff" > bootflash:file.lic
switch# show file bootflash:file.lic
ff
switch# dir bootflash: | grep lic
          3    Dec 04 17:04:10 2017  file.lic
switch#
Haha, stare dobre echo :) ze tez nie wpadlem na to... nie wiem jaki jest bufor ale licencja spokojnie sie miesci. Dzieki !!!

_________________
Jeden konfig wart więcej niż tysiąc słów


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
This Website is not sponsored by, endorsed by or affiliated with Cisco Systems, Inc. Cisco, Cisco Systems, CCDA, CCNA, CCDP, CCNP, CCIE, CCSI, CCIP, the Cisco Systems logo and the CCIE logo are trademarks or registered trademarks of Cisco Systems, Inc. in the United States and certain other countries. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujące z nami firmy. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.



Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl