Nexus 3548-X / 3524-X

Problemy związane ze switchingiem

Moderatorzy: mikrobi, garfield, gangrena, Seba, aron

Wiadomość
Autor
p1rat
rookie
rookie
Posty: 13
Rejestracja: 24 lut 2015, 18:26

Nexus 3548-X / 3524-X

#1

#1 Post autor: p1rat »

Witajcie.

Używa ktoś - jak się spisują , jakieś ewidentnie słabe strony widzicie ?

Wiem - że bieda wersja i tylko 10G i kombinowane 40, ale są relatywnie tanie i na pierwsze porównania z konkurencją nie wypadają źle .

Z góry dzięki za info.
Juniper JNCIA / JNCIS-SEC

Awatar użytkownika
konradrz
CCIE
CCIE
Posty: 380
Rejestracja: 23 sty 2008, 14:21
Lokalizacja: Singapore, SG
Kontakt:

Re: Nexus 3548-X / 3524-X

#2

#2 Post autor: konradrz »

Zależy do czego chcesz ich używać. To typowy hardware "giełdowy", low-latency trading, szmery bajery. Zoptymalizowany pod multikast (można sobie różne statystyki generować - "finansiści to lubio!"), ale robi też "normalny" routing BGP (do bodaj 20 tysięcy prefiksów). Pythona też odpalisz (jak to NXOS).

p1rat
rookie
rookie
Posty: 13
Rejestracja: 24 lut 2015, 18:26

Re: Nexus 3548-X / 3524-X

#3

#3 Post autor: p1rat »

Czyste L2 / vpc / lacp - to najważniejsze sprawy. Chyba nic prostszego z pełnym 24/48 SFP+ nie będzie w Cisco ..
Alternatywą jest Cat 9500, ale wołałbym unikać virtual-stacka..
Juniper JNCIA / JNCIS-SEC

Awatar użytkownika
cbr
member
member
Posty: 38
Rejestracja: 09 wrz 2015, 19:35

Re: Nexus 3548-X / 3524-X

#4

#4 Post autor: cbr »

Będzie działał bez problemu. Zawsze można jeszcze zerknąć na Nexusy 9200

p1rat
rookie
rookie
Posty: 13
Rejestracja: 24 lut 2015, 18:26

Re: Nexus 3548-X / 3524-X

#5

#5 Post autor: p1rat »

Jeszcze tylko ktoś wspomniał, że Cisco chce ogłosić EoS tego sprzętu w przyszłym roku , wiem o 3500 , ale nie 3500-X - coś wiecie ?
Juniper JNCIA / JNCIS-SEC

Awatar użytkownika
cbr
member
member
Posty: 38
Rejestracja: 09 wrz 2015, 19:35

Re: Nexus 3548-X / 3524-X

#6

#6 Post autor: cbr »

To informacja wewnętrzna Cisco, wszyscy (łącznie z partnerami) dowiadujemy się o EoS/EoL z publicznego ogłoszenia. Fakt faktem, że sprzęt nie jest nowy, ale to samo można powiedzieć o Catalyście 3650 który na tą chwilę nadal nie ma ogłoszonego EoS/EoL.

ODPOWIEDZ